Laktosefri og glutenfri gavregrøt


Laktosefri og glutenfri havregrøt er en super start på dagen. Havre inneholder mange sunne næringsstoffer, mye fiber og har høyere metthetsverdi enn noen annen matvare. Den langvarige metthetsfølelsen kommer av at kostfibren i havren tas langsomt opp i tarmen, og gir derfor en langsom blodsukkerstigning, i motsetning til såkalt «raske karbohydrater» som gir hurtig blodsukkerstigning og kortvarig metthetsfølelse. Fordi energien i havren  varer lenge og gir varig metthetsfølelse er havregrøten også super for dem som vil ned i vekt. Havregrøt er sunt, super enkelt, rimlig, smaker super godt og kan varieres med ulike tilbehør.

Oppskrift, 1 pers.:

0,2 dl vann

0,5 dl soyamelk (kan byttes ut med vann)

1 dl havregryn (store havregryn gir enda lengre metthetsfølelsen

0,3 Ts salt

2 Ts sukrin (eventuelt annet valgfritt sunt sukker)

Slik gjør du:

  1. Kok opp melk, vann, sukrin og salt i en kjele.
  2. Tilsett havregryn og la det koke mens du rører til det blir tykt.
  3. Serveres med valgfritt tilbehør. Jeg har brukt kanel og jordbærsyltetøy. (Annet: banan, eple, blåbær osv)

Nyt disse deilige glutenfrie frokost muffinsene, nam nam.


Nytes med de du er glad i. Lykke til 😉


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.