Sunn og god ostekake til 17.mai: gluten-, laktose- og eggfri



Hipp Hurra for 17 Mai, Norge har Bursdag i dag, hihi

Denne ostekaken kan være en super kake til til 17.mai. Den er super god og lille jenta på 4 år syns også den var kjempe god. Den er laget med blant annen dadler og sitron. Dadlene gir en kjempe god smak til kaken, bør prøves. Den er også sukkerfri. Kan nytes av både store og små med god samvittighet. Smaker friskt og godt med massevis av bær. God 17. mai, kos deg og dere masse <3

Oppskriften er hentet og inspirert av LindaStuhaug.no

 

 


Denne kaken kan nytes med god samvittighet!


Dette trenger du til Ostekaken:

Karamellbunn:

  • 1,5 dl glutenfri havregryn
  • 1 dl mandler, eller andre typer nøtter
  • 7 store dadler, husk å fjerne steinen
  • 7 sp cocosa, alternativt for smør (smør 30-40 g, laktosefritt)
  1. Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor til en jevn masse.
  2. Kjenn på blandingen om den går an å forme, visst den er litt tørr må du ha litt mer smør eller en skvett vann.
  3. Trykk bunnen ut i bakepapirkledd form, passer til rund kakeform 22 cm diameter.

 

Friskt vaniljefyll:

  • 3 dl melk, jeg brukte soyamelk
  • 1 boks, 300 g mager kesam, kan og bruke gresk yoghurt
  • 200 g philadelphia, jeg brukte light
  • 3-4 ss sukrin+eller annen tilsvarande søtning for 6-8 ss sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 ts ekte vaniljepulver, evt. en ekstra vaniljestang
  • agar (tilsett agar tilsvarende 6 gelatin plater), kjøpes på nett og helsekostbutikker
  • safta fra 1 sitron

 

1. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene. Ha både frøene og stanga i en kjele sammen med melk og sukrin+. Kok opp på svak varme.
2. Bruk agar og smelt i den varme melkeblandinga (ta ut 
3. I en bolle for seg mikser du sammen mager kesam, philadelphia, ekte vaniljepulver, safta fra 1 sitron.
4. Avkjøl den varme melkeblandinga litt før du blander den sammen med yoghurtblandinga. Smak på den om du evt. ønsker den søtere eller friskere – og juster etter behov med søtning eller mer sitronsaft. Hell deretter blandinga over kakebunnen.
5. Sett kaken kjølig noen timer så den stivner, gjerne natta over. Jeg lot den stå 2 timer i fryseren, og da var den faktisk klar – så det er en mulighet det også. Pynt gjerne med friske bær, og oppbevar kaken i kjøleskap

 


Kos deg med kaken med god samvittighet

 

Lik meg gjerne på instagram her.

Lik meg gjerne på facebook her.

 

Lykke til og god 17.mai <3

Klem,

Nina <3


Om nina

Helping you from anxiety to joy from my own experience. Empath and higly sensitive. Yoga, meditation, pure food recipies & self love. Gluten free, sugar free, paleo & vegan recipies. Namaste. Wish you joy, love and light, Nina <3