Kviser, uren hud og følelser rundt det


 

Mer enn halvparten av kvinner (54 %) over alderen av 25 år har akne. Hvorfor? Skulle ikke kvisene forsvinne når vi ble voksne? Ingen kan si eksakt hvorfor dette er fakta, men hovedårsaken er trolig stress.

 


Følelser

Selv om du ikke er like emosjonell nå som når du var 13 år og kanskje hadde kviser, så kan kviser uansett ha en enorm effekt på din selvtillit og selvfølelse uansett alder. Det kan skape stressfulle emosjoner som depresjon, sinne, frustrasjon, angst og en følelse av å være maktesløs og utenfor. Dette kan gjøre at livet blir veldig begrenset. Og dette kan da igjen spre seg til ulike områder i livet som det å holde på en jobb, ha en karriere, sosialisere med andre og ha samspill med andre som skaper sunne vaner for vår helse og velvære i livet.

 

Ond sirkel

En vil gjerne dekke til urenhetene og bruker da gjerne makeup av ulike slag. Ulempen her er at veldig mye makeup inneholder mye mineralolje, parfyme og syntetiske ingredienser. Dette er alle ingredienser som vil irritere huden din enda mer, og gjøre den enda verre. I tillegg gjør mye makeup at huden ikke får puste, og dermed blir talgkjertlene i huden dekket til og kvisene har mulighet til å blomstre enda mer. Det finnes en bedre løsning, mineral makeup som det kun er rene mineraler i. Denne inneholder ingen mineralolje, er ren og huden puster igjennom sminken. Den inneholder også zink okside som er super bra for en uren hud. Dette er med på å pleie og roe ned huden.

 

Hvorfor uren hud?

Den største triggeren er stress og betennelse, så enkelt som det. Det kan være mentalt stress og fysisk stress. Kosthold kan også ha en sammenheng da sunn mat trigger til gode følelse og velbehag i kroppen, mens usunn mat trigger også til en usunn og dårlig kropp/ sinn. Avfallsstoffer kommer ut gjennom huden.

 

Anatomien til akne

Når det er et akne utbrudd i huden så vil det si at det er en enkel betennelse i hår sekken – det  lille oljeproduserende området og hår som utgjør en pore i huden. De oljeproduserende cellene blir kontinuerlig byttet ut av nye celler i kretelen, så sebum er faktisk en kombinasjon av både fett og gamle, døde hud celler. Sebum blir produsert i talgkjertelen som normalt skilles ut gjennom porene i huden for å smøre håret og huden. I en normal hår sekk blir de gamle cellene fraktet opp til hud overflaten for å falle av. Det kan oppstå problemer med denne prosessen hvis det oppstår problemer med poren som at den blir til stoppet med døde hud celler og at det blir produsert for mye sebum.

 


 

Løsningen:

 

  • Være ute i frisk luft og naturen.
  • Mye vann.
  • Sunn mat med mye næringsstoffer
  • Spirulina og Chlorella alger.
  • Yoga og mye dyp pusting.
  • Mental trening.
  • Rens og en god (olje fri) fuktighetskrem.
  • Ren mineral sminke.
  • Rene hudpleie produkter uten sterke stoffer.


Om nina

Find joy after trauma. Yoga, meditation, pure food recipies & self love. Gluten free, sugar free, paleo & vegan recipies. Namaste. Wish you joy, love and light, Nina <3