Laktosefri og glutenfri gavregrøt, godt for magen


 

Havregrøt er en super start på dagen. Havre inneholder mange sunne næringsstoffer, mye fiber og har høyere metthetsverdi enn noen annen matvare. Den langvarige metthetsfølelsen kommer av at kostfibren i havren tas langsomt opp i tarmen, og gir derfor en langsom blodsukkerstigning, i motsetning til såkalt “raske karbohydrater” som gir hurtig blodsukkerstigning og kortvarig metthetsfølelse. Fordi energien i havren  varer lenge og gir varig metthetsfølelse er havregrøten også super for dem som vil ned i vekt. Havregrøt er sunt, super enkelt, rimlig, smaker super godt og kan varieres med ulike tilbehør.

 

Oppskrift, 1 pers.:

0,2 dl vann

0,5 dl soyamelk (kan byttes ut med vann)

1 dl havregryn (store havregryn gir enda lengre metthetsfølelsen

0,3 Ts salt

2 Ts sukrin (eventuelt annet valgfritt sunt sukker)

 

Slik gjør du:

  1. Kok opp melk, vann, sukrin og salt i en kjele.
  2. Tilsett havregryn og la det koke mens du rører til det blir tykt.
  3. Serveres med valgfritt tilbehør. Jeg har brukt kanel og jordbærsyltetøy. (Annet: banan, eple, blåbær osv)

Nytes med de du er glad i. Lykke til 😉

 


Om nina

Helping you from anxiety to joy from my own experience. Empath and higly sensitive. Yoga, meditation, pure food recipies & self love. Gluten free, sugar free, paleo & vegan recipies. Namaste. Wish you joy, love and light, Nina <3