Glutenfri, enkel pizza – uten heving



 Helg, helg hver dag. Nytes med god samvittighet også i ukedagene

Kom over denne oppskriften på LindaStuhaug sin blogg da jeg ville lage en sunn pizza uten hvetemel. Den er veldig enkel å lage, smaker super godt og du blir god og mett. Bunnen inneholder mye proteiner pga egg og kesam . Den falt i smak også hos lille jenta på snart 4 år.

Denne pizzabunnen er basert på havre mel, så den er både grov og mektig. Den trenger verken elting eller heving, rør bare sammen alle ingrediensene og forvarm (se oppskrift under). Den er glutenfri (bruk glutenfritt havre mel) og lages med tradisjonelle ingredienser fra dagligvarebutikken.

Deigen blir luftig og lett selv om den er grov. Kan nytes i ukedagene og i helga, siden dette er en sunn variant av pizza. Smaker virkelig godt og bedre enn usunn pizza. I tillegg holder den deg mett lenge pga proteininnholdet.

Oppskriften er hentet og inspirert av flinke LindaStuhaug.no.

Anbefales virkelig!


Oppskrift:

Pizzabunn: 

  • 300 g glutenfritt havre mel (kan male havregryn til havre mel i blender/ foodprosessor)
  • 3 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 dl vann

Slik gjør du:

  1. Rør sammen ingrediensene til en klissete deig og la den svelle 5 minutter.
  2. Bre over en langpanne med bakepapir med en våt slikkepott, jamn og tynt.

For steik pizzabunnen på 200 grader i 15 minutter, eller til overflata er gyllen og begynner å bli sprø. I mellomtida lager du fyllet.

Pizzafyll til en pizza:

  • 400 g vegetarkjøttdeig, reker eller andre ting du liker
  • 1 løk
  • 1 paprika
  • en stor neve spinat (kan sløyfes)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks mais
  • 2 ss tomatpuré
  • 1/2 boks hakkede tomater
  • 1-2 dl vann
  • chili
  • salt, pepper
  • pizzakrydder
  • paprikakrydder
  • revet ost

Bruk det fyllet du ønsker på pizzaen: hvit pizza med pesto, kylling er også super godt, reker osv. Det er bare fantasien som setter grenser.

Slik gjør du:

  1. Stek vegetarkjøttdeigen med grønnsakene, tilsett tomatpuré, hakkede tomater og vann.
  2. La det putre på middels varme til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder.
  3. Bre pizzafyllet over den forstekte pizzabunnen, topp med ost og gjerne litt ekstra grønt eller andre ingredienser du har tilgjengelig (urter, ulik sjømat, ulike grønnsaker osv…).
  4. Sett inn i ovnen igjen til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter.
  5. Server

Server gjerne med en frisk salat eller hvitløkdressing:

Del gjerne med andre du tror kan ha nytte av denne oppskriften.

Prøv også disse super gode, glutenfrie, veganske hasselnøtt og peanøtt barer. Kjempe enkle å lage. 

Varm klem,

Nina


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.