Super gode hasselnøtt og peanøtt protein barer: veganske, glutenfrie, sukkerfrie og paleo 4


 

 

 

 


 

For English recipe please skroll all the way down

 


 

Jeg elsker protein barer og ville gjerne lage en ny oppskrift, og det har jeg gjort. Disse er super enkle å lage, smaker så godt og holder deg mett en god stund. Et supert mellommåltid på skolen, jobb, tur, trening eller annet. Disse er også supre for barna. De inneholder ikke sukker, er glutenfrie, er veganske og er paleo.

 

Paleo betyr at de har ingen steking. Ingen steking betyr også at alle næringsstoffer blir tatt godt vare på, og kroppen din får det aller beste. Fint å ha med i matpakke til barna på skolen. Også supre å ha med seg på jobb eller trening, som et digg mellommåltid. Masse godsaker for kroppen i disse.

 

Chiafrø inneholder blant annet omega 3 og magnesium, supert for å stresse kroppen ned og skal også være bra for angst. Den mørke sjokoladen er også helt genial og gir ny energi og glede til kroppen. Fullstappet med masse sunn og bra protein og du vet hva du får i deg. Ingen kunstige tilsetningsstoffer. Også perfekt mellommåltid for cøliaki, sukkersyke og super gode for magen om du sliter med den. Mageproblemer kan ofte også være et tegn på stress eller en veldig sensitiv mage.

 

Et sunt liv og en sunn mental helse handler også om mat og hva du putter i deg, det er ihvertfall min egen personlige erfaring. Mat har virkelig hatt en stor innvirkning på min mentale helse. Jo renere og mer naturlig, jo bedre er det for deg. Dette er fra egen personlig erfaring med mye angst, depresjon og stress tidligere som jeg har klart å komme meg ut av. Håper disse protein barene faller i smake like mye som de har gjort her hjemme.

 

God baking, fine deg <3

 

 

 


 

 

 

Her er sjarmtrollet i full gang med å teste ut og smake på disse deilige protein barene. Mannen i huset digget disse skikkelig. Håper du vil like de like godt.

 


 

Prøv også disse super gode og enkle frokost muffinsene. Perfekt til skolen eller jobben.

 


 

Få enda flere sunne og deilige oppskrifter i min super fine gratis ebok. Last den ned som en 7 dagers utfordring med deilige, sunne og enkle oppskrifter. Få mer glede i livet gjennom riktig mat og ernæring:

 

 


 

 


 

 


 

INGREDIENSER:

 

12 dadler uten stein (legg i vann i 30 min først)

2 dl hasselnøtter

1 dl chiafrø

4 spiseskjeer peanøttsmør (sukkerfri)

200 g mørk sukkerfri mørk sjokolade (minst 70 % kakao sjokolade)

 


 

SLIK GJØR DU:

 

 

 

1. Fjern først stein fra daddlene og legg de i vann i ca 30 minutter. Dette gjør de enklere å jobbe med i mikseren.

2. Ha dadler, hasselnøtter, chiafrø og peanøttsmør i en mikser. La det mikses i noen minutter eller til du ser at blandingen er jevn. Jeg mikset den ikke helt jevn, men hadde noen nøttebiter innimellom. Dette gir en litt mer «kruncy» smak, det digger jeg. Ha gjerne litt vann i om blandingen blir vanskelig å få blandet.

3. Ha blandingen i en form. Jeg brukte en kakeform, størrelse: 10*10 cm. Press blandingen jevn utover som på bilde. Om du ikke har akkurat denne kakeformen kan du også bruke en større og bare måle opp ca 10*10 cm for eksempel.

4. Smelt mørk sjokolade i vannbad, se hva vannbad er her. Hell den smeltede deilige sjokoladen over blandingen i formen.

 

 

 

 

5. Pynt gjerne med chiafrø, nøtter eller annet om ønskelig på toppen.

6. Legg den i fryseren i minst 30 minutter.

7. Tas ut av fryser og deles opp i deilige barer. Deles opp i 21 barer.

8. Så er det bare å nytes. Oppbevares i kjøleskapet sånn at de skal holde seg best mulig.

 


 

 

 

 


 

Sjekk også ut denne super digge veganske thai inspirerte superbønnegryten, du vil ikke angre

 


 

 

Disse er proppfulle av godsaker for hele deg. Mannen i huset digget disse og det samme gjør jeg. Noter gjerne under om hvordan det går om du lager de? Eller del gjerne hva dine favoritt barer er?

 

Lys, glede og kjærlighet til fantastiske deg.

God mental helse og en sunn livsstil inkluderer også sunn og gledesfylt mat.

 

Stor klem, Nina <3

 


 

 

 

 


 

 

English Recipe:

 

Delicious hazelnut and peanut protein bars: glutenfree, sugarfree, vegan and paleo

 

 


 

I love protein bars. And these protein bars are so easy to make, tastes delicious and keeps you satisfied for a long while. These can be used as a great healthy snack on school, work, trip, workout and so on. And even better, they are also great for the kids for school for example. They are also sugar free, gluten free, vegan and paleo.

 

Paleo means that you dont need to cook them or use any heat at all. No coocking also means that all the nutritions is taken good care of, and your body can get even more of these goodies.

 

Chia seeds contains alot of omega 3 and magnesium. So these bars should be great for your body to relax and stress down. The dark chocolate is also great for you, and gives a lot of energy and joy. These protein bars are packed with healthy stuff and you know exactly what your body gets. No articicial additives. Your body, soul and heart will love them. They are also a great snack if you have celiac disease, diabetes and great for the stomach if you have problems with that. Stomach problems can also be a sing of to much stress in your life, ore a sensitive stomach.

 

A healthy life and a great mental health relates to good and healthy food. This is from my own experience with mental health and food. The cleaner the food, the better I feel and the more joy I attract info my life. This is from my own personal experience with anxiety, depresion and a lot of stress and how I came out of it. Hope you will love these as much as us.

 

Good baking, sweet you <3

 


 

 

 

 


 

INGREDIENTS:

 

12 dates without the stone (put them in water for 30 minutes first)

0,8 cups hazelnuts

0,4 cups chia seeds

4 tablespoons sugarfree peanuttbutter

7 ounces dark sugarfree chocolate (at least 70 % cocoa)

 

 


 

INSTRUCTIONS:

 

1. Remove the stones from the dates and but them in water for about 30 minutes. This makes them easyer to miks.

 

2. Ad dates, hazelnuts and peanut butter in a mikser. Let it blend for some minutes or intil you se the mixture is even. I did not blend it totally even, but there was some hazelnuts occasionally. I like it this was. It gives them a lot more «crunch» and it tastes good. Ad some water if you feel its hard to blend it.

 

3. Have the mixture into a form. I used this size: 10*10 cm. Press the mixture evenly out. If you dont have exactly this form you can for exampel also use a bigger one, and mesure up 10*10 cm.

 

4. Melt the dark chocoalte in a water bath. Pour the melted delicious chocolate over the mixture in the form.

 

5. Decorate if you like with chia seeds, nuts or what you like on the top.

 

6. Put it in the freezer for about 30 minutes.

 

7. Take it out of the freezer and divide it into 21 delicious protein bars.

 

8. Enjoy <3 Please keep them in the refrigirator for best quality. Good luck and enjoy.

 

 


 

Try also this delicious vegan thai inspired super bean stew, tastes so good. You dont want to miss this out <3

 


 

 

 

 

 


 

These protein bars are so good for your body, mental health, stomach and overal health. Please komment if you try these delicious protein bars yourself. Or please also comment what your favorite protein bar recipe is?

 

Light, joy and love to beautiful you.

Good health and a healthy lifestyle also inklude healthy and joyfull foods that nourish you.

 

Big hug, Nina <3


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Super gode hasselnøtt og peanøtt protein barer: veganske, glutenfrie, sukkerfrie og paleo

  • Sachu

    Healthy bars.
    Have started to post my recipes in sneakpeekintomytastydelights as an additional site.please do have a look and if u like please follow for more recipes.Thankyou ?

    • nina Innleggsforfatter

      Hei Julie. Takk for hyggelig tilbakemelding <3 Ja disse kan du fint fryse ned å ta opp etterhvert som behovet melder deg. Ja de er super gode, så skjønner hva du mener. Send meg gjerne bilde når du lager de, alltid gøy å se <3 Stor klem