Hvorfor slutte å være en “people pleaser”


 

Hvorfor er det viktig å slutte å være en "people pleaser" i det nye året


Det å være en “people pleaser” er utrolig slitsomt. Både for deg men det kan også være slitsomt for de rundt deg. Og da snakker jeg om de folka du ønsker å ha rundt deg, som ønsker å se deg fylt med glede.

Et klassisk eksempel på et dårlig forhold er at du skal hele tiden “please” den andre. Det kan være med kjæresten, venner, familie eller på jobben.

Du gjør alt for å bli “likt” og for å få oppmerksomhet. Det tar mye energi. Du bryter deg selv ned. Og kan utvikles til angst og depresjon.

Les enda mer om dette under og begynn å tenke at i det nye året så skal du jobbe med dette. Lek med tanken om å stå opp for deg selv og ikke søke bekreftelse fra utsiden. Men jobbe med å godta og elske deg selv akkurat som du er, selv om du ikke skulle få den positive bekreftelsen fra utsiden.

Jeg har også laget en unik glede og kjærlighets meditasjon til deg, helt gratis. Den er i audio, så du kan fint ligge å høre på denne å slappe helt av. Kom i bunnen av hvorfor du hele tiden skal “people please”, og heal årsaken til det og til din angst. Du finner denne fine meditasjonen her.

God lesing fine, vakre deg ❤️


 

Sjekk også ut innlegget om å sette grenser og stå opp for deg selv her.


Hvorfor er det viktig å slutte å være en "people pleaser" i det nye året


 

Hva er årsaken til “people pleasing” oppførsel:

Det kan være mange grunner til det. Men om du sliter mye med angst nå så kan det henge sammen med barndommen, traumer eller vonde forhold du har vært i.

Det kan være at du er “lært” opp til å skulle ta vare på alle andres behov, og ikke høre på dine egne behov. Kanskje du ikke ble sett og hørt som liten, som igjen gjorde at du følte deg ubetydelig. Det er kun de gangen hvor du “pleaset” noen, eller gjorde hva noen andre ønsket at du skulle gjøre at du fikk “kjærlighet” og bekreftelse at du var bra. Altså da betinget kjærlighet, og ikke ubetinget kjærlighet.

Kanskje du fikk mye kritikk og veldig lite skryt. Dette utvikles til dårlig selvfølelse som igjen gjør at du hele tiden søker bekreftede utenfor deg selv. Du har ikke kjærligheten og aksepten for deg selv, derfor søker du den hele tiden utenfor deg selv for å få det.

Dermed vil du nesten gjøre alt for alle for å bli likt. Og er det noen som viser at de ikke skulle like noe du gjør, ja da strekker du stikken enda mer for å tilfredsstille deres behov.

Dessverre så kan dette skape mye angst og stress hos deg selv, fordi du går imot deg selv. Du hører ikke på din indre stemme og dine behov, men heller hele tiden på andre sine behov og ønsker. Du bruker også kanskje liten tid på selvkjærlighet og selvpleie, fordi du er blitt lært opp til å ta vare på andre. Du blir hele tiden dyttet hitt og ditt, og du blir rett og slett herset med, og du godtar det selv. Du har mest sannsynlig da problemer med å uttrykke hva du egentlig føler og mener.

Du har også kanskje vanskeligheter med å si hva du egentlig mener om ting, og å stå opp for deg selv. Du utsetter deg selv for å tilfredsstille andres behov. Dette kan også skape sinne, frustrasjon, negative tanker og sorg hos deg. Siden du får imot din indre stemme og intuisjon.

Og alt dette igjen kan gjøre at du tiltrekker deg feil mennesker som manipulerer og utnytter din godhet, og mangel på å sette grenser og stå opp for deg selv. Noe som igjen kan forsterke “people pleasingen” og angsten.

“People pelasing” er da også en sammenheng med at du søker bekreftelse men også oppmerksomhet fra de rundt deg hele tiden.


 

Hvorfor people pleasing kan føre til angst og mye stress:

Grunnen til at “people pleasing” kan føre til mye angst og stress, er fordi du undergraver deg selv. Du undergraver dine egne behov og ønsker for å tilfredsstille andre.

Du viser rett og selv ikke kjærlighet og aksept til deg selv. Du har ikke en ubetinget kjærlighet for deg selv. Dette gjør ekstremt vondt, også for vårt indre fine og sensitive barn som så skjært trenger vår kjærlighet.

Du aksepterer deg selv ikke for den du er og har også kanskje en veldig negativ indre dialog. Dette igjen skaper mye angst og stress.

Bli med i vår super fine fellesskaps gruppe for sensitive sjeler. Gruppen er for deg som interesserer deg for yoga, meditasjon, vil ha mindre stress, angst og depresjon i livet. Gruppen handler om å vekke din indre glede, kjærlighetsfylte forhold og intuisjon. Bli med i gruppa i dag, du er hjertelig velkommen. Vi ses <3

Det er en lukket gruppe, så du kan føle deg trygg og godt tatt vare på her. Start et nytt år med et nytt liv og nye kjærlighetsfylte forhold til deg selv og andre. Fordi du fortjener det, og fordi du er bra nok akkurat som du er.


 

Hvorfor er det viktig å slutte å være en "people pleaser" i det nye året

 

Hvordan kan du løse “people pleasing” oppførsel:

Det er flere ting du kan gjøre for å begynne å jobbe med “people pleasing” oppførsel. En ting som er ganske sikkert er at det krever litt jobb. Og at du går ett lite skritt hver dag. Det handler om regelmessig å lytte på din egen indre stemme og intuisjon.

Hva sier din egen stemme og ditt lille barn. Hva er dine behov og ønsker? Hva ønsker du? Hva er viktig for deg? Hva gir deg glede i livet? Og hva er det jeg ønsker å gjøre, og ikke bare “må” gjøre?


Les også hvorfor er yoga så effektivt for sosial angst, med gratis yoga ebok.


Det er også viktig å sette grenser, og si hva du egentlig mener. Snakk fra levra og uttrykk deg selv. Bygg opp din egen selvfølelse, selvtillit og selv-kjærlighet.

Når det jobbes med alle disse tingene så vil gradvis også du heales, og angsten din heales. På den måte tiltrekker du deg også bedre forhold som kjæreste, venner, jobb-kolleger osv. Du utvikler selvaksept og kjærlighet for deg selv. Og mye av nøkkelen til glede i livet ligger her.

Du tar ansvar, står opp for deg selv og setter grenser. Disse handlingene sier at du er like viktig og at dine behov og ønsker er ikke mindre viktig enn andre sine. Og på den måten så viser du også masse selv-kjærlighet til deg selv.

Er det noen du skjenner som sliter, som er dårlig på å sette grenser? Som virkelig er “people pleasere”? Og det er vondt for deg å se på? Del gjerne dette innlegget med de. Sammen kan vi hjelpe flere.

Jeg er også utdannet NLP Coach og tilbyr både personlige coaching timer i super fine lokaler, eller jeg gjør også coaching over nett. Det som passer deg best. Jeg har allerede hjulpet flere med angst, depresjon, mye stress, dårlige forhold, motivasjon, få klarhet og mer. Les gjerne flere omtaler her. Du får også alltid en 20 minutter gratis førstegangs gledes coaching, du finner mer informasjon om det her. 


Jeg har også laget en unik glede og selv-kjærlighet meditasjon for å slappe mer av, slippe på vonde følelse, angst og stoppe med “people pleasing”. Den er helt gratis, og det er den som har forandret hele livet mitt. Du finner den her:

Hvorfor er det viktig å slutte å være en "people pleaser" i det nye året


Lyst på fine og inspirerende treningstøy i det nye året, for sterke, sensitiv jenter som oss? (menn er selvfølgelig også velkomne her, men kun dameklær på denne linken, noe til din kjæreste eller en du bryr deg om kanskje? 🙂 ) Klikk deg inn her og få 10 % rabatt ved å trykke deg inn på siden ved hjelp av denne linken, og skriv koden: NINALUND10 for å få din rabatt i kassen. Jeg er stolt ambassadør for JustStrong. Og elsker klærne deres og hva de står for. Jeg står for kun produkter som jeg elsker og bruker selv.


Om nina

Find joy after trauma. Yoga, meditation, pure food recipies & self love. Gluten free, sugar free, paleo & vegan recipies. Namaste. Wish you joy, love and light, Nina <3


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.