Hvordan løse ensomhet etter et manipulerende forhold


 

 


Har du vært i et manipulerende og tungt forhold så kan dette gjøre at du føler deg ekstra ensom etterpå. Du har kanskje blitt brukt, tråkket på og føler deg helt emosjonelt utmattet. Jeg har selv vært der, og vet hvordan det føles. Og jeg viste det ikke selv engang når jeg var i det. Det gikk lang tid for meg å se og innse at den jeg var sammen med, ikke behandlet meg bra.

 

Men det går an å begynne å slippe inn både kjærligheten og gleden igjen. Og sakte men sikker begynne å bygge deg selv opp med personlig utvikling, selv-kjærlighet og spirituell vekst.

 

Rett og slett bygge opp aksepten og kjærligheten for deg selv, sette grenser, tiltrekke deg de rette forholdene og stole på folk igjen. Bygge opp forholdet til deg deg selv og andre igjen.

 

Kunne senke skuldrene, slippe på stresset og angsten og slippe inn alt det som er godt. Kunne heale deg selv, dine forhold og din angst.

 

Nedenfor vil jeg gjerne komme med noen tips rundt alt dette. Jeg vil gjerne prate mer om hva ensomhet faktisk her. Og også hva tilknytning angst er, og hva som gjør at det utvikler seg. I tillegg også hva som er grunnen til at du kanskje tiltrekker deg manipulerende og destruktive forhold. Hva kan du gjøre for å få det bedre, heale deg selv og tiltrekke deg bedre og kjærlighetsfylte forhold. 

 

God lesing fine, vakre deg <3 

 


Hva er ensomhet?

 

Etter min erfaring så kan du beskrive ensomhet på mange måter. Du kan føle deg ensom fordi du har mange folk rundt deg, men føler at ingen forstår deg eller ser deg for den du er. Eller du kan føle deg ensom fordi du rett og slett ikke har noen rundt deg. 

 

Du har kanskje ingen særlige nære venner, familie eller lignende.

 

Jeg mener også at dette har mye med tankene dine å gjøre. Hva fokuserer og tenker du på? Hva sier du til deg selv? Viser du deg selv selv-kjærlighet, selv-aksept og selv-respekt, eller det motsatte?

 

Jo mer du på en måte tenker at du er separat fra alt annet, jo mer ensom vil du også føle deg. Selv om du har masse folk rundt, og selv om du kanskje også har venner og familie.

 

Jo mer du på en måte tenker at du er separat fra alt annet, jo mer ensom vil du også føle deg.

Fordi du er faktisk del av en stor enhet, et stort hjerte. Og jo nærmere du er denne energien og enheten, jo mer flyter du med i livet. Du kan føle følelser som glede, enhet, at du vet din mening, du har et godt forhold til deg selv og andre og mer.

 

Men jo mer du er i ubalanse jo mer kan du føle vonde følelser som angst, depresjon, stress, at du ikke stoler på folk og en tomhets følelse inni deg. Og dette kan også komme etter et manipulerende forhold eller traumer du har opplevd. Ubevisst gjør du dette for å beskytte deg selv, fordi du har kanskje blitt kraftig såret og sviktet. Og du har et stort og godt hjerte, og vil jo alt bare godt.

 

Du har kanskje da opplevd å bli emosjonelt utnyttet i et forhold, noe som skaper sår hos deg. Som igjen gjør at du vil prøve å beskytte deg selv etterpå, og du bygger da kanskje store “murer” rundt deg selv. Dette for å ikke bli såret igjen. Og det skaper en stor ensomhets følelse. Fordi du flyter ikke fritt med i livet. Du stenger av fra glede og alle kjærligheten som livet har å by på. 

 

Jeg mener også at ensomhet skapes av at du ikke lytter til deg selv, din indre stemme, magefølelse og intuisjon. Om du undergraver dette så kan det skape en ensomhetsfølelse og tomhetsfølelse fra deg selv. Og også om du fornekter noen deler av deg selv, eller ikke er deg selv fult ut så kan det skape ensomhet. Kanskje du for eksempel er en veldig spirituell person, men fornekter dette fordi det forholdet du har rundt deg eller hadde rundt deg, ikke “godtok” det med deg.

 


 


LES OGSÅ: Hvorfor er yoga så effektivt mot sosial angst med gratis yoga ebok.

 


Ensomhet og tilknytning angst rundt forhold:

 

Om du for eksempel har fått lite emosjonell støtte som liten, så bærer du dette med deg videre i livet når du blir voksen. Om du ikke har fått healet årsaken eller har hatt noen trygge personer å prate med når du virkelig har trengt emosjonell støtte.

 

Som voksen kan dette utvikle seg som tilknytting angst. Det betyr at du lurer ofte på om folk virkelig kommer til å være der for deg. Og det kan føre til at du kan bli veldig klengete på folk, eller det kan også gjøre at du dytter folk unna.

 

Årsaken som sagt til denne oppførselen er fordi du trenger emosjonell støtte og søker etter dette rundt deg. Du har kanskje også store sår inni deg som du bærer med deg på grunn av liten emosjonell støtte. Plutselig så kan noe bli trigget i deg som avvisning, sorg, tristhet, sinne, ensomhet og du vet ikke hvordan du skal takle det. Fordi du ikke har fått den emosjonelle støtten som liten. Det kan gjøre at du blir veldig klengete på andre, eller at du søker andre for å få emosjonell støtte selv. 

 

Det kan også føles ekstremt ubehagelig og overveldende når alle disse følelsene kommer, og det føles for mye. Du vil heller flykte fra de enn å gå inn i det. Og det kan gjøre at du ikke har helt sunne følelser, og dermed altså søker du emosjonell støtte hos andre. Fordi du ikke helt klarer å sitte med det selv og roe deg selv ned. 

 

Nøkkelen her er da å begynne å gi deg selv selv-kjærlighet og selv-aksept, uten å søke det utenfor deg selv hele tiden. Dette skaper mer harmoniske og balanserte forhold for deg. Fordi du kommer fra et mer autentisk sted. Du søker ikke andre for å få emosjonell støtte selv, men du søker faktisk for å kunne bli bedre skjent med de. Da tiltrekker du deg automatisk også bedre forhold, og du kan bygge unike og gode forhold til andre.

 

Forholdet blir da bygget på ektehet og uten at noen av dere blir “avhengige” av hverandre, eller søker emosjonell støtte i hverandre. 

 

Dette gjør at du kan utvikle sunne og frie forhold til andre. Der de kan få lov å være seg selv og det samme kan du, uten at dere blir emosjonelt avhengig av hverandre. 

 


LES OGSÅ: Få mer energi ved å unngå manipulerende mennesker (narsissister, psykopater og sosiopater)

 


Hva er grunnen til at du kan føle deg ekstra ensom etter et manipulerende forhold?

 

Et manipulerende forhold kan være ekstremt skadelig for deg. Både når det gjelder psykisk og fysisk. Om du har vært sammen med en slik person så er fellesnevneren at du føler deg mest sannsynlig tråkket på, brukt, ikke sett og ikke hørt.

 

Jeg husker at ting bygget seg opp og jeg overreagerte på ting etter mye frustrasjonen, smerten og respektløsheten. Som gjorde at jeg virket som den “gale” og han ikke hadde gjort “noe galt”. Når det i virkeligheten var han som misbrukte emosjonelt, men han får det til å virke annerledes. Dette kalles “gasligting” og er en klassisk teknikk en som manipulerer bruker. Jeg husker også at jeg tenke hva kan jeg gjøre annerledes for at dette ikke skal skje igjen. For på det stadiet så viste ikke jeg at dette var et manipulerende og ødeleggende forhold. 

 

Du føler deg helt emosjonelt nedkjørt og vet kanskje ikke lenger hvem du er og hva du står for.

Du føler deg helt emosjonelt nedkjørt og vet kanskje ikke lenger hvem du er og hva du står for. Du har jobbet så hardt så lenge for å bli “likt” og få kjærligheten utenfor deg selv.

 

Du har jobbet på akkord med deg selv. Noe som kan utvikle både angst, stress og depresjon. Du har kanskje heller ikke fått aksept for den du er, for den spirituelle og sensitive sjelen som du er. Du har kanskje måtte prøve å være en annen, enn deg selv. Og du har “people pleaset” og prøvd å gjøre alt for å få den kjærligheten og aksepten i forholdet.

 

Det som er trist er at denne oppførselen ved å hele tiden lete etter kjærligheten utenfor deg selv, gjør at du tiltrekker deg feil forhold. Og du kan føle en sterk ensomhets følelse.

 

Og spesielt etter et slik forhold så kan du føle en sterk ensomhets følelse, fordi du rett og slett ikke har vært der for deg selv. Du har ikke lyttet på din indre stemme og intuisjon når du kanskje skulle gjort det. Men har fortsatt å presse på. Du har undergravd dine verdier og din unike og fantastiske verdi. 

 

Og etter et slikt manipulerende forhold om det er med en kjæreste, venn eller familie så kan du ha problemer med å stole på folk. Du bygger kanskje store murer rundt deg selv, for å ikke bli såret igjen. Fordi sist gang ble du helt knust, og kanskje du også er veldig hard mot deg selv.

 

Hvordan kunne du ikke se tegnene? Hvorfor så du det ikke før? Det er viktig her å kunne skjenne etter alle de vonde følelsen, og kunne tilgi deg selv men også den andre personen. For at du kan få et bedre liv selv.

 

For at du kan slippe på all bagasjen som du bærer rundt på og begynne å slippe inn gleden og kjærligheten igjen. Det handler om å stole på deg selv, din intuisjon men også på andre mennesker. Det finnes masse gode og kjærlighetsfylte mennesker der ute, som kan være fantastisk å være rundt. Og itillegg kunne bygge opp din egen kjærlighet for deg selv, og din egen selvfølelse. 

 

Du har rett og slett blitt strippa emosjonelt og føler deg helt tom. Du føler deg totalt tråkket på. 

 

Jeg har selv vært der, så vet godt hvordan det føles og hvordan det er etter å ha være i et manipulerende forhold. Men det handler om å ta et skritt av gangen. Et skritt hver dag for å bygge deg selv opp igjen.

 

Det handler om å kunne sette grenser for deg selv igjen, si hva du mener, bygge opp din selvfølelse og selvtillit, få troa på deg selv, finne ut hva du brenner for som en spirituell fri sjel.

Det handler om å få tror på deg selv igjen, vite hvem du er og kunne elske deg selv helt ubetinget. 

 

Det handler om å kunne sette grenser for deg selv igjen, si hva du mener, bygge opp din selvfølelse og selvtillit, få troa på deg selv, finne ut hva du brenner for som en spirituell sjel.

 

Jeg driver også å lager ut kurs for å heale sår etter manipulerende forhold, både i forhold, familie og venner. I tillegg hjelper det deg å bygge seg selv opp, få kontakt med intuisjonen, sette grenser, får mer glede, få kontakt med hvem du er, spirituell vekst og personlig utvikling. For å kunne heale din angst og depresjon fra manipulerende og ødeleggende forhold, som den fantastiske frie sjelen som du er. Dette kurset kommer ut i 2019, og jeg legger ut en link her så fort det er klart. 

 

Ønsker deg glede, kjærlighet og lys <3

GLEDESklem, Nina

 

 


Om nina

Find joy after trauma. Yoga, meditation, pure food recipies & self love. Gluten free, sugar free, paleo & vegan recipies. Namaste. Wish you joy, love and light, Nina <3


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.