Gaslighting er narsissistens favoritt teknikk


 

 


gasslighting er narsissistens favoritt teknikk


Gaslighting er narsissistens favoritt teknikk. Jeg fant ikke noe passende ord for gasslighting på norsk, så jeg bruker ordet gaslighting.

Hvordan vite om noen gaslighter deg og hva er tegnene på det? Og hvordan forhindre at dette skal skje med deg?

Og om du ikke vet hva det er så kan det være veldig skummelt. For det er rett og slett hjernevasking. Men når du vet om dette, og vet hva du skal se etter så kan du beskytte deg selv fra det. Og du blir ikke utsatt for gasslighting lenger, for da funker det ikke på deg.

Du fortjener det beste og du fortjener å ha det bra <3

God lesing fine deg.


>>> >>> Få også min unike gratis gledes meditasjon som jeg blant annet brukte for å få mer klarhet, få kontakt med intuisjonen og komme inn i følelser. Du kan få denne helt gratis her.


 

Hva er gaslighting?

Det er en form for mental manipulasjon fra en skjult (covert) narsisisst. Så målet til en som gjør gassligting er å hjernevaske offeret sitt, så offeret vil tvile på sin egen oppfatning av hva som skjedde. Det gjør at du tviler på din egen sannhet og minner.

Gaslighting kan skje i både parforhold, vennskap, familie, jobben, nyhetene, poitikere, reklamer osv.

De vil og ønsker at du skal miste din egen identitet og ditt sanne deg. Og de vil også at du skal miste din selvverdi. De vil at du skal tvile på din egen intuisjon og tro på hva som helt som blir sagt av de.

Så de vil bruke disse taktikkene på deg for å kunne manipulerer deg og få deg til å tro, at det som faktisk skjedde ikke skjedde. Eller at det du inners inni i deg føler, er feil å føle.

Så målet til en som gaslighting er å manipulere deg. Det er å kontrollere deg. Det er at de vil ha det de ønsker og for å få det, så må de hjernevaske deg. Jeg må få deg til å føle deg så liten om deg selv, og få så dårlig selvfølelse og selvbilde og at du mister din identitet. Som gjør at du blir så avhengig av den som manipulerer deg, sånn at de kan få hva som helst fra deg.

Dette gjøres sakte over tid, som gjør at den personen blir en autoritet i ditt liv.

Og hvis den som manipulerer deg ikke trenger deg lenger, og du ligger hjelpesløs på gulvet. Så bare lar de deg ligge der, og går videre i sitt eget liv bare. Uten å bry seg. Så alt dette handler om kontroll.


>>> >>> Hvordan håndtere passiv aggresjon, og hva er det?


 

Hvorfor bruker de gaslighting?

-For å få makt og kontroll over andre.

-For å overtale deg at de har rett, og at ditt synspunkt eller dine meninger er feil.

-For å kunne overse dine behov, følelser og ditt syn på virkeligheten.

-De vil bruke det for å minimisere eller slette den emosjonelle volden som skjedde.

-De vil bruke det for å spille offeret.

-De vil bruke det for å unngå ansvar.

-De vil bruke det for å dikte opp ting som har skjedd, men som egentlig aldri har skjedd.

-De vil bruke det for å unngå et løfte de har lovet.

-De vil bruke det for å få deg til å føle at du er gal, eller at noe er ordentlig galt med deg.


gasslighting er narsissistens favoritt teknikk


Gaslightere vil si ting som:

“Jeg har ikke sagt det.”

“Det skjedde ikke.”

“Det er ikke en stor greie.”

“De kan si at du sa noe, som du aldri har sagt.”

De vil si at du er gal eller paranoid når du begynner å sette spørsmålstegn ved ting.

Når du begynner å reagere på ting så vil de si at du er mentalt ustabil.

De vil si at du overreagerer, du er hyper sensitiv.


 

Hvordan påvirker gaslighting deg over tid?

-Forvirring

-Hjernetåke

-Desorientering

-Du tviler på deg selv

-Paranoid

-Frykt

-Terror

-At du er stille

-Føles som at du bli gal

-Får deg til å føle deg sårbar

-Gjør at du har problemer med å dømme andre og ta beslutninger

-Føler at du alltid må si beklager

-Du tviler alltid på ditt eget minne

-Føler en slags falsk skyldfølelse

-Føler at du ikke er god nok

-Føler deg missforstått

-Føler deg ensom


 

Hvordan vite om noen gaslighter deg?

1.En som gaslighet deg klarer ikke å holde et rom for deg:

Så når du tenker eller føler noe, så kan ikke de sitte oppriktig med deg og være der for deg.

Så de holder ting tilbake. Som for eksempel at når du skal prøve å prate med de om ting så sier de: å da begynner du igjen, du sier alltid det samme om og om igjen, du forvirrer meg alltid, du tar alltid dette opp, du er så sensitiv, du er gal, du forestiller deg ting osv.

De nekter å lytte til hva du tenker og hva du føler. Enten så bare går de sin vei og vil ikke prate om deg. Eller så vil de bare prate om hva de føler. Så samtalen blir alltid dratt tilbake på de, at det skal handle om de.

De klarer faktisk ikke å sitte å lytte til deg og ta til seg det du har å si, for de ønsker rett og slett ikke å høre hva du har å si. Det som sies et at de ikke vi ta noe ansvar, og de vil heller ikke sitte i det rommet med deg om hvordan du tenker og føler deg.

2. De snur hele tiden på hva du tenker og hva du føler:

De vil alltid spørre deg spørsmål som får deg til å tvile på hva du faktisk tenker. Så hvis de for eksempel spør deg, er du sikker på at det skjedde for jeg tror ikke det skjedde? Og hvis det skjer ofte så er det en form for gasslighting.

Hvis de tviler på deg hele tiden om hva du føler og mener, så kan du til slutt begynne å tvile på deg selv også. Og når de spør disse spørsmålene eller tviler på deg, så får de deg til å føle at det du tenker og føler er feil.

Det essensielle her er at de får deg til å føle at det du føler og tenker ikke er viktig , og ikke bør tas hensyn til.

Og dette er missbruk så det holder av deg på det emosjonelle planet. For poenget med et forhold er å kunne støtte hverandre, prate om ting, gi hverandre rom, ha empati og medfølelse og kommunisere med hverandre. Og hvis en ikke kan gjøre det for deg, så er det et stort rødt flagg. Dette er en veldig usunn person.

Også vil de også begynne å finne dine sår, og komme med små stikk her og der. For å villede deg. For å spille på følelsene dine og gjøre deg sint eller lei deg. For det tar samtalen bort fra det du følte om en situasjon.

Så hvis du ikke har healet disse sårene og de sier for eksempel du er sensitiv eller du er gal, og det gjør deg sint eller lei deg. Så har de klart å kontrollere deg, og ta deg bort fra din sannhet. Da blir det en krangel. Og de sitter rolig tilbake, fordi de vet at du fikk deg.

Men hvis du klarer da å være rolig og ikke bli dratt inn emosjonelt, noe som de ønsker. Så beholder du din kontroll og ro over situasjonen. Og du fortetter å dra samtalen tilbake hva det faktisk handlet om. Vær på et sted selv at du vet hva du tenker og du vet hva du føler, og disse ordene som de begynner å si til deg for å irritere eller såre deg virker ikke (som for eksempel: du er så sensitiv, du er gal, du er vanskelig osv.)

Det beste du kan gjøre rundt slike personer er å mestre dine følelser. Når du mestrer dine følelser så viser du deg selv selv-kjærlighet, og at du ikke tror på det den andre personen sier til deg (som skal såre deg). Du vet hvem du er, og du syns at det du tenker og føler er veldig viktig. Og du sitter i et rom for deg selv og du står opp for deg selv, på en sunn måte.


Jo mer du gjør dette med noen som er emosjonell voldelige så vil en av to ting skje:

  1. Kanskje de vil forandre seg og de vet at de ikke kan gjøre enkelte ting mot deg, fordi de får ikke den samme reaksjonen av deg. Eller de klarer ikke å manipulerer deg slik de pleide å gjøre lenger.
  2. Eller de faller av og de er ikke lenger i ditt daglige liv lenger.

>>> >>> Ikke i kontakt med egne følelser? Lær deg hvordan du kan komme i kontakt med dine følelser igjen.


 

Tegn for å vite om du har blitt gaslightet:

1.Du føler deg forvirret og gal.

2.Du fortsetter å tvile på deg selv , og tviler på hva du tenker og føler.

3.Lager unnskyldninger for din partners oppførsel.

4.Du følte før at du var mer selvsikker og avslappet, men føler ikke det lenger.

5.Du føler deg håpløs og gledesløs.

6.Du føler som at du ikke kan gjøre noe riktig.

7.Du lurer på om du er en god nok partner.


 

Hvordan kan vi sørge for å ikke bli gaslightet?

1.Stol på din intuisjon når du begynner tvile på deg selv. Og når folk kommer med taktikker som at du er for sensitiv osv.

2.Du trenger ikke å vinne denne personen over. For eksempel hvis du føler noe om en situasjon og de er uenig i deg. Så handler det ikke om at de må tro på deg. Men at det er det du føler og mener, og det er riktig for deg. Du trenger ikke at de skal være enige med deg om hva det gjelder, det er et tegn på coodepencency.


Når du ikke vet om hva gaslighting er for noe så er du et lett offer for det, men om du vet om det så virker det ikke på deg lenger.

1. Legg merke til hva de sier den ene dagen i forhold til den andre dagen. Bruk din evne til å føle. Til å skjenne etter om noe føles feil eller ikke helt riktig. Skjenn etter i din intuisjon først før du sammenligner med noen andre.

2. Skriv ting ned så du ikke glemmer det. Ta også opp samtaler hvis personen fornekter ting.

3. Få en realitet sjekk fra noen som er utenfor denne situasjonen.


Bli med i gratis støttegruppe for angst og og selv-healing fra psykisk vold:

Bli med i vår varme, fine og gratis støttegruppe på facebook. Her deles alt om angst, manipulering, narsissisme, mental helse, selv-healing fra slike forhold, få mer klarhet, finne mening i livet, få kontakt med intuisjonen, få kontakt med følelser og så mye mer.

Vi er allerede en kjempe fin gjeng med en god energi.

Du er varmt velkommen.

Du finner denne gratis gruppa HER.


Håper virkelig dette var til hjelp for deg. For gasslighting kan være veldig skummelt om du ikke vet om det. Derfor så viktig å kunne lære om det for å kunne se om noen gjør det med deg i livet ditt.

Har du erfaring med dette? Eller har du andre tips du gjerne vil dele for å hjelpe andre? Kommenter under. Så kost å høre fra deg <3

Og del dette innlegget med andre. Sammen kan vi hjelpe flere. Er det noen du skjenner som du tror blir gasslightet og manipulert. Send de dette innlegget og be de å lese.

Husk at du er bra nok akkurat som du er.

Lys, glede og kjærlighet til fine vakre deg.

Stor gledesklem, Nina <3

>>> >>> Få også min unike gratis gledes meditasjon som jeg blant annet brukte for å få mer klarhet, få kontakt med intuisjonen og komme inn i følelser. Du kan få denne helt gratis her.


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.