Hvordan narsissisten bruker sladder

Hvordan narsissisten bruker sladder for selv å få energi. Sladder kan være et tegn på at det er en narsissist eller ihvertfall en giftig person å ha rundt seg. Derfor er det så viktig å være obs på dette når du møter nye mennesker i livet ditt.

Om de sladdrer mye negativt om andre eller er på utkikk etter å få informasjon om andre, så bør du være veldig forskitg med slike personer. De vil og kan bruke den informasjonen du gir de mot deg.

Et tegn er at du også kan se at de lyser opp når det snakkes om noe negativt om andre, eller om noen har det vondt. De elsker det. Det er dette som gir de energi. Få alle tipsene under til hvordan narsissisten bruker sladder, og hvorfor du bør holde deg langt unna slike mennesker.

God lesing fine deg, og håper dette kan hjelpe deg. 

Ulike former det kommer i:

1. Positiv snakking. (covert, skjult narsissist)

Her idealiserer de noen eller noe. De snakker så mye positivt om de. Og du tenker at de bare admirerer de og syns de er fantastiske som mennesker. Men de bruker faktisk dette som en taktikk.

Dette kalles triangulering. Der de prøver å få frem en følelse av sjalusi hos deg. Mest sannsynlig da så har dere en hobby, interesse eller talent til felles. Og narsissisten forteller om hvor fantastiske de er på disse tingene, uten i det hele tatt å nevne deg en gang. Dette er indirekte slag mot deg.

De vil få deg til å føle som at du ikke er bra nok, og at du ikke duger til noe. Så dette virker veldig positivt men det er faktisk veldig destruktivt. Og dette er en typisk skjult (covert) narsissist.


>>> >>> Få mer energi ved å unngå manipulerende mennesker. 


 

2. Følelsen av bekymring og omtanke. (covert, skjult narsissist)

De snakker da om noen og sier for eksempel “jeg syns så synd på de”, eller “stakkars den personen” osv. Og de snakker om dette om og om igjen. Og kanskje de kommer til deg for å snakke om noe fælt som skjedde med en person.  Og de sier hele tiden at det er så forferdelig eller at de gir deg en følelse av at de bryr deg.

Og det virker som at de bryr seg om de. Men om du virkelig ser på de så kan du se at noe virker rart, og at de faktisk ikke bryr seg i det hele tatt. Og dette er deres favoritt måte å bruke. Og slike personer er det fint å holde seg langt unna. Og ikke del noe med slike mennesker for de bruker dette sladdere på en veldig giftig måte.

De blir egentlig ikke gira av noe. Og de har ikke noe positivt å dele. Men når de hører noe negativt om noen andre, så blir de så interessert med en gang. Du kan se at de lyser opp og gleder seg over dette sladderet. Vær forsiktig her for denne personen får energi av en annen persons smerte, eller den personen det sladres om kan være en del av en annen sin smerte.

Narsissiser elsker sladder. Og de vil også fiske dette fra deg om andre personer du skjenner eller har snakket med. Og her må du være veldig forsiktig med hva du forteller. For det du forteller kan bli brukt imot deg eller den andre personen du prater om. Og om du snakker med en narsissist om andre mennesker, om noe negativt så kan du se at de lyser opp. De elsker dette. Og de vil bare ha mer og mer. De får da energi og næring fra noen andre som lider, eller at det er noe vanskelig som skjer i noen andre sitt liv.


3. Negativ snakking (mer overt, altså ikke skjult men lett å se)

Dette er negativ snakking og baksnakking av andre mennesker, om ting som ikke stemmer eller som ikke er sant. Dette er ikke en skjult måte. Det er når en person elsker å finne all “skitten” om alle andre. For eksempel om noen har slitt veldig mye eller at noen har gjort noe sårende mot noen andre. Og de elsker å prate om de negative sidene om det.

Se opp for slike mennesker og hold deg borte fra slike mennesker. Ikke del noe informasjon med slike mennesker, for de deler denne sladderen på en veldig negativ måte.

Og tenk også når du møter slike personer og de snakker negativt om andre. Tenk da på hva sier de om deg når du ikke er der? Det er naivt å tenke at de ikke vil gjøre det med deg, jeg tenke også det før. Men det vil de definitivt gjøre.


Forskjellen mellom sladder og dele din sannhet:

Å sladre om noen andre er noe negativt, og blir brukt på en negativ måte. Det er å spre falske rykter om andre, en form for manipulasjon, en form for å spre rykter, “smøre kampanje” heter det.

Og dette er veldig forskjellig fra en som står opp for seg selv, og snakker sin sannhet om noe som har skjedd. Som for eksempel å si at jeg ble psykisk misbrukt av den og den personen. Jeg ble misbrukt av den person som du skjenner. Jeg ble misbrukt av en person i vår familie. Og dette er ikke sladder. Dette er en person som forteller sin sannhet, og en person har sin rett til å kunne fortelle sin sannhet om noe som har skjedd. Og å snakke om noen som har misbrukt dem, og fortelle om hva som faktisk skjedde.

Og dette er veldig forskjellig fra en som bare sladrer om andre på grunn av smøre kampanjer eller blir bare gira av det.


>>> >>> Svar og ikke reager med en narsissist


Så det viktige her er å være veldig forsiktige med folk som sladrer om andre. Hold deg unna slike mennesker. De kan være på jobben din osv, og ønsker å få sladder fra deg om deg eller andre. Men lat da som at du ikke er interessert eller vet noe om det. Ikke vis interesse i denne oppførslene og ikke gi det noe energi med en gang denne samtalen blir startet.Så pass deg for giftige og manipulerende mennesker. Ikke del informasjon om deg selv eller andre, når de begynner å spørre deg eller prater negativt om andre. Fordi alt du sier kan og vil bli brukt imot deg. Vær forsiktig med slike ting på jobben, på fester og når du møter nye mennesker. Legg merke til at snadderet er et stort rødt flagg for deg, og at du bør holde deg unna. Det kan være en narsissist eller ikke, men det er ihvertfall en giftig person å ha rundt seg. Det er en av deres favoritt aktiviteter og de holder mye på med dette.

Hva er dine erfaringer med dette? Del gjerne i kommentarfeltet under dine erfaringer og refleksjoner rundt dette.

Lys, glede og kjærlighet til fine vakre deg.

Du er bra nok akkurat som du er <3

Stor gledesklem, Nina <3Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.