Forskjellen mellom skjult og ikke skjult narsissisme
Her vil jeg gjerne dele med deg forskjellen mellom skjult og ikke skjult narsissisme, også kalt covert eller overt på engelsk. Eller også en såkalt egoist eller selv digger. Utrolig viktig å vite om for å kunne beskytte deg selv fra slike mennesker.

En som er skjult narsissist kan også være ikke skjult, og omvendt. Det som typisk kjennetenger en narsissist er at de er fulle på seg selv, har ingen empati, er veldig egoistiske og tenker storhets tanker om seg selv.

Og for at de skal komme inn i livet ditt så må de skjule dette, og utgi seg for å være en annen enn den de egentlig er. Ellers vil du jo ikke ha de i livet ditt. Derfor skjuler de hvem de egentlig er og lurer deg om du ikke vet om dette.

Jeg har selv erfart dette fra eget forhold med en slik person. Og det er ekstremt ødeleggende. Klienter jeg har coachet hadde også en egen mor som var covert narsissist, derfor tok det veldig lang tid å finne ut at de  faktisk hadde en mor som var en narsissist, fordi hun skjulte det så godt.

Derfor er det så viktig å vite mer om dette, og lære om dette for å beskytte deg selv om forskjellen mellom skjult og ikke skjult narsissisme. Les dette nyttige blogginnlegget nedenfor.

God lesing fine deg <3

 


Den ikke skjulte narsissisten, overt narsissist:

Den ikke skjulte narsissisten er veldig høylytte med sin narsissisme, og de gjør det veldig åpenlyst at de er høye på seg selv og at verden handler om de. Og at de er senteret av universet og at alle skal digge de.

De har et nærvær av at de har rett til å gjøre alt, de er ekstremt opptatt av seg selv. Og de eier ikke ydmykhet.

De er også flinke på å skjule seg selv når de kommer inn i livet ditt. Selv om dette er en ikke skjult narsissist så må de gjemme seg for å komme inn i ditt liv, og dermed spiller de skjult. De kan da late som at de er omtenksomme, snille, omgjengelige osv. Ikke skjulte narsissister må komme inn i livet ditt på en skjult måte, ellers vil du jo merke med en gang hvor arrogante og fulle på seg selv de er. De sette da på en maske og spiller en karakter om å være en person som bryr seg, er omtenksomme, sjarmerende, søte osv.

Og på den måte kan de komme inn i livet ditt. De kan ikke være den de er for da vil det jo ikke virke. Da vil du se det med en gang hvor arrogante og selvopptatte de er. Derfor tar de på seg denne masken for å lure deg inn i deres falske verden.


>>> >>> Hvordan narsissisten bruker passiv aggresjon typisk skjult narsissist, les og se video.


Den skjulte narsissisten, covert narsissist:

De har de samme egenskapene som over, men de er passiv aggresive. Det betyr at når de manipulerer deg, misbruker deg, kontrollerer deg, er slemme mot deg og tråkker deg ned så er det gjort på en veldig skjult måte.

Det blir gjort på en slik måte at du ikke engang legger merke til det. Om du ikke vet om det, og vet hvilke taktikker de bruker.

En skjult narsissist har heller ikke den grandiose personligheten og de er ikke aggressive. De klarer å skjule denne narsissismen veldig bra. De skjuler det under masken og sløret som de har.

Et eksempler på en covert narsissist er at de kan virke som at de er sjenerte, ydmyke og beskjedne. De kan late som at de er sårbare. De kan til og med late som at de er empatiske til tider.

I det store og det hele så tror du denne personen er snill og har et godt hjerte. Og dette er en slags person du ville aldri mistenkt er en narsissist fordi de spiller denne karakteren så utrolig bra.

Den skjulte narsissisten vil at du skal tro på det falske bilde som de viser til verden. De vil at du skal tro at de er snille, søte, omtenksomme og genuine. De vil at du skal tro hva enn det er de viser utad til deg, som de da gjør for å spille en karakter. En skjult narsissist vil være hva enn de må være for å lure sine ofre. De får deg inn i deres falske realitet som faktisk ikke stemmer i det hele tatt.

De speiler deg for den du ønsker at de skal være. De vil at du og alle andre skal tro at de er denne fantastiske, flotte personen . Men bak lukkede dører så er de ikke den de virker som de er. Og de skjuler sin narsissisme på en veldig bra måte.

Den skjulte narsissisten er en av de mest farligste narsissisten. De er farligere enn den ikke skjulte narsissisten, fordi de er skjulte og fordi de er forkledd. En skjult narsissist kan også refereres til som en skap narsissist. Slike typer narsissister er mye mer manipulerende, villende og fordekket enn den ikke skjulte narsissisten (overt).

De er ekstremt farlige for det er så mye vanskeligere å oppdage de. Det er mye vanskeligere å identifisere de. De er på en måte ikke helt i ansiktet ditt med sin narsissisme. Så dermed så vet du ikke helt ennå hva du holder på med. Du leker med ilden og du vet det ikke engang.

Slike typer narsisster vil stikke deg i ryggen uten å nøle. De gjør mye skade bak scenen og bak skjulte dører. Og den skjulte narsissisten vil virkelig ikke bli utsatt eller bli synlige. Fordi de må holde på det falske bilde som de presenterer til deg og til verden som en helhet.

Skjulte narsissister liker ikke å bli opptaget og være sårbare. De hater dette.

Både den ikke skjulte og skjulte narsissisten er ekstremt farlige og det beste med slike mennesker, er å ikke ha noe kontakt med de. For å beskytte deg selv.Felles med den ikke skjulte og skjulte narsissisten:

De spiller en karakter for å forføre sitt offer, de gjør det for å finne narsissistisk forsyninger for sin egen del. De vil da finne et offer som de kan få narsissistisk forsyninger fra, og som er et perfekt offer.

De mangler også totalt empati og medfølelse for andre mennesker. Men som nevnt så utad så kan de spille en annen person.

Og en ikke skjult narsissist og en skjult narsissist, kan skifte mellom å være både skjult og ikke skjult. Det kommer an på situasjonene og miljøet de er i.

De vil også late som å være hva enn du ønsker at de skal være. De gjør dette for å spille på dine følelser og for at du skal tro at du har funnet din drømmeprins/ drømmedame eller sjelsvenn. De vil late som å være alt som du ønsker å se. Men i sannheten så er dette bare diktet opp ikke sant, dette er ikke din sanne sjelsvenn.


>>> >>> Hvordan narsissisten bruker sladder, les og de video.


Håper virkelig dette var til hjelp for deg, og del gjerne med andre som du tror kan ha nytte av dette og som trenger hjelp.

Hva er dine erfaringer med narsissisme og narsissistiske personer? Del gjerne under dine erfaringer med dette. Jeg ville elsket å høre fra deg.

Følg meg gjerne også på YouTube. Her legger jeg ut regelmessig nye videoer innenfor å lære om narsissisme og bli fri fra narsissistiske personer, finne livsglede og din mening i livet. Du kan følge meg på YouTube her.

Husk at du er bra nok akkurat som du er.

Lys, glede og kjærlighet til fine vakre deg <3

Stor gledesklem, Nina

 


Om nina

Find joy after trauma. Yoga, meditation, pure food recipies & self love. Gluten free, sugar free, paleo & vegan recipies. Namaste. Wish you joy, love and light, Nina <3


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.