Kjennetegn på en narsissistisk mor
Hvis du har en narsissistisk mor så skjedde en av to ting. Enten så ble alt du gjorde kontrollert eller så ble du ignorert. Og du fikk ikke lov til å eksistere på bestemte måter. Du ble ikke behandler som en ordentlig person.

 

Det kan også være at det var en kombinasjon av begge de to tingene. Men uansett så ble du tatt fra en normal og sunn oppvekst og barndom. Dette innlegget kommer også fra et ønske fra dere fine lesere og følgere. 

 

Og hvis dette stemmer for deg. Så vet du at dette kan lede til enda mer slit som voksen. Som for eksempel problemer med forhold eller andre ting.

 

Nedenfor vil jeg gjerne liste opp kjennetegnene på en narsissistisk mor. Hvis du gjengskjenner din mor i beskrivelsene under, eller noe av de så kan det være lettere for deg å forstå livet ditt. Og hvorfor du for eksempel er i eller har vært i et forhold med en narsissist, psykopat eller sosiopat. Og det kan også hende det kan hjelpe deg å kunne transformere livet ditt fra nå av.

 


 

Hvordan vite om du har en narsissistisk mor?

 

Når du var et barn så så du opp til dine foreldre for råd, veiledning, støtte, omtanke, oppmuntring, kjærlighet og alt. Hvis du ble nektet disse tingene så utviklet du måter å håndtere dette på. Du utviklet adferder, innstillinger og ideer. Enkelt forklart å utviklet du måter å kunne overleve på.

 

Og dette er et ekstremt vanskelig plass å overleve. Et utrolig vanskelig miljø å være i.

 

Og når du da vokser opp så kan det hende at du bruker de samme måtene å håndtere ting på, og de samme utferdene, som en måte å overleve voksen livet. Det som skjer er at det ofte fortsetter inn i vårt voksen liv.

 

Typiske trekke som sagt hos en narsissistisk mor er at hun er enten ekstremt kontrollerende, eller at hun overser deg helt og ignorerer deg mye. At hun på en måte lar deg gjøre din egen ting, mer enn hun egentlig burde gjøre.

 

En narsissistisk mor kan leve gjennom deg. Hun kan oppføre seg som at du må oppføre deg som at du må oppfylle alle hennes drømmer, før hun fikk deg. Eller hun prøver å være senteret av livet ditt. Senteret av din oppmerksomhet hele tiden, og fra alle andre rundt meg.

 

Hun kan se din uavhengighet som en trussel. Og hun kan tro at du ikke fortjener å være separat fra henne, og hun kan til og med ikke se deg som en ekte person utenfor henne.

 


>>> >>> Gaslighting er narsissistens favoritt teknikk.


 

En av de mest synlige tegnene på en narsissistk mor er:

 

1. At hun fornekter sitt barn sitt individuelle selv:

Hun fornekter da barnet å ikke være en del av henne selv. Hun fornekter sitt barn uavhengighet og å kunne være seg selv. Hun fornekter sitt barn å kunne være en “ordentlig person”. Og hun har ingen empati for hvordan det barnet føler deg.

 

Om hun sier det ut høyt eller ikke så eksisterer det barnet i hennes hode, bare som en forlengelse av seg selv og for å serve hennes egne egoistiske behov og ønsker.

  

Tegn ved deg selv som viser at du kan ha hatt en narsissistisk mor:

 

1. At du er en “people pleaser”:

En som alltid vil at andre skal elske de. En som alltid vil føle at andre er ok med de og føle seg ok med deg. Og vil gjøre nesten alt for å bli likt og blir ikke sint på andre om de tråkker over grenser for eksempel.

 

2.Angst og depresjon

 

3.Store problemer med å stole på andre.

 

4.Føler deg tom på innsiden.

 

5.Føle at du ikke fortjener i bli lykkelig.

 

6.Har vanskeligheter med å føle følelser eller uttrykke følelser.

 

7.At du er i et gjensidig avhengig (codependent) forhold som en voksen.

 

8.At du ikke helt vet hvem du er og at du heller ikke er sikker på hva du ønsker i livet.

 

9.Vanskeligheter med å si “nei” og sette grenser.

 

10.Føler skam med deg selv eller så langt som å hate deg selv.

 


 

Typiske tegn ved en narsissistisk mor:

 

1. At din mor alltid ville vise et perfekt bilde utad angående familien:

Selv om bilde utenfor huset virket perfekt så var bilde bak lukkede dører, langt fra perfekt. Hun kunne også gjøre alt mulig utenfor for å vise at hun var en så utrolig bra mor.  Men bak lukkede dører så kunne hun misbruke deg emosjonelt og kanskje til og med fysisk.

 

2. At den mor hadde alltid rett uansett:

Og selv når hun hadde feil så fant hun en måte å vri alt rundt, sånn at hun skulle har rett for det.

 

3. Og hun sa aldri unnskyld for noen feil hun gjorde:

Og hvis du konfrontere henne om hennes feil så ville hun fornekte det, og begynne å skylde på deg. Eller til og med bli sint og helt usaklig.

 

4. Viste aldri noe empati for deg:

Dette er veldig typisk for narsissisme, for de har ingen empati eller medfølelse for andre mennesker. Selv ikke for sine egne barn.

Hvis hun aldri viste at hun brydde seg om hvordan du følte deg, aldri sympatiserte med deg og virket mest opptatt av sine egne følelser og kunne brydd seg mindre om dine. Dette er et veldig stort tegn på at din mamma kan være en narsissist.

 

5. De overfører sin egen dårlige oppførsel over på deg.

 

6. Hvis hun ble kritiserte av deg eller noen andre i sitt liv, så reagerte hun ikke bra om hun er en narsissist.

 

7. At du måtte ta deg av henne og være på en måte hennes “forelder”.

 

8. At du måtte trøste henne og ta vare på henne, fordi hun fikk deg til å føle deg ansvarlig for hennes følelser. 

 


>>> >>> Hva er emosjonell vold.


Dette er bare noen tegn på at din mor kan være en narsissist. Det finnes også veldig mange andre tegn på en narsissistisk mor.

 

Bli gjerne med i vår gratis super fine gruppe på facebook for å bli fri etter narsissistisk misbruk og psykisk vold. Du er så varmt velkommen. Du kan finne denne gruppen HER.

 

Kommenter gjerne også under hva du har opplevd fra din narsissitiske mamma, og hvilke tegn?

 

Er det noen dette innlegget kan hjelpe eller til og med kanskje også redde et liv, vær så så snill å del det med de.

 

Husk at du er bra nok akkurat som du er <3

Lys, glede og kjærlighet til fine vakre deg.

Stor gledesklem, NinaOm nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.