Hoovering, når narsissisten kommer tilbake 2


 

 


Så hva er egentlig hoovering og hvorfor skulle du være bekymret for dette fra en narsissist?

 

Du er en smart, reflektert og en empatisk person. Og kanskje du nylig har kommet ut av et forhold med en narsissist, eller dere har vær fra hverandre en stund. Du merker at du begynner å bli mer som deg selv igjen. Eller ihverfall at mye av dramaet og den tunge energien er borte.

 

Men så plutselig så får du en sms, epost eller telefon fra denne narsissisten. Og alle de gamle følelsene kommer kanskje tilbake igjen, fordi du fortsatt er fanget i trauma bondet.

 

Dette kalles også hoovering fra narsissisten. Hva gjør du i slik situasjoner? Les dette nyttige innlegget og få svar på det.

 


Hoovering når narsissisten kommer tilbake

 


 

Når narsissisten tar kontakt med deg igjen, kalt hoovering:

 

Det kan komme opp mange følelser når en tidligere narsissistisk x, tar kontakt med deg igjen og begynner med hoovering. Du kan bli fylt med frykt, sorg, sinne, ikke føle så mye, bli overveldet og bli fylt med angst.

 

Og det kan påvirke din selv-følelse og hvordan du føler deg. Rett og slett mange overveldende følelser kan komme opp. 

 

Kanskje du til og med begynner å spørre deg selv om din x virkelig var en narsissist. Eller om du bare var for “sensitiv”, “dramatisk” eller “emosjonell”. 

 


Når narsissisten forkaster deg, les mer her.


Hva er dettte?

 

Dette kalles en narsissistisk hoovering. En taktikk de bruker for å dra deg inn i deres nett igjen, og inn i dette forholdet. 

 

Det er lett å tenke at du aldri igjen vil gå tilbake til denne personen, eller gå inn i et forhold med de igjen. Det er inntil de begynner å bruke en eller flere hoovering teknikker på deg. 

 


 

For å forstå hooveringen så er det viktig å forstå narsissisten:

 

Narsissisten har ingen regler. Det som virker bare helt smakløst for deg, virker ikke så ille for dem i det hele tatt. De vil gjøre alt de kan for å få deg tilbake, og til å få deg tilbake i deres nett igjen.

 

Så fort du faller for en av deres triks så føler de en enrom tilfredshets følelse. Det handler ikke om deg, alt handler om dem. Og det er derfor narsissister kommer tilbake, for å være i et forhold med noen, så de selv kan få noe ut av det. 

 

Du trenger ikke å falle for triksene deres.

 


 

Her er 7 vanlige hoovering taktikker, narsissister gjør:

 

1. Later som at bruddet aldri skjedde.

Dette er et av triksene de bruker som virkelig vil få deg til å tenke, og overtenke. Dere har gått fra hverandre og det er du sikker på. Dere har ikke vært sammen på en god stund. 

 

Men plutselig så får du kanskje et kort eller blomster på Valentines Day. Det gjør at du virkelig blir overrasket, og forstår ikke helt hva som foregår. 

 

Men kanskje du syns det er litt søtt. Og du begynner å tenke på de gode periodene dere pleide å ha. Og før du vet ordet av det, så har du ringt de for å takke for blomstene og kortet. Og du blir dratt inn i det igjen. 

 

2. Forteller deg hvor mye de elsker og ser opp til deg:

Det er jo ikke noe annet folk vil høre enn, jeg elsker deg. Det vekker følelser av glede og at du blir satt pris på. Det får deg til å føle som at noen forstår deg, og ønsker å være med deg. 

 

Narsissister forstår disse grunnleggende menneskelige behovene, og vil bruke ordene “jeg elsker deg” og jeg “beundrer deg” som et våpen. De vil fortelle deg at du er deres sjelevenn og at dere to er ment for hverandre. 

 

Hvordan kan de føle noe så dypt, om det ikke var ment til å være? Dette mater opp til personens behov til å føle seg elsket. Og de fleste har et romantisk ideal bak i deres hode. Ekte kjærlighet skal være dramatisk, som Romeo og Julie. 

 

Ekte kjærlighet er smerte, glede og alt imellom. Men denne slags kjærlighet er egentlig en veldig usunn og destruktiv kjærlighet, enn hva virkelig ekte kjærlighet er. 

 

3. Den sentimentale hooveringen:

 

Narsissisten vet at dere to hadde noen morsomme tider i fortiden. De vil regne med at du vil huske de tidene, og de vil benytte seg av dette. 

 

Det kan hende de sender deg en sms eller epost full av sentiment, som minner deg om de gode minnene dere hadde. Eller de kan fortelle at de så på en romantisk video, og tenke på deg. Eller fant et gammelt bilde av dere to sammen. 

 

4. Den “tilfeldige” kontakten:

Dette kan skje på en av disse to måtene. Det kan for eksempel være “obs jeg skulle egentlig sende denne eposten til noen andre”. Eller “hei prøvde du å ta kontakt med meg meldinger.”

 

Dette er en av de feige måtene en narsissist bruker hoovering taktikker på deg, for å prøve å få deg i en samtale. Hvis du da svarer på deres smser eller sosiale medie meldinger, så har ballen startet å rulle. 

 

De kan svare tilbake som at de lurer på hvordan det går med deg, og at det har vært en stund. Og da føler du deg uhøffelig om du ikke svarer tilbake. Eller de vil få deg til å føle deg totalt udmyket og insisterer på at de ikke prøvde å kontakte deg, og vil ikke ha noe med deg å gjøre. 

 

Og snart så sitter du fast i et drama spill med smser eller eposter, der de har en fin mulighet til å prøve å dra deg inn i deres nett igjen. 

 

5. Det er en krise:

Denne vil berøre hjertet ditt. Tross alt dette er en person som du virkelig brydde deg om. Selv hvor giftig og utrolig slemme de var mot deg når dere var sammen. Så er det sånn at når du ser et annet mennesker gå igjennom en krise eller har det vanskelig, så knuser det hjertet ditt. Narsissisten vil bruke ulike kriser for å dra deg inn i deres nett igjen. 

 

Det kan være et problem de har selv, eller det kan være et problem de har med et familie medlem. 

 

Det at du får en telefon eller sms fra de om at de har vært i en ulykke eller utviklet en sykdom, berører hjertet ditt. Dette kan også gjelde noen i deres familie. 

 

Det kan motivere deg til å ta kontakt med de for å prøve å trøste de eller prøve å hjelpe de på noen måter. Men ofte så eksisterer ikke denne krisen engang, og det kan også bare være noe de har funnet på. Eller de kan også bare ha overdrevet denne krisen. 

 

6. De får noen andre til å teste vannet:

Dette er en vanlig strategi til den feige narsissisten. De vil hoover deg inn igjen, men de vil ikke at deres såre ego skal bli såret av en ansikt til ansikt samtale. Så de sender da en av deres venner, eller deres familie medlemer som du følte en kontakt med. Som da prøver å kontakte deg. 

 

Narsissisten tror at når han eller hun får noen andre til å teste vannet, så vil du mer sannsynlig gå inn i deres nett igjen. 

 

7. De sier unnskyld om og om igjen:

Selvfølgelig så vil de aldri opptre som en idiot igjen. Det er lett å falle for det i starten. Men når du ser at deres oppførsel ikke forandrer seg, så vet du at det er en stor løgn. 

 

Selv om de beklager seg nå betyr ikke at de har gjort noen store livs forandringer. Det er liten sannsynlighet for at det kan skje med personer som er narsissister, sosiopater eller psykopater. 

 


 

Hva kan du gjøre for å ha kontroll med hooveringen:

 

Narsissister elsker å spille spill. De vet hvordan de skal prate for å få folk inn i deres nett igjen, og hvordan holde deres partnere fanget der. Det er viktig å vite for din egen helse at narsissister er alltid ute etter å få noe fra den andre personen. 

 

Den eneste personen de bryr seg om, er seg selv. 

 

Å slå opp med en narsissit er en skade på deres ego. De liker det ikke. Men den sårede følelsen som de føler, går mye lenger enn når en vanlig person går igjennom et brudd. Hvordan våger du å slå opp med de? Hvordan våger du å vinne?

 

Og narsissisen vil bruke alle triks for å prøve å få deg inn igjen, og få deg inn under deres kontroll. Ikke fall for det. 

 

Du har allerede gått fra de en gang. Det viktigste for deg nå er å fortsette å bevege deg fremover. Ikke se tilbake. Hvis du ikke har gjort det ennå, så gjør ting som gjør at du kan bryte helt kontakten med din x. Bytt telefonnummer. Blokker de på sosiale medier, epost og andre steder. 

 

Finn nye steder å være når du er nedfor. Få deg nye venner. Gjør hva som helst for å komme så langt vekk fra din x som mulig. Det er den eneste måten du kan fortsette på din sti til emosjonell helse og velvære. 

 

Stå på ditt, vær mentalt sterk, du klarer dette.

Å være med en narsissist kan gjøre mye med ditt emosjonelle velvære. Du tviler på deg selv, dine verdier og din måte å ta avgjørelser på. Narsissister elsker å få sine ofre til å føle som at de trenger narsissisten for å overleve. 

 

Nå som du har vært borte fra dette forholdet en stund, så kan du føle deg mer mentalt sterk. Den personen du var mer før, den personen du var før du traff narsissisten. 

 


>>> >>> Flygende aper og narsissistens smøre kampanjer, les mer her. 

 


De følelsene kan fort bli knust av narsissisten og hooveringen. De mørke, tunge, overveldende følelsene komme tilbake igjen. Men du har kraften til å så imot denne nedovergående spiralen. Å føle de gamle, negative følelsene betyr ikke at du er svak. 

 

De er bare gjenskjennbare. En reaksjon til en giftig, energi-sugende person som prøver å få deg inn i deres liv igjen. Det er helt normalt å oppleve denne reaksjonen. Det er viktig å huske at hvor kraftfull du selv er. 

 

Du var kraftfull nok til å komme deg ut av forholdet, om det var du som gjorde det. Og du var kraftfull nok til å begynne å jobbe med deg selv og følelsene av å tvile på deg selv, og selvtilitten din. 

 

Og du er nå kraften til å nå stå på dine grenser, og holde din x så langt borte fra deg som mulig. Føl aldri plikten til å gi din kraft vekk til de igjen. 

 


Så håper dette var hjelpfullt for fine deg. Har du opplevd mye hoovering? Vær så snill å del i kommentarfeltet under, om du ønsker det.

 

Sender deg en god og varm klem.

Lys, glede og kjærlighet fra mitt hjerte til ditt hjerte <3

Gledesklem, Nina

 


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Hoovering, når narsissisten kommer tilbake

 • Hanne

  Hei. Det er så mange fellestrekk med min eks. Det virker som alle har samme oppskrift. Va haddekontakt i halvannet år, men den kalde unnatrekningen skjedde allerede etter ca. 2 mnd. Varm og så forelsket, ville alt, for deretter møte en helt annen mann dagen etter. Som for meg var helt ukjent første gang jeg møtte han. Pga dette trakk jeg meg bort. Jeg fikk nøkkel til huset hans allerede etter tre uker, disse skulle jeg levere tilbake samtidig som vi skulle prate ut. Jeg fikk ikke så mange svar, annet enn at han mest sannsynlig var skadd som barn, og har store problemer med tilknytning. Vi gikk på neste runde, med nye to mnd. Vi var offentlig par fra første date. Jeg møtte hans barn, hans venner, som er svært begrenset. Han kaller seg selv en enstøing. Jeg fikk sympati med denne mannen umiddelbart. Føltes som jeg alltid hadde kjent han. Jeg følte meg hjemme, trygg, der jeg hørte til. Aldri følt meg så elsket, han tok på meg, strøk på meg, vi holdt hverandres hender flettet alltid når vi var sammen. Sykt deilig. Jeg forelsker meg veldig sjeldent, men når jeg treffer, faller jeg, og gjør alt for denne mannen, litt ukritisk etterhvert, for jeg vil så gjerne kjenne den følelsen igjen, av å være så høyt elsket. Etterhvert fikk jeg høre mye om denne mannen, fra fellse kjente. Advarsler kom i fleng. Han er alltid på jakt etter nye damer, alltid i snakk med fler på en gang, alltid online på datingsider.Han har ikke vært offisielt med andre enn meg på de fire årene han har vært singel, etter et langt og giftig ekteskap med mye utroskap. Det gir jo mening, da han alltid har flere på en gang. I skjul. Perioden fra jeg erfarte hans kulde og fram til i dag, har frarøvet meg evnen til å føle glede, føle takknemlighet, glede meg på andres vegne. Det har isolert meg, og jeg har brukt timevis på å google, youtube, pinterest, podcasts, for å føle meg nærmere denne mannen, og for å forstå, han, og meg. Hvordan jeg kunne la meg forlede inn i et giftig forhold, hvor det startet med at han ville alt, kom med blomster, ville være med meg 24/7, til plutselig jeg, stadig ga mer og mer, forsto, tillot han å ha kontakt med andre damer, bare vi fortsatt kunne møtes. Nå i dag, føler jeg en enorm takknemlighet og til tider lykkefølelse, at jeg igjen kan føle takknemlighet og lykke over hva jeg har ilvet mitt, samtidig som jeg har vært gjennom min verste sorg, over tap av noe som aldri eksisterte. Jeg har blitt mindre naiv, mer skeptisk, mer tilbaketrukket, og tenker mennesker sier og handler for selv oppnå noe, noe de vil ha, av meg. Dette jobber jeg med. Det er mitt første innlegg, og deilig å få delt. Takk for at andre har delt, det har hjulpet meg masse. Kanskje mitt innlegg kan bidra for å heles, for noen andre

  • nina Innleggsforfatter

   Hei Hanne. Tusen takk for at du deler. Utrolig fint skrevet og delt av deg. Dette kan helt sikker hjelpe noen at du deler dette. Fint å høre at du kom deg unna. Heier på deg. Bli gjerne også med i den gratis gruppa på Facebook, om du ønsker å dele mer med andre som har opplevd det samme.
   Mange klemmer til deg vakre sjel 🙂