Narsissistens triangulering


 

narsissistens triangulering

 


narsissistens triangulering

 

 

Triangulering kan være en av de mest smertefulle erfaringen som en kan oppleve. 

 

Triangulering kan også ødelegge din selv-verdi i mange år, dessverre. I dette innlegget så vil jeg gjerne beskrive hva triangulering er for noe. Hvorfor narsissister og andre manipulerende mennesker bruker det. Og jeg skal gi deg fem vanlige triangulering taktikker, som de vil bruke. Og jeg vil også gjerne gi deg noen tips og hjelp til hva du kan gjøre, om du går igjennom triangulering. 

 

For å beskytte deg selv, og lære om dette fra slike mennesker. Håper dette kan hjelpe fine, vakre deg.

 

God lesing, fine deg <3

 


Hva er triangulering?

 

Triangulering er en taktikk som narsissister og manipulerende menneskser bruker, for å få narsissistiske forsyninger. Det gjør de ved å spille folk mot hverandre, eller de spiller folk mot deg.

 

Det er en av de vanligste taktikkene en person går igjennom med en narsissist, sosiopat, psykopat eller av manipulerende mennesker. 

 

Og det trenger ikke bare å være i intime forhold. Dette kan skje med vennskap, i familien, på jobben og i hvilken som helst annen sosial situasjon. 

 


Hvorfor triangulerer narsissister?

 

1. De vil skape en følelse av sjalusi:

Narsissister er ekstremt usikre derfor så må de konstant skape sjalusi i andre mennesker. Det er en patalogisk sjalusi. Så de passere bare videre sin enorme usikkerhet. De vil også bruke gaslighting. Jeg har også skrevet et innlegget og video om gaslighting, les mer om hva gaslighting er under om du ikke vet det.

 


>>> >>> Gaslighting er narsissistens favoritt teknikk.


Så vil de snu alt rundt, og mot deg og si at du er sjalu. 

 

2. De skaper konstant konkurranse gjennom å sammenligne:

Dette er den typiske skapegoat og den gyldne ungen dynamikken som de elsker å gjøre. De får folk til å gå mot hverandre, til å tvile på hverandre og ikke stole på hverandre. Men alle server lojalitet til narsissisten. 

 

De kan til og med få deg til å krangle over dem, fordi de vil skape denne følelsen av at de er best. Og at de er bedre enn alle andre. Og det er for å mate deres enormt store ego. 

 

3. De gir skam til offeret:

 

De bruker triangulering til å få deg til å føle som at du ikke er bra nok. Som alltid gjør at de kan føle seg høyere opp enn deg. 

 

4. De skaper kaos gjennom å splitte og erobre:

 

Det er den eldste kontroll strategien. For når du splitter og erobrer folk så vet egentlig ingen sannheten. Det er løgner og masse falske rykter som blir spredt rundt. Det er også et feil bilde som blir fremstilt av virkeligheten. Som igjen skaper mer kaos. 

 

Og narsissisten er den som styrer hele showet, og de elsker de. Og de lager dette kaoset akkurat som de ønsker. 

 


narsissistens triangulering

 


 

5 vanlige triangulerings taktikker:

 

1. Flørting og fornektelse:

Det er her de fremskaper denne sjalusien for å få narsissistiske forsyninger. Den mer overte narsissisten (ikke skjulte) måte å gjøre det er at de flørter helt åpenlyst med noen, rett foran deg. 

 

Det kan være med din beste venn, din bror eller søster, kelner eller vertinne. Den mer coverte (skjulte narsissisten) måte å gjøre det på er at de kan si at, “jeg syns ikke jeg gjorde noe upassende”. 

 

2. Å utelukke:

 

Det er her de med hensikt holder deg være utenfor. De holder deg utenfor samtaler, ikke forteller deg informasjon, de utelukker deg fra aktiviteter, de utelukker deg fra vitser som er på innsiden. 

 

Og hele poenget med dette er at du skal føle som at du ikke er en del av det. Det igjen får deg til å føle deg som at du ikke er bra nok. Som at du ikke hører til. Det får deg til å føle deg avvist. 

 

3. Dra ut av og plassere informasjon:

 

De vil bruke sladder, privat informasjon til og med løgner. Det gjør at folk blir splittet. Det gjør at folk ikke stoler på hverandre. De kan til og med bringe skam til deg foran andre mennesker, ved å avsløre privat eller pinlig informasjon om deg som du ikke vil at andre skal vite om. 

 

De kan til og med også spille en falsk bekymring for å få medfølelse fra andre mennesker. Eller for å få deg til å avsløre informasjon om andre mennesker. 

 

4. Idealisering eller devaluere noen andre:

 

Det er når det enten helt åpenlyst eller på en mer skjult måte, forteller deg at noen andre er bedre enn deg. Eller at noen andre er skikkelig dårlige for at de gjør en viss ting, og derfor burde heller ikke du gjøre det. 

 

De kan til og med bruke dette for å indirekte bringe skam til deg, ved å skamme noen andre som gjorde noe, eller er noe som du er. De finner en eller annen måte å sette deg ned på, ved å prate om noen andre. 

 

5. Hunde hvisking:

Dette er når de vil si ting foran en gruppe elle foran et publikum. Det kan være den tidligere taktikken om idealisering/ devaluering eller noen av de andre tidligere taktikkene. Men de gjør det på en måte som at målet gjenkjenner misbruken i hva de sier, men ingen andre gjenkjenner at det var misbruk der.

 

Det høres bare ut som vanlig informasjon, og en vanlig samtale for dem.

 


Så hva kan du gjøre om du går igjennom triangulering?

 

Gi det ingen energi:

Avled hva si sier, gå til å være en grå stein, ignorer hva de sier og rett og slett bare slipp ballen. Bruk metoden om å svare i stede for å reagere. 

 


>> >>> Hvordan svare og reagere med en narsissist


 

Vær mentalt sterk og skarp:

Vær skarp og sterk for å unngå fellene som de slipper ut til deg. Når du vet hva triangulering er så kan du gjenskjenne det mye enklere og fortere. Og du vil ikke falle for triksene deres. 

 

Innse at alt handler om narsissistiske forsyninger:

Det handler alltid om narsissistens forsyninger, og hvordan de skal få sine forsyninger. Når du kan gjenkjenne det, så er det nesten som at det tar stikket vekk fra hva de sier og gjør. Fordi du ser bare hvor desperate og patetiske det er at de må gjøre de taktikkene, for at de skal få seg selv til å føle seg bedre. 

 

Ha ingen kontakt med folk som triangulerer:

Så fort noen avslører at dette er noe de driver med, og det fortsetter å skje i samtaler. Og det var ikke noe som bare skjedde en gang. Du har sett et mønster med en person at de driver med triangulering. 

 

Så velg rett og slett og kutt kontakten med de, om du ønsker å ha noe selv-verdi. 

 

Jobb med å bygge opp din selv-verdi igjen:

 

Hvis du har vært igjennom triangulering så kan jeg garantere deg, at det rett og slett har knust din form form for selv-verdi. Se inn i tingene som de sa, tingene som såret deg mest. Det er her du vil finne dine området av dine verdi, som du ønsker å jobbe med om som du ønsker å øke din selv-verdi. 

 

Sånn at du ikke trenger å føle som dette lenger. Så hvis noen sier noe som dette noen gang igjen, som tidligere såret deg så kan du bare børste det vekk fra din skulder med en gang. Og fortsette å gå fordi du vet at du har stor selv-verdi. 

 


Så håper dette var til hjelp for fine, vakre, smarte og sensitive deg. Har du gått igjennom triangulering, eller går du igjennom dette nå? Del gjerne under. Eller bli også med i en gratis gruppe på facebook for å heale etter narsissistisk og psykisk misbruk. Du finner denne gruppen her. Eller last ned min unike gratis gledes meditasjon, for å heale emosjonelle sår og opplevde livsglede igjen. Du finner denne unike, og helt gratis meditasjonen her.

 

Del gjerne om du tror dette kan hjelpe noen, eller om det er noen som du vet om som sliter.

 

Husk at du er bra nok, akkurat som du er <3

Lys, glede og kjærlighet fra mitt hjerte til ditt hjerte.

 

Stor gledesklem,

Nina 

 


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.