Hva Er En Skjult Narsissist, og Hvordan Håndtere De?


 

skjult narsissist

 


 

Hva er en skjult narsissist og hvordan håndtere de? Det finnes både skjulte og ikke skjulte narsissister, eller også galt cover og overt. 

 

De kan være veldig sjarmerende, og virke så snille. Men alt er en taktikk fra deres side, og de har en baktanke med deres handlinger. De gjør det for selv å vinne på det, og få noe bra ut av det selv. De mangler empati, og kan dermed bruke mennesker som de ønsker. De kan bare bruke de og kaste de vekk igjen, som et stykke søppel.

 

Så her vil jeg gjerne gi deg tips til hvordan identifisere en skjult narsissist og hvordan du skal handtere de.

 

Få også min gratis unike gledes meditasjon, som forandret hele livet mitt. Og som flere hundre har lastet ned nå. Og som jeg har fantastiske tilbakemeldinger på. Du kan få den helt gratis her.

 

God lesing fine deg <3


Hva er en skjult narsissist (covert):

Det typiske trekkene for den skjulte narsissisten er at de føler seg underlegne, de tviler på seg selv, de skammer deg, veldig sårbare og sensitive for tilbakeslag og for å bli kritisert. De har en veldig sårt ego, og tar seg nær av ting veldig fort. 

 

Og når de blir såret så vil de være veldig til å angripe de rundt deg. Eller også når de blir frustrert så vil de angripe andre. 


>>> >>> Hvordan håndtere passiv aggresjon.


skjult narsissist

 

Hvordan de er som mennesker:

Som mennesker så klarer de ikke å forholde seg til eller stole på andre. De misunner også andres talenter, eiendeler og muligheten for å få en dyp kontakt med andre. De har ingen grenser og de har ingen respekt for andres tid. Og de kan gjøre disse oppførslene på en passiv aggressiv måte. De bruker mye passiv aggresjon. For de vil være skjent for all smerten og vanskelighetene som de går igjennom. Og det er også det som gjør de unike i forhold til narsissisme, det er her narsissismen ligger. 

 

Hvordan er de sosialt:

De klager og syter mye, og alt mulig og tar mye energi. De kan også skifte jobber ofte. De kan skifte mellom flere interesseområder ganske fort. De kan også ha mye kronisk kjedsomhet, der de klager over å kjede seg. Eller at de blir fort rastløse. 

 

Og i denne kjedsomheten så forventer de ofte at du skal underholde de. Så de vil bare få men de gidder ikke å bidra noe særlig selv. De tar liten initiativ. 

 

Hvordan er de etisk:

De kan lett skifte mellom ulike verdier, for å kunne dra nytte av det selv. For de eier ingen integritet eller empati, så derfor så bryr de seg ikke om den andre. Så de skifter hvordan de ser på ting og sine verdier, for å kunne passe inn i gruppen og for å bli sett og hørt. 

 

De lyver også veldig mye. Ofte også pengeproblemer eller problemer med å betale ting, og kan ofte ha mye gjeld. Og ingen respekt for autoriteter. 

 


 

Hvorfor gjør en skjult narsissist det de gjør?

 

De må få sine behov møtt og bli sett på som spesielle, fordi de lider utrolig mye på innsiden. Og det er en nøkkel akkurat her. Den følelsen av den unike skammen og lidelsen som de har, og som ingen andre kan forstå. 

 

Et vanlig utsagt de kan ha er at de lider mer enn noen andre i hele verden. Og de mener det, selv om det også kommer i forhold til det å passe det behovet de har for å bli gjenskjent for hvor mye de lider. 

 

Det er som jeg har nevnt tidligere ikke så lett å gjennkjenne disse folkene, før de allerede er i situasjonen. Og da kan ofte være at du har invistert tid og mye energi med denne personen. De er også flinke med å komme med fine kommentarer eller tjenester, for å skjule seg selv eller for å forvirre deg. 


>>> >>> Kjennetegn på en narsissistisk mor.

 


 

Hvordan kan du håndtere en skjult narsissist?

 

Kanskje det er skjulte narsissister på jobben din, i familien, blant venner elle den du er i et forhold med. Og de er ikke enkle å samarbeide med. 

 

1. Lær å håndtere dine indre signaler og ikke ytre signaler, og bygge din identitet:

Det betyr bli så godt skjent med deg selv at du vet hva du er god på, du vet du ser bra ut i et antrekk osv. Og ikke la andre rive deg ned. Ikke ta deg personlig nær av det. Men se heller taktikken deres bak det. Dette er super viktig.

 

Kanskje du aldri har lært å skjenne deg selv, for du har aldri fått lov. Kanskje du er blitt lært opp til å være en “people pleaser” og dermed ingen grenser. Og du har blitt brukt som en dørmatte nesten hele livet ditt. Derfor er det så viktig å jobbe med deg selv, personlig utvikling, pleie deg selv og bli trygg i hvem du er og hva du er flink på.

 

Og også lære deg å svare og ikke reagere, og dermed så tar du deg ikke nær av ting de gjør. Og du lar det bare passere rett og slett. Dermed gir du heller ikke narsissisten det de ønsker, og du vil ikke være attraktiv for de lenger. 

 

2. Du har retten til å slutte en samtale som er sårende:

Om du prater med en person og de begynner med passiv aggresjon mot deg, spydigheter og de prøver å rive deg ned. Eller senke din selvtillitt og hvordan du føler med deg selv. Så har du en rett til å gå fra den samtalen eller legge på den telefonen.

 

Ikke tollerer oppførsel fra andre som er respektløst og som ikke møter dine standarder. Øk dine standarder, og få bedre folk rundt deg som behandler deg bra. Dermed vil også din selvtillitt og din selv-verdi gå opp. 

 

3. Evaluterer ette forholdet og dine grenser:

Er dette et forhold som du ønsker å fortsette? Løfter det deg opp eller drar denne personen deg ned? Hvordan får denne personen til å føle deg om deg selv og i kroppen din?

 

Har denne personen såret deg nok, og nå setter du en grenser og sier at nå er det nok. Hvis du går over denne grenser igjen, så er ikke dette forholdet noe som vi skal fortsette. 

 


Håper dette var til hjelp for deg. Del gjerne dine erfaringer rundt dette. Har du eller har du hatt erfaringer med en skjult narsissist? Hvordan er din erfaring? Del gjerne under.

 

Husk at du er bra nok akkurat som du er.

Lys, glede og kjærlighet fra mitt hjerte til ditt hjerte <3

Stor gledesklem,

Nina <3


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.