Bygg Integritet For Å Bygge Tillit Igjen Etter Psykisk Misbruk


 

Bygg integritet for å bygge tillit igjen. For etter narsissistisk og psykisk misbruk så får du et sår, når det gleder det å stole på folk og livet igjen. Dette er også en del av PTSD som kommer etter trauma, eller CPTSD. Tilliten din ble da ødelagt av all misbruken.

 

Om barndommen din ble kontrollert av en narsissist eller en manipulerende person, så har du kanskje bare skjent livet ved å ikke kunne stole på deg selv, andre mennesker eller til og med universet eller gud. 

 

Så å jobbe med dette såret av å kunne stole på igjen er veldig viktig etter narsissistisk og psykisk misbruk. Og med all annen jobb vi gjør etter slike forhold så starter det på innsiden av oss. Det starter på innsiden av oss selv ved å bygge det å kunne stole på deg selv. 

 

De mest effektive måtene å bygge opp tilliten til deg selv igjen, er 100 % gjennom din integritet. 

 

Hva er integritet? 

I følge cambridge orden så er integritet kvaliteten av å være ærlig, og ha sterke moralske prinsipper. Det er kvaliteten av å være hel og komplett. 

 

Integritet kan også være at dine handlinger går hånd i hånd med dine sanne verdier. Dine verdier er dine viktigste moralske prinsipper i livet. Verdier er hva som er viktigst for deg, hva betyr noe for deg. 

 

Dine handlinger avslører dine verdier. 

 

Så hvordan vite at du er i integritet?

Din bevissthet vil fortelle deg det, hvis din bevissthet virker riktig. Ulikt noen personer som har personlighetsforstyrrelser så virker ikke deres bevissthet riktig. De har ikke denne skalaen der de føler en form for skyldfølelse når de sårer noen. Det å føle en sunn skam da, den evnen har de ikke. 

 

Hvis din bevissthet virker riktig så vil det skje at når du går utenfor integritet, så vil du ikke føle deg bra. Du vil ikke føle deg bra om deg selv. Så kanskje i det øyeblikket som du gjorde eller sa den tingen, som du senere angret på. Kanskje du i det øyeblikket når oppromtheten og adrenalinet var borte, og du ble opphengt i øyeblikket og du følte deg kanskje ok da. Men senere så gikk den opprømtheten vekk, og adrenalinet er borte fra blodet ditt så føler du deg ikke så bra. Du går igjennom hendelsen, og ønsker at du hadde gjort et annet valg. Du ønsker kanskje at du hadde sagt eller gjort noe annet. Og du kan føle en slags anger som kommer over deg. Dette er tegn på at du ikke er i integritet. 

>>> >>> Få den gratis unike glede gledes meditasjonen for å heale sår, og mulige traumer. Flere hundre har lastet den ned. 

Hvordan komme inn i integriteten igjen?

Du spør deg selv, hva er den neste handlingen som er av integritet for deg. Og så gjør du det. 

For å reflektere om din integritet enda mer, så kan du spørre deg selv noen spørsmål som: hvilke verdier avslører dine handlinger? Si for eksempel at en følger etter deg en hel dag, og de skjenner deg ikke fra før. Hva vil denne personen si at dine verdier er ut fra dine handlinger denne dagen? Er de verdiene du faktisk tror på og ønsker å ha? Og hvis det ikke er det. Så må du sae på hvor dine handlinger er ute av integritet, og hva du må gjøre annerledes for å få handlingene dine tilbake i integritet igjen med dine verdier. 

 

Når sist virkelig evaluerte du hva dine verdier er for noe? Start der sånn at du kan ta de handlingene som reflekterer de verdiene og moralske standardene, som du faktisk ønsker å leve etter. 

 

Integritet er unikt for hver person. Så ikke forvent at andre har den samme definisjonen av integritet som du har. Det kan hende de har ulike verdier. De kan ha lignende verdier, men forskjellige standarder om hva verdier betyr for dem. 

Som for eksempel hvis du setter stor verdi på lojalitet iforhold til det å være et “team” med din partner. Dere kan alltid stole på hverandre, dere har alltid hverandres rygger og støtter hverandre. Og dere vil forsvare hverandre. Men la oss si at din partner setter lojalitet høyere ved å passe inn i sin sosiale gruppen med venner eller deres familie. Og være akseptert av det samfunnet. Så hvis en av deres venner eller familie ikke respekterer deg, så forsvarer de ikke deg de vil heller av lojaliteten og aksepten fra gruppen. Så det vil føles respektløst for deg. I forhold til dine verdier der du ønsker å føle at din partner er lojal til deg, som du er til dem. 

Og det betyr ikke at den andre personen er en dårlig person. Men den andre personen har bare andre verdier enn deg. De ser ikke på det som å være respektløs. 

Men hvis du aksepterer denne behandligen og blir med denne personen for det. Og at du aksepterer at den oppførselen fortsetter, så har du gått utenfor din egen integritet. Da aksepterer du noe som ikke er ok for deg. Du aksepterer noe som er respektløst for deg i følge dine verdier, og de standardene som du har rundt dine verdier. Det er ikke sånn at en av dere har feil, men dere passer bare ikke sammen. Fordi standardene og verdiene passer ikke sammen. Så du kan ikke være i integritet med deg selv, og være i et forhold med denne personen. 

Du er i integritet når dine handlinger reflekterer dine verdier. Så det å være 50 % i integritet eller kanskje 80 % i integritet, tenker du kanskje er veldig bra. Men det fungerer ikke sånn. Du må være 100 % i din integritet. Ellers vil det fortsette med at du tviler på deg selv, den samme usikkerheten, at du hater deg selv, anger. Så du er enten i integritet eller så er du ikke det. Så hva velger du? 

Valget ligger i hvert øyeblikk å ta valget om integritet eller ikke. Integritet er ikke integritet bare når andre mennesker ser på. Hvis du faktisk vil føle deg bra med deg selv, så ikke gå noe mer deltid integritet. Deltid integritet er ikke integritet. 

Vær i integritet og forsett å bli i integritet, selv om valget er vanskelig. Selv om det kan friste deg å gå utenfor streken, og ut av din integritet for å gjøre eller akseptere noe som ikke er i integritet med hvem du er. Universet vil belønne deg når du er i din integritet. Fordi når du er i din integritet så snakker du din sannheten og du handler etter din sannheten. Du lever din sannheten. Når du er i integritet så vil misbrukende og manipulerende mennesker bli frastøtt fra deg. Fordi når du er i integritet så kan de ikke overtale deg til å lyve, for så å bruke det mot deg senere. Det virker ikke da.

Du vil da også si nei til oppførsel som ikke går opp i mot dine standarder av respekt, fordi du vet at om du tolererer det så er du ute av integritet. 

Når du er i din integritet så frastøter du deg mennesker som ikke bryr seg om deg, fordi du er ikke villig til å risikere hva som er mest viktig for deg for fantasien av hva du ønsker du kan se, eller håpet eksisterte.

Vil du lære å stole på deg selv så bygg din integritet. Vil du ha muligheten til å kunne stole på andre så se etter deres integritet, gjennom deres handlinger. Du vil bare klare å gjennskjenne dette når du er i integritet med deg selv. 

Tilitt er bygget eller ødelagt over tid. Å stole på deg selv er bygget ved å observere din egen oppførsel, for å kunne forstå hva dine verdier er. Og om du er i integritet med dine verdier. Å stole på andre er bygget ved å observere deres oppførsel over tid, og hva deres verdier er. Hvis de er i integritet med sine verdier, og hvis dine verdier passer med deres. 

Du kan ikke stole på noen som ikke er i integritet med seg selv. Hvis de ikke er i integritet med seg selv, så respekterer de ikke seg selv. Så hvordan kan de da respektere deg. 

Du må være i integritet om du ønsker å være med andre som er i integritet. Vær ærlig med deg selv, og se på dine handlinger og hvordan de reflekterer dine verdier eller ikke. Grav dypere inn i dine verdier for å identifisere hva de virkelig er. Det gir deg et hjelpfult filter for å ta avgjørelser. For da kan du stille deg selv spørsmålet ved ulike handlinger osv, om dette er i integritet med meg selv? 

Hvis du føler at du sitter fast i din healing reise, eller vet ikke helt hva neste skritt er. Så vær i din integritet. Spør deg selv om hva er det neste skrittet av integritet for deg? 

 

>>> >>> Få den gratis unike glede gledes meditasjonen for å heale sår, og mulige traumer. Flere hundre har lastet den ned. 


Så er du i integritet eller ikke? Del gjerne under, eller andre refleksjoner rundt dette.

Lys, glede og kjærlighet fra mitt hjerte til ditt hjerte.

Mange klemmer,

Nina <3 


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.