Disse glutenfrie super gode frørundstykkene bør testes ut. Rundstykkene ble veldig gode. Dette er også en lett oppskrift som jeg føler går fort å lage. I tillegg er det helt uten melk, mel, gjær og smør. Super bra for mage, hud og helse. Rundstykkene gir massevis med energi og de har også en rensende effekt på mage og kropp. Rundstykker kan fint bakes uten mel, her har vi brukt forskjellige frø-typer. Spis de til for eksempel frokost eller til en suppe. Prøv selv og merk forskjellen 🙂
Oppskriften er hentet og inspirert fra en ukjent blogg.
Oppskrift, 8-10 stk: (brødene kan fryses)
- 1/2 kg gulrøtter
- 2 dl mandler
- 2 dl solsikkefrø
- 2 dl gresskarkjerner
- 1 dl linfrø
- 4 egg
Pynt: Gresskarkjerner og solsikkefrø
1. Forvarm stekeovnen til 175 C. Skrell gullrøtter og riv den fint:
2. Kjør nøtter og frø sammen med 3 dl av de revne gulrøttene i en foodprocessor.
3. Bland det med resten av gulrøttene. Visp sammen eggene i en bolle og rør dem inn i røren. Form deigen til boller og legg de på et stekebrett med bakepapir. Deigen skal være veldig lett å jobbe med og enkel å forme boller. Dryss litt gresskarkjerner og solsikkefrø over og stek rundstykkene i ovnen i ca 60 minutter.
Før steking:
Etter steking:
Så er det bare å nyte og kose deg, nam, nam 🙂 Del gjerne også med andre som du tror kan ha nytte av denne oppskriften.
Ha en herlig dag 😉
Varm klem,
Nina <3