Oppskriften er hentet fra en ukjent blogg. Smaker utrolig godt og enkel å lage. Nam, nam.
Ingredienser, 2 posjoner:
- 2 skikkelig modne avokadoer (her funker det altså ikke med halvmoden frukt: den skal være ordentlig myk, ellers kan smaken bli bitter)
- 2 ss ren kakao
- 2 ss ren lønnesirup (vegansk/paleo)
Nb: for at lønnesirupen skal være paleo så må den være ren. Dvs at den ikke skal være tilsatt noe som helst. Her er det mye rart på markedet, så det er bare å snu flaska og lese etiketten.
Søtningsalternativer (her må du altså velge bare en):
- 4 medjooldadler (paleo/ rawfood/vegansk)
- 2 ss brunrissirup (lav glykemisk indeks/vegansk)
- 2 ss flytende karobsøtning (lav glykemisk index/vegansk)
- 22 ss honning (bruk aktiv manukahonning (10++) hvis du vil gi immunforsvaret en boost!)
Fremgangsmåte:
- Skjær avokadoene i to, og fjern stenen
- Kjør avokadoene på full guffe i blender eller kjøkkenmaskin med knivblad (evt. stavmikser) til de er helt kremete og uten klumper
- Tilsett først søtning, og deretter kakaopulver, litt etter litt, mens du lar kjøkkenmaskina gå.
- Visp sjokolademoussen kremete og jevn, før du setter den i kjøleskapet for å stivne litt.
- Når sjokolademoussen er godt nedkjølt, kan du gjerne toppe den med noen skivede mandler eller andre nøtter som du liker godt. Det smaker deilig, gir litt «crunch», og legger til enda flere næringsstoffer og sunt fett!
Så er det bare å nyte denne deilige desserten. Helt fantastisk god. Del den gjerne også med de du er glad i, charing is caring 🙂