Fullkornspasta med spinat og ristede pinjekjerner


 

Kom over en ny oppskrift som måtte testes. En super vegetarrett med masse gode næringsstoffer og du blir god og mett av den. Lykke til 🙂

Beregnet til 4 personer, og tar ca 20 minutter.

 

Ingredienser:

340 g (9 dl) schar pasta eller annen glutenfri pasta

Ca 150 g fersk spinat

1 dl pinjekjerner, evt. solsikkekjerner

1 hvitløksbåt

1 gul løk eller rød

Salt og pepper

Olivenolje

Litt ferskpresset sitronsaft

Parmesan om ønskelig

 

Fremgansmåte:

  1. Kok pasta som anvist på forpakningen.

fullkornspasta

2. Skyll spinaten og rist den tørr i et dørslag.

3. Rist pinjekjernene (evt. solsikkekjernene) i en tørr panne på middelhøy varme.

4. Hakk løk og hvitløk og stek i olje.

5. Tilsett spinat og vend raskt i stekepannen til den er ferdig, noe som går fort. Smak til med salt og pepper.

6. Press litt sitronsaft over spinatblandingen og server sammen med nykokt pasta. Strø over med pinjekjerner (evnt. solsikkekjerner) og topp gjerne med litt ekstra sitron og revet parmesan

fullkornspasta

fullkornspasta

 

Så er det bare å nyte. Del gjerne denne oppskriften med andre som kan ha nytte av det 🙂


Om nina

Helping you from anxiety to joy from my own experience. Empath and higly sensitive. Yoga, meditation, pure food recipies & self love. Gluten free, sugar free, paleo & vegan recipies. Namaste. Wish you joy, love and light, Nina <3