Sunne pepperkaker, gluten-, laktose- og sukkerfrie.


sunnepepperkaker

 

Oppskrift: (ca 15 stk)

80 g ekte smør eller cocosa
40 g sukrin gold eller stevia
2 ss yaconsirup eller honning
2 ss mandelmelk eller kokosmelk
1 egg (for bedre bindeevne)
40-50 g havremel
100 g mandelmel og/ eller kokosmel
1/2 ts bakepulver
5 dråper stevia
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts nellik

Smør anbefales da det er dette som gjør pepperkakene sprø.

 

Slik gjør du:

  1. Smelt smør/ cocosa med sirup, sukrin gold og stevia, hell over i en bolle.
  2. Pisk et egg lett og ha i blandingen (obs – må ikke være for varmt).
  3. Tilsett det tørre litt og litt til du får en passe deig som du kan pakke inn i plastfolie og ha stående noen timer i kjøleskap – helst over natta.

 

oppskriftsunnepepperkaker

 

4. Det kan være vanskelig å jobbe med en glutenfri deig, men bruk plastfolie når du kjevler den ut, se bildet under.

 

img_20161206_130711_resized_20161207_064730692

 

5. Trykk ut hjerter, juletrær, kakemenn – og lag peppernøtter av deigen som blir til overs mellom figurene.

6. Stek i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter. For å få de ekstra sprø kan du la de stå på nederste rille i 10 minutter ekstra med døra på gløtt.

Ti slutt: Pynt gjerne med glasur av eggehvite blandet med sukrinmelis. Det er bare kreativiteten som setter grenser. Lille jenta elsker det. En morsom aktivitet å gjøre sammen barna og pepperkakene kan nytes med god samvittighet etterpå. Også bra å spise for de små og en morsom aktivitet sammen.

Lykke til, del gjerne med andre.

Varm klem, Nina <3

 

sunnepepperkaker


Om nina

Helping you from anxiety to joy from my own experience. Empath and higly sensitive. Yoga, meditation, pure food recipies & self love. Gluten free, sugar free, paleo & vegan recipies. Namaste. Wish you joy, love and light, Nina <3