Vegansk linse og kikertsuppe med sprøstekte paprikakikerter


Jeg ville teste ut en ny oppskrift som er helt uten kjøtt og fisk. Oppskriften er hentet fra VeganMisjonen. Denne suppen inneholder mange super sunne og herlige ingredienser for kroppen. Du vil føle deg mett, lett og super glad. Også en kjempe fin suppe for de små da den inneholder masse næringsstoffer. Suppen er også kjempe fin å fryse ned.  Lykke til 🙂

Oppskrift: 

(3-4 pers)
1 medium purre, grovhakket
En bit (1-2 ss) fersk ingefær, hakket
4 hvitløksfedd, hakket
1-2 ts rød chili, hakket
1 ts hele korianderfrø
1 ts hele spisskummenfrø
1 liter vann
2,5 dl røde linser (ukokte)
2,5 dl kokte kikerter
1 ts malt gurkemeie
1 ts malt spisskummen
ca 1 ss grønnsaksbuljongpulver
1 laurbærblad
litt salt, smak til

Granityr:

ca 2,5 dl kikerter
paprikapulver, smak til
salt, smak til
en neve finhakket purre
finhakket rød chili, smak til
olivenolje, dryss litt over

Fremgangsmåte:

1. Ha en dæsj olje i en kjele. Stek purre, ingefær, hvitløk, chili, korianderfrø og spisskummenfrø på middels varme til det er blankt, 3-4 min. Rør ofte og se til at det ikke blir brunt.
2. Tilsett vann, linser, kikerter, malt gurkemeie og spisskummen, buljong og laurbærblad. Kok under lokk til linsene er møre. (Koketiden avhenger av hva slags linser du bruker).
3. Fjern laurbærbladet og mos med stavmikser til en jevn suppe. Smak til med salt. Om suppa virker for tykk, spe med litt mer vann.
4. Granityr: Finn fram en stekepanne og fres kikerter i olje til de begynner å «hoppe». Smak til med paprikapulver og salt. Tilsett litt finhakket purre og stek videre til purren er småbrun.
5. Server rykende varm linse- og kikertsuppe med et dryss sprøstekte paprikakikerter på toppen. Strø over litt finhakket frisk purre og rød chili for ekstra smak og farge. Noen dråper god olivenolje gjør seg også.

Så er det bare å nyte med dine nære og kjære. Enjoy 🙂


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.