Oppskriften er funnet på en ukjent blogg for noen år siden.
Oppskrift: (ca 15 stk)
80 g cocosa
40 g sukrin gold eller stevia
2 ss yaconsirup eller honning
2 ss mandelmelk eller kokosmelk
1 spiseskje chiafrø blanda med 3 spiseskjeer vann (bland, og la stå i ca 15-20 minutter først)
40-50 g havremel
100 g mandelmel og/ eller kokosmel
1/2 ts bakepulver
5 dråper stevia
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts nellik
Smør anbefales da det er dette som gjør pepperkakene sprø.
Slik gjør du:
- Smelt cocosa med sirup, sukrin gold eller stevia, hell over i en bolle.
- Bland vann med chia fra som beskrevet over, og la det stå i 15-20 minutter. Etter at det har stått å godtgjort seg sammen, så heller du det i blandingen.
- Tilsett det tørre litt og litt til du får en passe deig som du kan pakke inn i plastfolie og ha stående noen timer i kjøleskap – helst over natta.
4. Det kan være vanskelig å jobbe med en glutenfri deig, men bruk plastfolie når du kjevler den ut, se bildet under.
5. Trykk ut hjerter, juletrær, kakemenn – og lag peppernøtter av deigen som blir til overs mellom figurene.
6. Stek i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter. For å få de ekstra sprø kan du la de stå på nederste rille i 10 minutter ekstra med døra på gløtt.
Ti slutt: Pynt de gjerne. Det er bare kreativiteten som setter grenser. Lille jenta elsker det. En morsom aktivitet å gjøre sammen barna og pepperkakene kan nytes med god samvittighet etterpå. Også bra å spise for de små og en morsom aktivitet sammen.
Prøv også disse super digge, veganske, glutenfrie og enkle JULEKULENE HER. Nammi, nammi.
Lykke til, del gjerne med andre.
Varm klem, Nina <3