Hvordan lage dine egne urtedropsI går så ville jeg prøve ut en ny oppskrift. Jeg ville teste noe som kan være bra for en sår vinterhals. Derfor bestemte jeg meg for å lage urtedrops som er veldig bra samtidig som det pleier halsen og kroppen.

Dette er en enkel oppskrift som du fint kan klare å lage selv. Veldig morsomt å lage og fint å kunne gi til f.eks gjester eller som en fin hjemmelaget gave.

Dette er drops som faktisk også har en hensikt og som ikke bare er fylt med masse sukker. De er også effektive ved forkjølelse, sår hals og hosting. Enjoy.

Oppskriften er hentet fra en ukjent blogg.


Oppskrift:

1,5 dl vann

Tilsett ønsket mengde Ingefær

Tilsett ønsket mengde Sitron

4 ssk honning

Det kan også tilsettes andre typer urter for ulik effekt og smak. Det er bare fantasien som setter grenser.

1. Først, kok opp vann, ingefær og sitron sammen. Deretter siler du ut væsken. Du sitter igjen med en litt grumsete væske som er proppfull med ingefær og sitronens egenskaper. Herlig for kroppen.

2. Tilsett 4 ssp honning, og la det koke opp. Dette bør koke i ca 30 min. til 1 time. Pass på å røre i blandingen ofte. Det skal kokes til det når en temperatur på 300 C. Jeg brukte et termometer i kjelen for å følge med. Du kan også teste om det er ferdig ved å ta litt av blandingen på en skje, og dyppe den i kald vann og se om den stivner med en gang. Den skal være såpass hard at når du slipper den på benken så skal den brekke av seg selv. Du kan også se at det er ferdig ved at det begynner å separere seg fra hverandre i kjelen. På dette stadiet er det viktig å fjerne det fra platen så fort som mulig så det ikke brenner seg.

3. Etter kokingen heller du alt i små former om du har eller på et bakepapir med litt kokosnøtt olje på og la det kjøle en liten stund. Når den ikke er for varm å ta i så ruller du til små kuler. Det kan være lurt å få hjelp til å rulle de pga det stivner veldig fort, så det må gjøres raskt.

4. Rull de i stevia sånn at de ikke setter seg fast når du legger de i en glassbeholder.

5. Plasser de ferdige sukker tøyene på en silikon matte eller bakepapir og la de få kjøle seg helt ned.

6. Ha de i en glassbeholder. Og deretter er det bare å nyte. Del med venner og familie. Veldig fine og effektive ved forkjølelse, sår hals og hosting.

Sharing is caring.

Love, Nina <3


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.