Hva er chlorella supermat?Renser kroppen for tungmetaller:

Hver chlorellacelle – som hver er en egen mikroorganisme omtrent på størrelse med et menneskelig rødt blodlegeme – er omringet av en kraftig cellevegg laget av hemicellulose, alfacellulose, proteiner, lipider og glutation, som virker anti-oksiderende og som styrker leveren. Denne celleveggen har et lag av cellulose og et ytre lag som består av en eneste polymerisert karatenoid. Man tror at dette laget spiller den viktigste rollen i prosessen for å få giftstoffene ut av kroppen, fordi det binder giftstoffene og tar dem med ut.

Tungmetaller som er kommet inn i kroppen – som kadmium, bly og kvikksølv – kleber seg til sammensatte stoffer som finnes i chlorellacelleveggen. Slike tungmetaller skader nervesystemet og blodomløpet. Flere forskningstudier har vist at hvis man inntar chlorella på riktig måte, reduserer man mengden av disse giftige tungmetallene i kroppen.

Spesielle fiber og polysakkarider i chlorellaveggen har også vist seg å kunne fremskynde prosessen hvor klorinerte hydrokarbon-insketsmidler fjernes fra kroppsvev.


Chlorella for ammende mødre:

Et av de mest skremmende aspektene ved POPs er at konsentrasjonen er høyest i den maten som er helt på toppen av den mennesklige næringskjeden: brystmelk. I boken “The new breastfeeding diet” anbefaler dr. Robert Roundtree og Melissa Lynn Block at ammende mødre bruker chlorella for å fjerne giftstoffer på en mild måte, slik at giften kommer ut via andre kanaler enn brystmelken.

Hvordan fungerer dette? Det virker som om den fibrøse chlorellacelleveggen påvirker den enterohepatiske kretsløp hvor giftige stoffer blir prosessert av leveren og sendt tilbake til fordøyelseskanalene – og derfra blir de absorbert tilbake igjen gjennom veggen i tykktarmen slik at de kan ta en ny, skadelig runde gjennom kroppen. Noen ganger blir giftstoffet enda giftigere gjennom behandlingen i leveren eller av bakterier i tykktarmen. Chlorella binder disse toksinene i tykktarmen, forhindrer at de blir re absorbert og tar dem ut av kroppen i stedet.

For at giftige kjemikalier og medisiner skal komme ut av kroppen, må man ha en frisk lever. En eldre serie med vitenskapelige studier, publisert på 70-tallet, viste at chlorella kan beskytte leveren til rotter som blir forgiftet med en sterk gift ved navn etionine eller som hadde leverskade etter feilernæring. Fem prosent chlorella i foret hjalp også rottene til raskere å gjenvinne helsen etter forgiftningen. Dyrene som fikk chlorella hadde dessuten lavere nivåer av leverfett og kolesterol akkumulert i leveren. (opphopning av fett og kolestrol i leveren indikerer leverskade).

Det oksiderende utbruddet som skjer når svært mye gift kommer inn i leveren på en gang, kan skade leveren, som er kroppens viktigste renseorgan. Mens enzymene i leveren arbeider for å nøytralisere giften, eskalerer oksideringen – en naturlig del av prosessen – utover kroppens evne til å beskytte seg mot antioksidanter. Det forklarer hvorfor mange typer forgiftninger kan ha dødelig utgang.

Chlorellas meget høye konsentrasjon av klorofyll – høyere enn i noen annen kjent plante – hjelper også til med å fjerne giftstoffene ved å styrke leverens evne til å avgiftes.

Den kraftige celleveggen i chlorella må brytes eller pulveriseres dersom vi skal kunne dra nytte av de gode egenskapene som chlorella har som mat. Å spise chlorella uten at celleveggen er nedbrutt, kan skape fordøyelsesbesvær, og planten vil heller ikke gi de samme helsefordeler.


Virker anti-aldrende på kropp og hud:

Et annet spesielt aspekt ved chlorella er Chlorella Growth factor (CGF). CGF ble først isolert av en japansk forsker fra varmtvanns ekstrakt av chlorella. Han brukte en prosess som heter elektroforese. Forskeren oppdaget at denne ekstrakten fremmer sunn vekst i unge mennekser og dyr. Senere fant man også at CGF styrker immunforsvaret og fremmer rask leging av kroppsvev.

CGF finnes i kjernen av hver algecelle og består av nukleinsyrer (DNA og RNA), aminosyrer (proteinbyggeblokker), karbohydrater og vitaminer. CGF inneholder også glutation, et antioksiderende stoff som spiller en viktig rolle i fjerning av giftstoff, fordi det virker som en motvekt mot sotrmen av frie radikaler som dannes i annen fase av leverens detoksifikasjon (avgiftting).

Ifølge forsøk gjort av forskeren og legen Benjamin Frank, henger den fysiske nedbrytingen av kroppen som er en del av aldringsprosessen, sammen med at DNA og RNA nedbrytes stadig raskere i hver enkelt kroppcelle. Dr. Frank anbefaler mat som er særlig rik på nukleinsyrer som DNA og RNA for å forynge kroppens forråd av disse nukleinsyrene. Høyt på doktorens liste med DNA/ RNA-rik mat står sardiner. Heldigvis for dem som ikke er glad i sardiner, finnes det en kilde til DNA og RNA som er mer konsentrert, og som mange synes smaker bedre. Chlorella sies å inneholde 17 ganger så mye RNA som denne småfisken.


Bedrer immunsystemet og kreft:

Fytokjemikalier i chlorella stimulerer interferonproduksjonen i kroppen, Interferon er en immunitetsfaktor som har kreftbeskjempende egenskaper. Det øker aktiviteten til makrofagene og T-cellene, som begge er viktige i førstelinjeforsvaret mot kreft og infeksjoner. I laberatorie tester har en glykoprotein-komponent i chlorella hatt klar virkning mot svulster.


Chlorella og hjerte-kar-sykdommer:

Dyrestudier hvor kaniner og mus fikk høykolestrol fòr har vist at chlorella-tilskudd kan forsinke eller forhindre at arterier skades – den type blokkasje som leder til hjerteinfarkt og hjerneslag.

Annen forskning peker mot at chlorella-tilskudd kan redusere eller eliminere behovet for å kontrollere lett til moderat hypertensjon (høyt blodtrykk) med medikamenter.


Chlorella og diabetes:

Grønn mat som er rik på antioksidanter er praktisk talt en nødvendighet for mennesker som lider av diabetes. Denne tilstanden – enten det er type 1, som vanligvis begynner i barndommen og hvor man er avhengig av å ta insulin, eller type 2, hvor man ikke er avhengig av insulin og som er knyttet til overvekt og mangel på mosjon – øker oksidasjonen drastisk. Det samme gjør betennelsesnivået og risiko for hjertesykdom.

Det er bevist at chlorella kan ha spesielle virkninger som hjelper type 2-diabetes pasienter.


Chlorella fordøyelsen og huden:

Det er bevist at chlorella beskytter mot magesår. Det er dermed konkludert med at chlorella sannsynligvis virker på komplekse måter i samspillet mellom nervesystemet, fordøyelsessystemet og immunsystemet, idet det beskytter den naturlige beskyttelsen på magesekkens innside.

En studie som ble presentert av anatomiprofessor Randall E. Merchant, PhD, ved Medical College of Virginia dreide seg om chlorella brukt mot magesår. Ni pasienter med magesår fikk 10 gram chlorella i tablettform og 100 milliliter flytende chlorella hver dag i to måneder. Resultatene av studien var lovende, det var både bedring i symptomene og i kliniske tester brukt til å måle sykdommens alvorlighetsgrad. Sigmoidoskopi viste at betennelsen i tykktarmen var gått ned, pasientene fortalte om færre episoder med blod i avføringen, og det var mindre hyppig avføring.

Med et typisk vestlig kosthold er forstoppelse og treg avføring ekstremt vanlig. Hvis man legger chlorella til kostholdet, normaliserer man den under aktive fordøyelseskanalen på tre måter: ved å forsterke de naturlige sammentrekningene i tarmveggen; ved å tilføre cellulose, som er en slags ufordøyelig fiber: og ved å fremme rask vekst av gunstige bakterier i tarmen. CGF fra chlorella hjelper med å lege betent eller skadet tarminnside.

Idet det renser og bringer giften ut av tarmsystemet, ser det ut til at chlorella samtidig lindrer andre og tilsynelatende ikke-beslektede tilstander, inkludert sykdommer i lunger og bronkier, nyreproblemer og hud problemer. Når avførings funksjonen virker bedre, tillates færre giftstoffer å sirkulere tilbake fra tarmen og inn i kroppen. Færre sykdomsfremkallende gjær- og bakterietyper slår seg ned i tarmene når avføringen går normalt.


Chlorella og fibromyalgi:

Denne sykdommen medfører smerter i muskler, ligamenter (bindevev som knokler sammen) og sener. Smerten er kronisk og kommer og går uten at man forstår årsaken. Vanligvis blir man også svært trett. Den vanlige skolemedisinen har ikke kommet noen vei med fibromyalgisyndrom (FMS).

Dr. Merchant har også forsket på bruk av chlorella i behandling av FMS. Han og forskningsteamet hans fulgte 18 fibromyalgipasienter over to måneder. Ders terapi var 10 gram og 100 milliliter chlorella, slik som beskrevet ovenfor. Pasientene rapporterte sett under ett 22 prosent reduksjon av intensiteten i smertene.


Chlorella, forkjølelse og influensa:

Omtrent halvpraten av mannskapet på et cruiseskip – nesten ett tusen sjømenn – ble gitt to gram chlorella om dagen i løpet av den tiden skipet gikk fra Japan til Australia og tilbake igjen. Den andre halvparten inntok ikke chlorella i løpet av de 95 dagene turen varte. Sjømennene som hadde spist chlorella, hadde omtrent 30 prosent færre tilfeller av forkjølelse og influensa sammenlignet med kontrollgruppen.


Chlorella og autisme:

Forekomsten av autisme har økt dramatisk de senere år. Det er særlig mange som er født mellom 1987 og 1992 som diagnostiseres med denne utviklings sykdommen, ifølge ABC nyheter, som igjen viste til en studie publisert i det akademiske tidsskriftet Pediatrics. Sykdommen karakteriseres ved en manglende evne til å ha sosialt samkvem og kommunisere, og ellers ved gjentakende, ufrivillige og selvskadene handlinger. Vanligvis slår den til ved treårsalderen og varer livet ut.

En mor gav sin sønn daglig chlorella i tillegg til en diet basert på lite korn og mye økologisk fersk mat. Barnet ble dyktigere i sosial omgang med andre barn og hans fysiske ferdighet ble forbedret. Lærerne på guttens skole ble forbløffet over fremgangen og spådde han en fremtid uten behov for spesialpedagogikk. Noen av lærerne hadde jobbet med autistiske barn i flere tiår.

Informasjonen over er hentet fra boken: “Den grønne supermaten” av David Sandoval.

Det er som dere har lest mange grunner til å ta chlorella daglig. Jeg drikker dette selv daglig, og merker enorm forskjell på kropp og energinivå. Jeg anbefaler det på det sterkeste for å føle deg bedre, få mer energi, forbedre hud, forbedre fordøyelse, mer mental klarhet og alt annet som er listet opp over.

Lykke til. Del gjerne med andre du tror kan ha nytte av dette og som kan hjelpe andre, det setter jeg stor pris på.

Lys, glede og kjærlighet til fine deg.

Hjerteklem, Nina


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.