Spirulina og Banan Smoothie


 

Jeg ville gjerne dele en smoothie med dere som jeg syns er veldig god. I tillegg er den enkel å lage, er proppfull med vitaminer og alt det kroppen din så gjerne vil ha. I tillegg er det også spirulina alger i den, noe som gjør den super sunn. Både sunn og god samtidig, ille bra

 


 

Oppskrift:

1 banan

1 1/2 tsk spirulina pulver

1 ½ kopp mandel melk (kan også bruke annen melk, men denne er laktosefri)

1 tsk honning

½ kopp med soya yoghurt

1 tsk kanel

Litt is

Ha alt i en blender, drikk og nyt

 


Hva er spirulina og hvorfor er det bra?

 

Spirulina er en type blågrønnalger, plantenes eldste form for planteliv. Blågrønnalger er fremdeles viktige basiselementer i mat kjeden. De spises av de minste insektene og sjø organismene, som igjen er mat for litt større dyr. Det er en ekstremt næringstett mat, som inneholder høy konsentrasjon av klorofyll (pigmentet som gjør planten grønn og som forvandler solens energi til mat inne i planten), vitaminer, mineraler og aminosyrer. Spirulina har en myk, bevegelig cellevegg som lett kan nedbrytes i fordøyelsessystemet. Ordet spirulina kommer av spiralformen på hver spirulinacelle.

Så næringstett er denne algen, så raskt voksende og så hardfør – mange blågrønne alger kan vokse hvor som helst, i brakkvann eller basisk vann, i polar is og i brennvarme kilder – at noen eksperter mener den bør brukes som mat eller kostholdestilskudd for befolkningsgrupper som er underernært eller sulter. Spirulina dobler sin biomasse (betyr veksten av alle levende organismer på et gitt areal eller i vann et gitt volum) på to til fem dager og kan dyrkes på land hvor intet annet kan vokse. På samme areal vil spirulina gi 20 ganger mer protein enn soyabønner og 400 ganger mer protein enn storfe.

Spirulina inneholder ti ganger mer betakaroten enn gulrot. Den har også høy konsentrasjon av gammalinolensyre (GLA), en omega 6-fettsyre som virker betennelsesdempende. GLA er bra mot premenstruelle smerter og for huden. Dessuten er GLA viktig i næringen til fosteret før fødselen, og etter fødselen inngår den i brystmelken for å gi næring til den nyfødte. Antibetennelseseffekten i GLA og fysocyanin, det blågrønne pigmentet i spirulina og andre blågrønne alger, kan være årsaken til at så mange mennesker kan fortelle om hvordan spirulina har lettet deres smerter i ledd og andre steder i kroppen.

De som bruker spirulina opplever at energinivået stiger dramatisk. Sportsutøvere tar det for å forbedre prestasjonene sine og for å tåle den harde treningen, og vanligvis synes de også det hjelper til å komme seg etter tøffe treningsøkter. Spirulina er rikt på jern og magnesium, og er en førsteklasses kilde til spormetaller. Det er naturens multivitamin!

Spirulina passer særlig bra for mennesker med fordøyelsesbesvær. Algen har en myk cellevegg laget av proteiner, polysakkarider og enzymer, som det er svært lett å bryte ned selv for de som har skadet fordøyelsessystemet. Det er et ideelt tilskudd for svært gamle mennesker, for svært syke og for svært unge.

Spirulina er naturens mest balanserte næringskilde. Prøv den og merk forskjellen.

Del gjerne videre med andre du tror kan ha nytte av dette og som kan hjelpe de. Sharing is caring <3

 

Varm hilsen,

Nina <3


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.