Hvetegress som naturterapi


 

Hvetegress var et av Ann Wigmores favorittmidler mot en lang rekke tilstander og sykdommer. Gressets kombinasjon av næringsstoffer, enzymer og aminosyrer (proteinbyggeklosser) virker slik at de utfyller mangler og aktiverer kroppens medfødte evne til å lege seg selv, en evne som vi alle er født med:

– En liten studie med 21 pasienter med tykktarms betennelse viste at hvetegress klart reduserte symptomene deres.

– I USA er det gitt tillatelse til å sette merkelapp med godkjenning til bruk for diabetikere på tørket gressjuice. (Det finnes ingen godkjenningsordning for om matvarer er gunstige for diabetes i Norge, og det er veldig strenge norske regler for hvilke helsepåstander man kan merke matvarer med.) Grady Brown, som har dype 2-diabetes, mener hvetegress har æren for at hans blodsukker sank fra 28,9 og mer til mellom 4,74 og 6,14 – som er innenfor rammen av normale verdier. “Alle diabetikere bør ta dette” skriver han.

– Hvetegress-klyster for å få ut giftstoffer har sterk virkning for å gi næring til fordøyelsessystemet og tilføre nyttige bakterier. Dr. Wigmore anbefaler at man holder juicen i endetarmen i 20 minutter.

– Hud som klør eller svir blir lindret nesten umiddelbart hvis man smører det utsatte stedet med hvetegressjuice. Det samme blir hud med kutt sår, skrubbsår, brannsår, insektbitt, blemmer, infiserte sår, byller, irritasjon etter brennesle og fotsopp. Solbrenthet kan også behandles på denne måten. Et alternativ er å legge en forbinding med en grøt laget av ungt hvetegress over det såre eller betente stedet.

– Gurgling og rensing av munnen med hvetegressjuice gir frisk pust og bidrar til å redusere tannkjøttbetennelse (gingivitt) og betennelse i tannfestet rundt tennene (periodonitt). Forskning tyder på at det kan hjelpe mot munnsår og munnkreft. I hvetegress og i andre typer korngress finnes det et spesielt antioksidtant-enzym som kalles superoksid dismutase, eller SOD, som kan være årsaken til denne legende effekten.

 


 

Korngress og hvetegress mot leddgikt og kreft:

 

Flere typer frie radikaler dannes i kroppen som en normal del av forbrenningen, detoksifiseringen, og immunsystemet. En av de mest virksomme og potensielt skadelige av disse frie radikalerne er superoksid-radikale, som er knyttet til begynnende leddgikt eller kreft.

Mange typer kreftceller har for lite av en enzym som naturen har gitt oss for å bekjempe superoksid-radikale, nemlig superoksid dismutase (SOD). Studier på dyr og mennesker viser at leddvevet hos pasienter med slitasjegikt – eller osteoartritt – har lavere andel av SOD. Superoksid-radikalerne bryter ned komponentene i synovialvæsken, som virker som smøring for leddene når de beveger seg mot hverandre. Da pasienter med osteoartritt i kneet fikk injeksjon med SOD i kne leddet tre ganger om dagen, ble smertene betraktelig redusert, og de kunne igjen gå normalt og i trapper.

På cellenivå har man funnet at SOD kan beskytte celler mot biologiske forandringer som kan gjøre dem om til kreftceller.

 


Andre bra fordeler ved å ta hvetegress:

 

– Juice fra gress som ennå ikke har begynt å danne leddknuter er proppfull av klorofyll, som forbedrer tarmenes evne til å bevege seg spontant, det vil si at den muskelrike tarmveggen blir bedre til å presse avfallet ut av kroppen. De fleste som har lidd av forstoppelse og blir “omvendt” til grønn mat, opplever en rask lindring. Forstoppelse er ikke bare ubehagelig, men øker risikoen for at giftstoffer i tarmsystemet blir absorbert inn i kroppen igjen. Ofte blir de giftige stoffene aktivisert av bakterier i tarmene og dermed endra giftigere.

– Studier har vist at gressjuice og annen grønn mat kan minske opptaket av giftige kjemikalier, slik som dioksiner, fra tarmveggen og tilbake inn i kroppen. Det minsker opptaket av dioksin, og muligens andre giftige kjemikalier, via veggene i fordøyelsessystemet og inn i blodomløpet.

– Et forsøk fra dr. Schnabel: Høner som hadde spist korngress og ble slaktet, viste seg å ha laver med en farge som mørk mahogni. Det er tegn på en sunn lever. Mens høner som hadde fått alfalfa som fòr, hadde blekere lever som så sykelig ut.

 


Tips for best mulig effekt av hvetegress:

 

– Bør tas på helt tom mage på morgenen, og vent ca 20 min med å spise mat. Da vil næringsstoffene bli lettere tatt opp gjennom tarmen.

– Bruk 1-5 tsj med hvetegress og bland det med vann, juice eller smoothie. Unngå å bruke appelsinjuice. Begynn først med 1 tsj og øk gradvis som kroppen din blir mer vant til det.

– Mer forskjellen, føl energien komme og smil.

 

Varm hilsen,

Nina


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.