Glutenfrie og melkefrie pannekaker


 

For noen dager siden så ville jeg gjerne teste ut en ny oppskrift på pannekaker. Jeg ville teste ut en sunn oppskrift på pannekaker som er både glutenfrie, sukkerfrie og laktosefri (melkefri), og dermed også en glede for magen, fordøyelsessystemet og blodsukkeret. De passer forresten også perfekt å bruke som wraps til taco eller annet pålegg. Anbefales virkelig! :-)

Disse er perfekt for deg som har cøliaki (glutenintoleranse) eller som er opptatt av et sunt og næringsrikt kosthold.

Dette er super tynne pannekaker som franskmennene kaller Crèpes. De rives ikke når de rulles og de er veldig raske å lage siden de er så tynne.

 


 

Oppskrift:

5 egg

1/2 kopp fin malt mandel mel (mal mandler selv, eller kjøp ferdig)

2 ss. vann

2 ts. honning

En klype salt

Noen dråper vanilje essens

Kokos olje til å steke i.

 

Slik gjør du:

1. Pisk eggene i en bolle og tilsett resten av ingrediensene. Avkjøl røren i kjøleskapet i ca. 15 minutter for at den skal tykne litt. Den kan gjerne også stå over natten om du har tid. Etter avkjølingen så rør litt rundt i røren for en jevn fordeling.

2. Varm en stekepanne på middels varme med litt kokos olje (ca 1 teskje). La pannen bli godt varm. Tilsett 4 ss av røren i pannen og vend på platen for at røren skal spre seg utover i platen. Alternativt kan du også bruke en skje å fordele røren utover om du syns det er enklere. Når toppen er satt, men fortsatt fuktig, snu pannekaken til den andre siden og stek i noen sekunder bare. Stek en pannekake av gangen og husk å rør i røren innimellom.

3. Legg pannekakene på ett fat. Også er det bare å nyte og dele med de du er glad i. Pannekakene kan serveres med det du ønsker og liker. Jeg anbefaler og elsker selv rørte jordbær, blåbær og pisket krem.. Nam, nam.

Ønsker deg lykke til. Del også gjerne med andre som du tror kan ha nytte av denne oppskriften, det setter jeg enormt pris på. Sharing is caring <3

Nyt…

 

Varm hilsen,

Nina


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.