Sunne vafler fri for gluten, laktose og sukker.


 

I dag ville jeg gjerne teste ut en sunn vaffeloppskrift som er fri for sukker, hvetemel og melk. Oppskriften gir ca 12 vafler. Sunne og gode vafler som smaker herlig, bør prøves. Enjoy.

 


 

Oppskrift:

Sunne vafler 
6 egg
210 g most banan eller soyayoghurt
180 g havre mel, havregryn malt til mel
60 g valgfri tørrvare, jeg brukte mandel mel *
1 1/2 ts kardemomme
1 1/2 ts bakepulver
6 ts sukrin +
Soyamelk og/eller vann til passe konsistens

* Kan også brukes: vaniljeprotein fra Proteinfabrikken, speltmel, bakeprotein, sesammel, meir havregryn, fiberfin etc.

 

Fremgangsmåte:

1. Først startet jeg med å gjøre havregryn til havremel ved hjelp av en blender.

DSCNny1993

 

DSCNny1995

2. Så blanda jeg alle ingrediensene sammen. Bland inn soyamelk eller vann til du får en passe bra konsistens, litt tynn og rennende bør den være. La røren stå i ca 30 min å svelle.

DSCN1ny997

3. Stek vaflene til de får en gylden farge. Jeg smørte vaffeljernet med olje. Det ferdige resultatet er under. Jeg brukte sukkerfritt jordbærsyltetøy, jordbær, sukkerfritt blåbærsyltetøy og banan som pynt. Det kan også pyntes med tilbehør som: kun syltetøy, soyayoghurt, sukrin gold osv, (nydelig- sukrin gold karamellseirer seg og det blir en kjempe god smak), sukkerfri karamellsaus, masse friske bær, næringsrik sjokolade, sjokolade-kokoskrem

DSCNny2001

 

DSCNny2007

 

DSCnyN2012

Så er det bare å sette seg ned å nyte 🙂 Ikke noe som er bedre enn det. Del gjerne med andre som du tror kan ha nytte av denne oppskriften, setter alltid pris på det.

 

Nina <3


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.