Torskeburger med grillgrønnsaker, sommersalat og tzatziki


 

Dette er en kjempe god burger variant om man ønsker noe nytt eller hvis du ikke spiser kjøtt. Den vil mest sannsynlig falle i smak hos både store og små. Super god og super lett å lage. Ingrediensene i denne oppskriften gir en saftig og smakfull fiske burger, mmmmm.

Tid ca 30 minutter

Til 2 voksen og 2 barn

Oppskrift:

Burger og burgerbrød

– 1 pakke Torskeburgere

– 1 pose Hamburgerbrød grove, eller bak de selv

Grønnsaker og salat:

– 1 pakke Grillgrønnsaker 300 g, bama

– 1 klype med Pepper

– 1 pose Sommersalat, 300 g, bama

– 1 ss Olivenolje

– 1 klype Salt

Tzatziki:

for oppskrift trykk her.

Slik lager du Torskeburger med grillgrønnsaker, sommersalat og tzatziki

Trinn 1

Lag tzatziki. Riv agurk og klem ut væsken. Finhakk 1 fedd hvitløk, bland med yoghurten og smak til med salt og pepper og eventuelt finhakket mynte.

Trinn 2

Grill grønnsakene. Riv av bladene på urtene og bland dem med grønnsakene. Ha over olivenolje, salt og pepper og bland alt. Dekk formen med aluminiumfolie eller bruk lokk på grillen. Grilles i ca. 15 minutter.

Trinn 3

Torskeburgerne er ferdig varmebehandlet og trenger kun oppvarming. De blir aller best hvis du griller dem på direkte varme på begge sider – men ikke lenger enn til de akkurat har fått litt mer farge. Flytt så til indirekte varme, legg på lokket og gi dem noen minutter til de er gjennomvarme.

Trinn 4

Varm hamburgerbrødene på grillen. Pass på at de ikke blir svidd.

Trinn 5

Monter hamburgerne. Start med tzatziki på hamburgerbrødbunnen, så et lag med sommersalat etterfulgt av grillgrønnsaker. Legg torskeburgeren på og avslutt gjerne med et ekstra lag tzatziki før du legger hamburgerbrød lokket på.

Og så er det bare å nyte 🙂


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.