Hvordan lage hjemmelaget gresk tzatziki


 

Jeg har nå laget hjemmelaget gresk tzatziki, som er super godt og sunt. Dette er en typisk Tyrkisk eller Hellansk tilleggs rett. Denne herlige sausen passer å servere både til grillet kjøtt og fisk. Den passer også utmerket til friske salater og grillmat. Smaker friskt, lett og gir en god følelse i kroppen. Mmmmmmm…. Det er veldig enkelt å lage den og det vil ta ca 2o min. 🙂

 

Oppskrift, 1 porsjon:

1 agurk

2 hvitløkfedd

3 dl soyayoghurt

1/2 ts salt

1/4 ts hvit nykvernet pepper

 

Slik gjør du:

1. Riv agurk grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.

Tzatziki

 

2. Finhakk hvitløk og bland med soyayoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper.

 

3. Tzatzikien blir best om den får stå 1 time i kjøleskapet for å trekke før servering. Så er det bare å nyte og kose deg med de du er glad i! Lykke til 😉

 

Tzatziki


Om nina

Helping you from anxiety to joy from my own experience. Empath and higly sensitive. Yoga, meditation, pure food recipies & self love. Gluten free, sugar free, paleo & vegan recipies. Namaste. Wish you joy, love and light, Nina <3