Prøvde meg på en ny oppskrift med bønner. Denne retten er pull av proteiner så den metter veldig godt. Den er også vegetar, Enkel å lage, den gir deg masse næringsstoffer og du holder deg mett lenge.
Bønner er modne frø av belgvekster. Disse er frukt av planter i erteblomst familien, blant annet alfaalfa, erter, bønner, linser, lupiner og peanøtter. Belgfruktene er fulle av viktige næringsstoffer og antioksidanter, de har lav glykemisk indeks og stort sett lite fett, i tillegg er de gode vegetabilske kilder til proteiner. De holder de deg mett lenge, er skikkelig billige, og det beste alt? Du kan trylle med dem på kjøkkenet.
Næringsinnhold:
Bønner er rike på protein, med en prosent som vanligvis ligger på mellom 20 og 35 prosent. Stort sett har de lav fettprosent.
De inneholder også mye kostfiber, og har bra innhold av folinsyre, kalium, jern og magnesium.
Full oversikt får du i Matvaretabellen.
Ingredienser:
- 400 g bønner, velg de bønnene du lik
- 1 løk
- 1/2 hvitløk
- 1 pose spinat
- 2 gulrøtter
- 1 boks tomater
- Salt, pepper
Slik gjør du:
- Kok bønner først så de er helt ferdige.
- Del opp de andre ingrediensene og ha de i en kjele, la det putre ca 10 minutter.
- Bland inn bønnene.
- Server gjerne med grovt brød eller rundstykker ved siden av. For oppskrift på sunne og enkle rundstykker, trykk her.
Nytes med de du er glad i, lykke til.
Følg oss gjerne på instagram her.
Følg oss gjerne på facebook her.
Test også ut denne super gode veganske thai inspirerte super bønne gryten her. Nam, nam.
Varm klem, Nina <3