Avgift kroppen med denne gode og friske drikken. 

Jeg ville gjerne teste ut en ny oppskrift som avgifter kroppen. Det ble denne oppskriften. Den smaker super friskt med både ingefær, gurkemeie og kajennepepper. Jeg elsker krydder og smakene denne drikken gir. Om du ikke er så glad i krydret smak kan du forandre forholdene mellom ingrediensene i denne oppskriften og gradvis øke dem for å få maksimal nytte av alle fordelene. Denne er både enkel, rask og billig å lage. I tillegg smaker den kjempe godt. Lykke til <3

Oppskriften er hentet og inspirert fra Veientilhelse.no.


Avgifting er en prosess som eliminerer ethvert overflødig giftstoff som er tilstede i blodet, leveren og andre utskillende organer.


 

Mens kroppen din er fullt i stand til å fjerne avfallsstoffene den ikke trenger, kan den noen ganger bli overbelastet med disse stoffene, noe som gjør det vanskelig for den å utføre sine nødvendige funksjoner.

Ingefær er en aromatisk rot med en krydret smak som er blitt brukt i århundrer på ulike kulinariske og medisinske måter.

Det er en del av tradisjonell kinesisk medisin, men har siden blitt innarbeidet i andre kulturer rundt om i verden som verdsetter den for dens rike næringsverdi.

 Egenskapene til ingefær:

 

Ingefær har et høyt innhold av oljer, vitaminer, mineraler og essensielle aminosyrer som hindrer sykdom og styrker immunforsvaret ditt.

Gingerol, virkestoffet som gir denne roten sin krydrede smak, har anti-inflammatoriske og antivirale effekter som reduserer symptomer assosiert med leddsmerter og problemer med luftveiene og fordøyelsessystemet.

Vi bør også bemerke at det er en god kilde til:

 • Vitaminer (B og C)
 • Mineraler (kalsium, fosfor, aluminium, krom)
 • Asparaginsyre
 • Tryptofan
 • Flavonoider
 • Karotener


Egenskapene til gurkemeie:

 

Gurkemeie er et krydder som kommer fra planten Curcuma longa, en del av Zingiberaceae-familien.

Det har anti-inflammatoriske, avgiftene og antioksidantegenskaper som kan brukes til å rense leveren, blodet og andre viktige organer for helsen.

Kurkumin, den aktive forbindelsen i gurkemeie, beskytter deg mot inflammatoriske sykdommer og kardiovaskulære sykdommer som reduserer livskvaliteten din.

Den er også sterkt anbefalt for hjernens helse, fordi det hindrer dannelsen av amyloid-plakk som kan forårsake demens eller Alzheimers sykdom.

Inntak av gurkemeie anbefales for å øke metabolismen, bekjempe leddgikt og hindre tegn på for tidlig aldring.

 


Egenskapene til kajennepepper:

 

Kajennepepper er et krydder som er mye brukt til å lage hjemmelagde medisiner og legge smak til matretter.

Den kjennetegnes ved sitt høye innhold av capsaicin, et stoff som i tillegg til å gi smak også inneholder antioksidanter. Det har også anti-inflammatoriske og antibiotiske egenskaper.

Den er en god kilde til vitamin B, C, E og K, samt kalsium, kalium og fiber.

For tiden brukes den som en ingrediens i utarbeidelsen av salver og kremerfordi den har smertestillende egenskaper som blokkerer smerte og redusere hevelse.

Kajennepepper sine avgiftene effekter er knyttet til dens evne til å forbedre sirkulasjonen og få fart på lymfesystemet og fordøyelsessystemet.

 


Ingredienser:

 

 • 2 biter med fersk ingefær
 • 2 ts malt gurkemeie (10 g)
 • 1 ts kajennepepper (4 g)
 • 2 sitroner
 • 2 liter vann
 • Honning (valgfritt)

 

Det anbefales at du utfører en avgiftting i fem til sju dager om gangen, hver andre til tredje måned.

 


Slik gjør du:

 

 1. Fyll opp med 2 liter vann.
 2. Press sitronsaften i vannet, del opp ingefæren i biter og ha det i vannet.
 3. Ha deretter gurkemeie, kajennepepper i vannet.
 4. Rør alt sammen med en treskje og søt det med litt honning etter behov.
 5. La drikken stå i 10 minutter før du drikker den. Sil da ut ingefæren. Om du ønsker sterkere smak lar du ingefæren ligge i vannet lenger, etter ønsket smak.
 6. Drikk dette hver dag på tom mage i den anbefalte perioden.

 

Til slutt, hvis du har noen helsemessige forhold og eventuelle gjenværende tvil om denne drikken er riktig for deg, anbefaler vi at du snakker med legen din, fordi visse ingredienser kan ha negative effekter for noen mennesker.

Unngå å konsumere denne drikken i overkant, og følg våre anbefalinger for å dra nytte av alle dens egenskaper.

 

 

 

 


 

Lik meg gjerne på facebook her.

Lik meg på instagram her.

Lykke til, og del gjerne videre om du tror noen kan ha nytte av denne oppskriften 🙂

 


 

 


 

Lys, glede og kjærlighet.

 

Varm klem,

Nina <3


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.