Hva er rotchakraet, stress ned


Stans opp. Ta et dypt åndedrag. Eller vær litt raus mot deg selv: Ta flere….


Å lære å ta imot: Hvis en mann skulle pålegge seg selv alltid å være alvorlig, aldri unne seg litt moro g avslapning, ville han bli gal eller ustabil uten å være bevisst på det


Rotchakraet er grunnlaget for å kunne oppleve det å være tilstede her og nå. Dette chakraet er forbundet med utviklingsorganene og er grunnlaget for alt i livet. Som enhver bygningsarbeider vet, må man grave dypt i oppsamlet skitt og jord for å bygge et sterkt grunnlag. All vår frykt ligger lagret her, så hvis vi ikke renser det, vil vi leve et liv i engstelse. Alle vaner og avhengighetsforhold har også sin opprinnelse i dette området, og vi må utføre ganske sterke og fysiske stillinger for å rense det. Vi må også arbeide med beina for det er nødvendig for å være jordet.

Få også mange fine yoga øvelser her for å jorde deg og stresse ned.

Når du har renset energipunktene for blokkeringer, vil selvtilliten øke. Du vil begynne å akseptere og elske deg selv akkurat slik du er. Det vil føre til at du også aksepterer at alt er som det er – og at det er fullkommen, i øyeblikket. Først aksepterer du deg selv, deretter aksepterer du livet slik det er, uten å stritte imot. Du følger med, flyter med. Ofte kan man se seg tilbake og tenke: Du verden. Også jeg som var så bekymret for det der. Nå skjønner jeg at det slett ikke var nødvendig, for se hvor det har ført meg. Når du begynner å rense energien, rense chakraene, vil du oppdage at det faller deg stadig enklere å flyte med.

De første tre chakraene er nært forbundet med hverandre. Sammen utgjør de det som kalles den nedre trekanten. Alle har med utskilling å gjøre, å kvitte seg med død energi og avfallsstoffer. Elementene de tilhører – jord, vann og ild – samarbeider tett.Hver morgen når vi våkner, har vi tjuefire splitter nye timer å leve. En uvurderlig gave!


Hvis det er en eneste ferdighet du bør lære for å være sikker på å få et rikt, lykkelig, sunt og meningsfylt liv, må det være dette: Vær her og nå. Vær til stede og vær bevisst. Lev i nået. Det er selvfølgelig lett nok å si det, men det kan være vanskelig å gjennomføre i hverdagen. Vi har alle minner fra ferier, vi har sett solen senke seg i havet eller bak fjellene, kjent fornemmelsen av undring når himmelen stråler opp i nyanser av rødt, rosa og gull, følelse av fred og tilknytning. Men solen går ned hver eneste dag når vi er hjemme også, det er bare så sjelden vi legger merke til det.

Livet blir stadig mer hektisk, vi sjonglerer med arbeid, familie, plikter og alt det andre som står på en tilsynelatende uendelig agenda mens vi bombarderes med stadig økende mengder informasjon og distraksjoner. Vi har hundrevis av TV-kanaler, det finnes så mange ukeblader at det ikke engang er plass til å stille ut alle, og butikker og supermarkeder har så spredt vareutvalg at det av og til kan nesten være uoverkommelig å velge. Telefoner, Internett, SMS og epostene kommer stadig inn, selv når vi er på farta. På mange måter har disse teknologiske nyvinningene forbedret tilværelsen, men allikevel har de fleste en nagende følelse av at noe mangler, Og detter noe er ofte oss selv.

Få mange fine yoga øvelser for å sove bedre og få mer ro her, med gratis super fin ebok.

Vi har det så travelt med å kjase av gårde fra det ene til det andre, med å gjøre flere ting på én gang og lytte til tankenes uendelige ordflom, at vi ofte går glipp av den magien vi er omgitt av her og nå. En mamma som haster avgårde for å hente ungene på skolen, som samtidig snakker med noen på jobben i mobiltelefonen mens hun vinker og hilser til andre foreldre og planlegger hva hun skal lage til middag, kan lett gå glipp av barneansiktet som stråler opp når han kommer løpende ut av klasserommet for å møte henne. Andre har det så travelt med å forsøke å ta opp den konserten, det selskapet eller den ferien på film for å kunne se hendelsene senere at de glemmer å glede seg mens det skjer.

Vi har alle sett disse menneskene. Vi har alle vært disse menneskene. Hva kan vi gjøre for å forandre oss? Vi gjør det aller enkleste, den mest naturlige ting i verden, Vi puster 🙂

Stans opp. Ta et dypt åndedrag. Eller vær litt raus mot deg selv: Ta flere! Luften er gratis, men allikevel er vi ofte sjokkerende gjerrige på hvor mye vi tillater oss å ta inn. Stans opp et øyeblikk og se deg omkring – bruk alle sansene dine. Legg merke til hvor du er, hva som skjer, hva du føler. Og smil! 🙂

Så enkelt kan det være å komme tilbake til nået. Det enkle er ofte det beste.


Takknemlighet er ikke bare den største dyd, den er alle andre dyders mor


Si takk for at du er den du er, for at du lever. For meg finnes det ingen bedre måte å starte dagen på. Vær glad i deg selv.


Tips for å være mer til stede her og nå, og for å stresse ned og ha mindre angst:

– Stans opp, pust. Legg merke til hvor du er og hva du gjør. Pust og slapp av.

– Yoga- øvelser er en unik måte å både puste dypt, rense kroppen og chakraene på. Det vil få deg til å slappe av, stresse ned og roe ned angsten.

– Tips på en meget rensende drikk som vil få deg deg å slappe mer av og da i tillegg får deg til å være mer her og nå. Den renser lever, nyrer og tarm og hjelper deg med å gjenopprette kontakten med moder jord:Oppskrift:

  • 3 gulrøtter
  • 1 rødbete
  • 1 sitron
  • 1 slangeagurk
  • 1 rød chili
  • 1 selleristilk
  • Frisk hel ingefær, hvitløk etter smak, en liten bunt frisk persille etter smak

– Vær ute i naturen. Ha føttene på gresset. Slapp av, pust og opplev øyeblikket.

-Jeg gjør selv disse tingene, og det har hjulpet meg enormt til å få mindre stress og angst, jeg slapper av, og er mer i øyeblikket. Håper dette var til hjelp for deg, del gjerne også med andre som du tror kan ha nytte av dette og som trenger å slappe mer av 🙂

Varm klem,

Nina 😉


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.