Få mindre angst og mer energi med disse yoga-øvelsene 2Jeg startet å trene yoga og meditasjon så og si daglig fra november 2013. Dette har virkelig endret livet mitt. Jeg har ikke ord for hvor mye dette har hjulpet meg, og jeg hadde helt ærlig ikke klart meg uten det.

Det gjør også at jeg har mer fokus på de rette tingene i livet, tar bedre valg og generelt er mer avslappet. Det gjør også at jeg tiltrekker meg mer positive, tydelige og glade mennesker. Jeg føler så mye mer glede, ro og blir fylt med kjærlighet takket være yoga og meditasjon.

Jeg vil gjerne komme med tips til noen øvelser som har hjulpet meg mye og er avslappende både fysisk og psykisk. Yoga har og hjulpet meg og hjelper meg med å få mer energi.

Nedenfor får du 6 ulike yoga-øvelser som er fantastisk avslappende. Jeg har også laget en gratis omfattende ebok med enda flere fine yoga-øvelser som hjelper mot angst, stress og depresjon. Eboken finner du lenger ned på denne siden. Husk å varm opp før du prøver deg på disse øvelsene.

God lesing og trening, fine deg.


Først et yoga kyss fra mitt fine hjerte til deg:


>> >> Du bør også lese hvordan stresse ned og være mer her å nå ved å balansere chakraene. << <<Yoga avspennings øvelser:

1. Liggende Bundet Engel (Supta Buddha Konasana)

Denne øvelsen er herlige å ligge i en liten stund gjerne noen minutter om du klarer. Fokuser på å puste og slappe av. For hver gang du puster ut så gir du litt mer slipp i kroppen og på spenninger. Den har angst og stress dempende egenskaper.

Slik gjør du denne yoga øvelsen:

Ligg på gulvet og press fotbladene sammen. Pass på å ha lang nakke. Legg armene gjerne på siden av gulvet eller oppe på magen slik jeg har gjort. For enda mer avslapping legg armene på gulvet. For hver ut-pust så slipper du enda mer av spenningene som sitter i hoftene. Du kan også plassere blokker under hvert kne for en mer mild strekk.


2. Barnets Stilling (Balasana):

Dette er en hvilende øvelse men den hjelper også med å lindre ryggsmerter. Denne øvelsen har også angst og stress dempende egenskaper.

Hvordan gjøre denne yoga-øvelsen:

Sett deg på kne og bøy deg ned på gulvet og la storetåene ta på hverandre mens du sitter på hælene. Når du finner en behagelig stilling så sprer du knærne og hoftene fra hverandre. Bøy deg fremover. Trekk halebeinet innover og pust. Slapp av i stillingen. Strekk armene fremover og plasser de foran deg, som gjør at de er i linje med knærne dine. Slipp forsiktig opp i skuldrene og føl at skuldrene trekker skulderbladene fra hverandre. Siden dette er en hvilene øvelse så kan du være i den fra 30 sekunder eller i flere minutter. For å slippe opp, pust inn og løft fra halebeinet og opp.


3. Sittende Bred Legged Fremover Bøy (Upavistha Konasana)

Musklene på innsiden av lårene er komplementær muskelen til hoftene, så derfor er det bra å alltid få strekt på begge disse to. Denne øvelsen kan være ganske utfordrerne om du har trange hofter eller bein muskulatur. Og enda mer utfordrende om du har en vond korsrygg. Prøv å sitt med rett ryggrad og med halebeinet trukket bakover. Hjelper for angst, depresjon og stress i kroppen.

Hvordan gjøre denne yoga øvelsen:

Sitt oppreist og spre beinene så mye du kan ut til sidene samtidig som du lener deg forsikring fremover. Plasser håndflatene på gulvet og begynne å bevege de sakte utover helt til du hviler overarmene på gulvet (eller så mye du kan). Etter å ha gjort øvelsen en stund så kan du få brystet ned i gulvet og holde hendene på hvert sitt bein. Start der du er og husk å puste. Det blir letter jo mer du gjør øvelsen og jo mykere du blir. Hold i minst 10 pust. Jo lenger du klarer å holde jo bedre er det, og jo mer vil du merke fremskritt.4. Ku Ansikt Øvelse (Gomukhasana)

Denne hofteåpneren er ikke like lett som den ser ut. Om du har veldig stramme hofter så kan det være lurt å bruke en pute eller blokker under hoftene for å minske litt av presset. En fin øvelse for å minske stress, angst og depresjon. I tillegg gir yoga ro og mer energi.

Hvordan gjøre denne yoga øvelsen:

Start sittende og kryss det ene beinet over det andre. Og da gjerne med knærne parallelle over hverandre om du får til det. Pass på å sitt rett med ryggen og helst med hode løftet. For enda mer strekking så kan du legge deg fremover eller ha med noen arm variasjoner. Hold i 5-10 pust, så bytter du til andre siden.


5. Sommerfugl (Badhakonasana)

Dette er en fin mot-øvelse til bred beinet fremover bøy. Øvelsen demper stress, angst og depresjon.

Hvordan gjøre denne yoga-øvelsen:

Sitt oppreist og bøy knærne. Før knærne mot hverandre og la fotsålene presse mot hverandre. Press halebeinet forsiktig bakover mens du sitter i stillingen. Hvis du føler at du kan gå enda lenger ned, så kan du bøye deg fremover også. Hold i 5-10 pust og slipp forsiktig opp igjen.


6. Cobra 

En fantastisk deilig yoga øvelse som åpner opp på forsiden av kroppen, og styrker musklene langs ryggraden. Åpner hjertet. Øvelsen letter på stress, angst og depresjon i kroppen.

Hvordan gjøre denne yoga øvelsen:

Ligg på mangen. Plasser begge håndflatene under skuldrene din med fingrene sprett vidt utover. Bekkene presser du nedover. Press jevnt i hver håndplate og løft deg opp og trekk skulder bladene sammen bak ryggen. Slapp av i skuldrene og la de falle ned, vekk fra ørene. Dette skaper rom mellom ørene og skuldrene. Løft hodet og se fremover eller forsiktig opp. Ta noen få puste drag og legg deg forsiktig ned igjen.


For enda flere yoga-øvelser og andre fine tips last ned min gratis ebok med hele 40 sider:

Ønsker du flere tips til yogaøvelser for å stresse ned, få mindre angst og depresjon? Eller få mer energi? Eller også meditasjon-øvelser som har hjulpet for meg?


Hvorfor er yoga så bra for angst, stress og depresjon?

I dagens samfunn så kan ofte det å prestere bli prioritert fremfor å ta vare på deg selv. Du hører kanskje mer på andres behov enn dine egen? Eller du jobber så mye at du aldri har noe tid for avslapping, trening og egen-tid? Du har problemer med å si “nei” og dermed undergraver du deg selv? Du er en “people pleaser” og vil gjøre alle andre glade og fornøyde, på din egen bekostning? Uansett hva det måtte være så vil dette over tid gå utover din emosjonelle velvære. Det kan resultere i utmattelse, angst og depresjon fordi at du ikke tar hensyn til dine egne behov.

Dermed sier kroppen ifra. Den kan si ifra med å bli utmattede, du kan bli deprimert og få angst. Det neste steget da er jo lytte til egne behov og ønsker. Hva trenger du? Og hva er dine behov?

Yoga hjelper deg med å skape emosjonell balanse igjen:

Yoga har en enorm effekt å “healer” følelser og få deg på rett spor igjen. Yogaen kan få deg i balanse igjen, og få deg til å ta mer de rette valgene i livet for deg selv. Det handler om å ta vare på deg selv for å kunne gi mer til andre. Og også for at du skal være i emosjonell fysisk god form.

Yoga hjelper deg med å puste riktig:

Pusen har en enorm påvirkning på emosjonell balanse og helse. Den styrer veldig mye mer enn du er klar over. Puster du for eksempel hele tiden gjennom brystet, så vil dette skape veldig mange spenningen i kroppen. Opplever du noe som ikke er bra, så kan dette sette seg i pusten. Og puster du da bare i brystet så kan diverse traumer sitte igjen i kroppen. De trenger å få slippe.

Da hjelper det å begynne å puste dypt. Puste helt ned i magen. Gi slipp på alle spenninger og traumer som ligger i rkoppen. Over tid vil dette ha enorme effekter på fin emosjonelle helse. Det kan jeg fortelle om fra egen erfaring. Yoga har en enrom healende effekt via pusten hvis man gjør det regelmessig.

Hvorfor virker yoga så bra mot angst og depresjon?

Når vi har angst eller er deprimert så kan det føles som at du ikke har kontroll og at du på en måte er ustabil. Mange som sliter med angst og depresjon sier for eksempel ofte at: “Jeg har ikke muligheten til å bli glad”, “Jeg har vært deprimert hele livet mitt”, “Jeg har hatt angst og vært overnervøs så lenge jeg kan huske.”, “Jeg kommer aldri til å lære meg å slappe av”.

Og det kan være forståelig at vi kan reagere på denne måten, når det er det vi kan huske. Og det føles uendelig lenge siden vi har hatt gode følelser.

Følelser som angst og depresjon ligger plantet dypt i vår emosjonelle koblinger. Det tar tid å jobbe igjennom dette.

Gjennom terapeutisk yoga så kan det faktisk gjøre at koblingene vi har i hjernen til angst og depresjon endre seg over tid. Det yoga så fint gjør er at vi får fokuset vekk fra verden rundt oss (til det vi reagerer på) og overfører det til vår hjerne og kropp, der roten av angst og depresjon ligger.

Naturlig så ønsker vi å flykte fra våre vonde følelser. Men det yoga gjør er at det tvinger deg på en måte å sitte med de vonde følelsene og gå igjennom de. Du jobber deg sakte men sikkert igjennom det som er vondt, vanskelig, traumer osv. På den måten kan du løse opp både angst og depresjon over tid. Vi lærer også å slappe av i kroppen og ikke være så harde mot oss selv. Du lærer deg å bli glad i deg selv og akseptere deg selv som du er. Da vil også angst, depresjon og stress slippe sakte men sikkert over tid.

Jeg har selv erfart dette. Og jeg kan virkelig si at yoga og meditasjon gjør underverker både for angst og depresjon. Jeg vet ærlig talt ikke hvor jeg hadde vært uten det. Dette er nå en del av min daglige praksis, og det er virkelig gull verdt. Det har hjulpet meg gjennom veldig vanskelig og tunge tider, gjennom angst og gjennom depresjon. Det er helt magisk hvordan yogaen får kroppen til å slippe på vonde følelser og har skiftet mitt fokus. Yoga gjør at jeg har mer fokus på de rette tingene, får mer tålmodighet og kjærlighet i livet.

Siden yoga tar for seg både det fysiske og psykiske så har det en bedre effekt på både angst og depresjon, fordi det er ikke bare mentalt. Det tar for deg kropp, sinn og hele deg.


>> >> Ta også en titt på innlegget: hvordan sette mer grenser og få mer energi << <<


Anbefaling av andre inspirerende yoga damer:

Ta en titt på Vibeke Lugg sin inspirerende blogg for mange fine yoga tips, pilates og glutenfri mat. En super herlig og varm dame.

Vibeke Klemetsen har også en kjempe fin yoga og mat blogg. Hun har også skrevet sine egne bøker: Yoga for gravide og Grøt oppskrifter, tillegg til sitt eget fantastiske trenings-merke Run & Relax. Fantastisk inspirerende og flott dame.

Fredrikstad: Tove Lier. Nydelig dame som har mye å gi i timene sine. Hun ser hver enkelts behov. Fantastisk varm og god. Herlige timer har hun.

Fredrikstad: Gabriela Hansen. Herlig og flott dame som har ashtanga yoga timer. Flotte timer.


Tips til yoga og meditasjons musikk:

Last med min unike glede og kjærlighets meditasjon, som har forandret hele livet mitt her.

Yoga og meditasjonsmusikk 432 Hz, fra Infinite Waters, Ralph Smart her.


Jeg ønsker veldig gjerne å høre fra deg. Hva er dine erfaring med yoga? Har du prøvd det før? Eller er det helt nytt for deg?

Vi snakkes snart igjen.

Lys, glede og masse kjærlighet.

Namastè.

Hjerteklem fra, Nina <3


Om nina

Find joy after trauma. Yoga, meditation, pure food recipies & self love. Gluten free, sugar free, paleo & vegan recipies. Namaste. Wish you joy, love and light, Nina <3Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Få mindre angst og mer energi med disse yoga-øvelsene