Enkel glutenfri brødoppskrift
Jeg ville gjerne teste ut et nytt sunt brød uten gluten og hvetemel. Jeg laget dette brødet av kokos-mel som blant annet har mye magnesium i seg. Brødet får en god smak og er litt søtt. Fint å ha pålegg på eller bare spise for å kose seg siden den er litt søt i smaken. Siden det er glutenfritt så blir brødet ganske kompakt, men det metter bra.
Kokos er både sunt og godt og inneholder blandt annet fiber og flere mineraler som magnesium. Mineralet magnesium er også flott å få i seg i forhold til depresjon og angst. Det har en super bra effekt på hjernen. Det er hjernemat rett og slett. Les gjerne også denne artikkelen som viser at noen ble fort frisk etter en hard depresjon ved å bruke magnesium.
Lykke til med bakingen 🙂
Oppskrift:
- 1,5 dl kokosmel (kjøpes i enkelte dagligvarer og helsekost)
- 2 modne bananer
- 4 økologiske egg
- 6 ss kokosolje ekstra virgin
- 5 ss honning
- 1/4 himalayasalt
- 1 stor ts kanel
- 1/2 ts bakepulver
- 2 ts rått vaniljepulver
-
- Slik gjør du:
- 1. Mos bananene.
- 2. Tilsett honning, kokosolje, vanilje, egg og søtning i en bolle.
- 3. I en annen bolle tilsett: kokosmel, salt, bakepulver og kanel.
- 4. Bland alt det tørre sammen med det våte. Deigen skal være ganske klissete.
- 5. Ha røren i en liten brødform og stek brødet på 150 C midt i ovnen på midterste rille. Stekes i ca 1 time og 15 minutter.
Nyt dette brødet med god samvittighet
Hjerteklem, Nina <3
this looks so delicious! thanks for visiting my blog – am much enjoying your lovely informative site ?
Thank you so much sweety ?