Hvordan balansere det feminine og maskuline


 

 

Vi har alle både feminin og maskulin energi i oss, og det er viktig å få en balanse mellom disse to. Men noen har valgt å stenge av for en av energiene. Derfor kan det også bli ubalanser i kroppen. Om du er en fantastisk sensitiv sjel så har du naturlig mye av den feminine energien i deg. Altså yin kalles den feminine energien.

 

I verden så er det mest av den maskuline energien, altså yang. Den maskuline energien er veldig aktiv, og handler om å være i bevegelse. Det kan gjøre at den feminine energiene kan komme i bakgrunnen både for damer og menn. Dermed kan det oppstå ubalanser hos deg.

 

Disse ubalansene kan skape stress og angst, hos både damer og menn. Og er du veldig sensitiv i tillegg så kan dette også spille inn. Og er du for eksempel en sensitiv mamma eller pappa så er det også viktig å få en balanse og ro i livet.

 

Jeg er selv sensitiv og har hatt mye angst, men jeg har kommet meg ut av det. Jeg har vært mye i den maskuline energien. Men det var først når jeg også begynte å omfang den feminine energien at jeg ble roligere,og angsten forsvant.

 

Nedenfor skal jeg beskrive mer om hva er det feminine og det maskuline. I tillegg hvordan ubalanser kan skape stress og hvordan vi kan få balanse hos deg igjen. I tillegg så gir jeg deg tilgang til et super fint gratis gledes bibliotek. Her får du yoga-øvelser for stress, yoga for å sove bedre, avslappningsteknikker, mat for angst, takknemlighet-dagbok og så mye mer.

 

God lesing vakre sensitive sjel <3

 

 


 

 

 


 

Hva er feminin og maskulin energi?

 

Det feminine og det maskuline finnes hos både kvinner og menn, men også i naturen og overalt rundt oss. Vi har alle både maskulin og feminin energi inni oss. En kvinne har ikke bare feminin energi eller en mann har ikke bare maskulin energi, om hun eller han er i balanse.

 

Den feminine energien tar for seg det kreative og den maskuline energien tar for seg struktur. Den feminine energien er veldig kreative og skapende. Mens den maskuline energien er mer i egoet og i hode.

 

 


 

Hvilken energi er det mest av på jorda:

 

På jorda så dominerer yang energien, altså den maskuline energien. Disse mennene og damene har da mest maskulin energi i seg. Dette gjelder også kvinner. Og siden det er den maskuline energien som dominerer, så har også mange kvinner mistet sin feminine energi og side. Dette gjør at de kan være lettere utsatt for angst, stress og utbrenthet.

 

Om du da i tillegg er en vakker sensitiv sjel eller høysensitiv, så undertrykker du denne naturlige og fantastiske delen av deg. Du går da mer inn i den maskuline og harde energien, rett og slett for å kanskje kunne passe mer inn i vårt samfunn som er dominert av maskulin energien. Og der det å være følsom eller uttrykke følelser blir sett på som en «svakhet», ihvertfall i vår vestlige samfunn. Men sannheten er at noen av de sterkeste personene på jorda er følsomme og uttrykker dette, og bruker det som sin styrke.

 


 

 


 

Hvordan kan menn aktivere sin maskuline energi:

 

For at menn skal kunne aktivere sin maskuline energi så må de stå for noe og ha struktur. Den maskuline energien er mer i hjernen og egoet, og er en aktiv kraft. Den maskuline energien handler om det å beskytte og hjelpe andre. Et eksempel på dette er å stå opp for folk som ikke kan stå opp for seg selv, eller stå opp for hva du mener er viktig og riktig. Det er slik denne maskuline energien blir aktivert.

 

Andre eksempler som er med på å aktivere den maskuline energien er å beskytte sin familie med for eksempel sunn mat, oppmuntre til god helse, trening, behandle sin kropp bra osv. Det å elske sin kvinne og være der for henne, aktiverer også den maskuline energien. Du vekker også det maskuline ved å lese og lære nye ting.

 

Hørt at menn ikke skal gråte , og at da er du svak? Det er bare tull. Det er også veldig viktig som en mann å kunne uttrykke følelser og kunne gråte, dette aktiverer også mer den maskuline energien. Lær å uttrykke hva du føler, det er viktig. Det er ok å gråte, det betyr ikke at du er svak. Noen av de sterkeste mennene på jorda gråter og viser hva de føler.

 

 


 

 

 

 


 

Hvordan kan kvinner aktivere sin feminine energi:

 

Den feminine energien handler om enhet og healing, og kalles også yin. Den feminine energien handler alt om kreativitet. En kvinne må kunne uttrykke seg selv om hvordan hun egentlig føler deg, uten at hun skal bli påvirket av hvordan samfunnet mener hun skal være. Samfunnet kan si at de mener hun skal være sånn eller sånn, men da mister hun sin femininitet og  hun følger ikke sin feminine kraft og intuisjon. Den feminine energien er et kreativt uttrykk.

 

Når en kvinne støtter andre kvinner, så vekker hun også den den feminine energien. Men også det å støtte mannen sin eller samfunnet øker også den feminine energien. Den feminine energien minner folk om å komme ut av egoet, og bli mindre dømmende både til seg selv men også andre. Den feminine energien er vår vakre moder jord.

 

Den feminine energien handler også om å overgi seg. Den handler om å bevege deg vekk fra hode og inn i hjertet og intuisjonen. Det er også en veldig leken og lett energi. Og den feminine energien handler ikke om å konkurrere med andre, men å samarbeide med andre. Det å skape en enhet og heale seg selv og dermed også andre, dette skaper da også mer av den feminine energien.

 

 


 

Kvinner og angst/ stress og utbrenthet:

 

Hvis du er en kvinne og velger å se vekk fra din feminine side som er din intuisjon, så kan det skape mye stress, angst og utbrenthet i livet ditt. Det gjør at du ikke stoler på din indre stemmer, om hvem du er og hva du skal gjøre.

 

Det gjør også at du begynner å høre på samfunnet om hvordan samfunnet eller din familie vil at du skal være. Dette skaper enda mer stress, fordi det gjør ikke at du kan uttrykke din kreative og intuitive side.

 

Derfor er det viktig å få en balanse her.

 


 

 

 

 


 

Menn og angst/ stress/ utbrenthet:

 

Hvis en mann sliter mye med angst, stress og utbrenthet så kan det også være et tegn på ubalanser i den maskuline energien. Kanskje du undertrykker følelser og holder ting inni deg? Fordi du har blitt oppdratt til at menn ikke skal gråte, da er du svak. Men svaret er det motsatte, som du leste over fine vakre sensitive deg.

 

Eller om du har ikke noe spesiell mening med livet ditt. Du vet kanskje ikke helt hva du står for eller er veldig uklar her. Det å finne ut hva du vil stå for, og kjempe for dette og ha struktur er en måte å kunne bryte dette mønsteret. Det kan skape mer balanse hos deg.

 

En annen ting som er viktig er å virkelig elske din dame, beskytte og ta vare på din familie og være der for henne aktiverer også din maskuline energi. I tillegg også kunne dra dette enda lenger å kunne beskytte å hjelpe stedet der du bor, landet ditt eller hele verden på en måte.

 

 


 

Høysensitivitet og det feminine og maskuline:

 

Er du en høysensitiv person, empat, sensitiv sjel eller lyshjelper så kan man være utsatt for mer stress og angst i livet. Dette er alle ord som forklarer noe av det samme. Å være en vakker sensitiv sjel skjennetegnes ved at du føler mer, er ekstremt empatisk, smart og så mye mer. Spesielt om du har hatt en utrygg barndom med lite støtte, oppmuntring og trygghet så kan det skape mer angst, stress og uro hos deg.

 

Siden vi lever i en verden der den maskuline energien dominerer så kan det være vanskelig noen ganger som en sensitiv sjel. Der man ofte er mer dominert av den feminine energien som å ta vare på hverandre, ikke konkurrere, hjelpe hverandre, være mer intuitiv, kreativ og ikke dømmende.

 

Når vi gir uttrykk for vår fantastiske sensitivitet så har vi mye av det feminine i oss. Derfor er det så viktig å akseptere deg selv for den fantastiske sensitive sjelen som du er. Du har en naturlig sympatisk og intuitiv natur. Og det er på tide at du tar tilbake din kraft og din fantastiske feminine og sensitive side. Dette er en oppvåkning av det fantastiske feminine, noe vi trenger mer av i denne verden.

 

Når både vi som menn og kvinner kan akseptere og bli glad i vår sensitive side, så støtter vi oss selv og blir mer glad i oss selv for den vi er. Vi bryr oss ikke om hvordan samfunnet mener vi skal være, men føler vår egen indre stemmer. Vår fantastiske sensitive og empatiske medfødte egenskaper. Dette er også en måte å øke energien og bevisstheten på.

 

 


 

 


 

Håper dette var til hjelp for deg, og del gjerne med andre som du tror dette kan være nyttig for. Hva er dine erfaringer med dette temaet? Har du vært bevist på eller vist noe om dette før?

 

Super kost å høre fra deg, og høre hva dine syn er på dette.

 

Ønsker deg masse glede, lys og kjærlighet vakre sensitive sjel <3

Husk, du er bra nok akkurat som du er.

 

 

Stor hjerteklem, Nina <3


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.