Yoga for gravide og fødsel, fra egen erfaring


 

Yoga for gravide og fødsel, fra egen erfaring. Med gratis ebok for avlappet og angstfri sensitiv mamma. Yoga er fantastisk som trening i graviditet + fødsel

 


 

Jeg har selv vært gravid to ganger, og det er en reise i seg selv. Jeg hadde to kjempe fine graviditeter uten noen som helst av bekkenløsning, vondt, vann i kroppen eller annet negativt som måtte komme i en graviditet. Jeg jobbet frem til ca 1 måned før fødsel og jeg drev også da en egen velvære salong i Fredrikstad.

 

En av grunnene til at mine graviditeter har gått så bra, tror jeg er takket være yoga. Jeg gjorde det under hele graviditeten på begge to. Og det gjorde virkelig underverker. Jeg er en sensitiv person og en sensitiv mamma, så da trenger jeg virkelig noe som kan roe meg ned og få tankene på de rette tingene. Yoga-trening mens jeg var gravid gjorde at jeg slappet mer av, sov bedre, hadde mer de rette tankene, ingen angst rundt fødsel og så mye mer.

 

I tillegg så brukte jeg også yoga teknikker og yoga øvelse i selve fødselen. Og det var helt utrolig hvor effektivt det var. Fra jeg kom på sykehuset så tok det 1 time til vannet gikk, og 10 minutter utpressing til baby var ute. Jeg tok ikke epidural men hadde en naturlig fødsel uten vann med første og i vann med andre. Og måtte ikke sy et eneste sting med nr 2.

 

Derfor ønsker jeg veldig gjerne å dele dette med deg. Få en avslappende og fantastisk graviditet som en sensitiv mamma. Men også være forberedt og få en fin fødsel som sensitiv mamma, der du er i kroppen og pusten din.

 

Nedenfor gir jeg deg tips til noen fantastiske fine yoga øvelse for gravide og for fødsel. I tillegg så har jeg laget en super fin  gratis ebok med enda flere øvelser for med yoga for gravide og fødsel. Dette er da fantastiske øvelser jeg selv brukte i fødsel og fikk enorme effekter av. Det er bare å glede deg.

 

La din lille baby få den beste starten på livet, vakre sensitive sjel. Og få tips for å kunne slappe mer av, få mindre angst rundt fødsel, slippe problemer rundt graviditet, hvorfor yoga er så bra for gravide og fødsel og enda mer spennende.

 

Fordi både du og babyen din fortjener dette ❤️

 


 

 

Yoga for gravide og fødsel, fra egen erfaring. Med gratis ebok for avlappet og angstfri sensitiv mamma. Yoga er fantastisk som trening i graviditet + fødsel

 

Meg gravid med nr 2 her 🙂

 


 

Hvorfor er yoga bra for gravide?

 

Yoga er bra for gravide fordi som gravid så kan hormonene i kroppen svinge, og dermed også skape humørsvingninger. I tillegg så kan graviditet skape stress i kroppen. Det fine med yoga er at det hjelper deg å ha fokus på pusten din. Og på den måten så kan du komme tilbake i øyeblikket og du kan slappe mer av i kroppen igjen.

 

I tillegg så gjør en rolig og avslappet pust at både du og babyen din blir rolig. Pusten er fundamentet til alt liv. Og puster du riktig så nærer det både deg og babyen din. Yoga er dermed med på å nære og roe ned både deg selv og babyen din.

 


 

 

Yoga for gravide og fødsel, fra egen erfaring. Med gratis ebok for avlappet og angstfri sensitiv mamma. Yoga er fantastisk som trening i graviditet + fødsel

 

 


 

Kvaliteten av hvordan vi puster inn sier noe om hvor åpen vi er til å ta imot glede og kjærlighet i livet, og balansen mellom å både gi og ta. Og kvaliteten av å puste ut sier noe om hvordan vi kan slippe emosjonelle og fysiske spenninger i kroppen.

 

Gi babyen din den beste starten på livet, med en avslappet og rolig mamma gjennom herlig yoga.

 

 


 

Få også fine tips og yoga-øvelser for anspent nakke og skuldre her. Super deilige øvelser som løser opp.

 


 

Yoga for gravide og fødsel, fra egen erfaring. Med gratis ebok for avlappet og angstfri sensitiv mamma. Yoga er fantastisk som trening i graviditet + fødsel

 

Med med lille nurket vårt Celina, bare noen dager gammel her. Akkurat kommet hjem fra sykehuset. For en gave <3

 


 

4 fantastiske yoga øvelser for gravide:

 

1. Sommerfugl (Badhakonasana) :

 

Yoga for gravide og fødsel, fra egen erfaring. Med gratis ebok for avlappet og angstfri sensitiv mamma. Yoga er fantastisk som trening i graviditet + fødsel

 

Denne øvelsen er super herlig å sitte i en liten stund som gravid, og gjerne noen minutter om du klarer. For hver gang du puster ut så gir du mer slipp i kroppen og på ulike spenninger du måtte  kjenne i kroppen din. Kjenn babyen din i magen og send avslappende tanker til din voksende, vakre baby. Denne øvelsen har angst, stress og depresjon dempende egenskaper. Så super fin å gjøre om du er gravid og en kommende sensitiv mamma. Fantastisk avslappende for både deg og din fine baby.

 

Hvordan gjøre denne øvelsen:

Sitt oppreist og bøy knærne. Før knærne mot hverandre og la fotsålene presse mot hverandre om du klarer det. Press halebeinet forsiktig bakover mens du sitter i stillingen.

 


 

2. Sittende hjerte åpner:

 

Yoga for gravide og fødsel, fra egen erfaring. Med gratis ebok for avlappet og angstfri sensitiv mamma. Yoga er fantastisk som trening i graviditet + fødsel

 

Denne øvelsen er helt fantastisk. Veldig enkel, men gjør så utrolig mye godt for både deg og din fine baby. Denne øvelsen er fantastisk avslappende for både deg og din lille voksende vakre baby. I tillegg så åpner denne øvelsen brystet, nakken, skuldre og magen. Denne øvelsen øker også fleksibilitet i din ryggrad og får deg til å føle deg sentrert og full av energi. Hvil hendene forsiktig bak deg. Super deilige og avslappende for deg som er kommende sensitiv mamma.

 


 

3. Kriger 2 stilling (Virabadrasana 2):

 

Yoga for gravide og fødsel, fra egen erfaring. Med gratis ebok for avlappet og angstfri sensitiv mamma. Yoga er fantastisk som trening i graviditet + fødsel

 

Start med å stå bredbeint. Snu den høyre foten ut og den venstre foten forsiktig inn. Bøy det høyre kneet og sørg for at kneet er i linje med den venstre foten. Stå sånn og pust 4-5 pust og slapp av. En fantastisk avslappende og deilige øvelse for deg og babyen din.

 


 

Få mindre stress og angst gjennom fantastiske Ayurveda + gratis ebok med meditasjoner

 


 

4. Utvidet triangel øvelse (Utthita trikosanana):

 

Yoga for gravide og fødsel, fra egen erfaring. Med gratis ebok for avlappet og angstfri sensitiv mamma. Yoga er fantastisk som trening i graviditet + fødsel

 

Start med å stå bredbeint. Snu den høyre foten ut i nitti grader, og den venstre foten forsiktig inn. Shift hoftene til venstre og press dermed den høyre sitteknuten mot venstre mens du strekker den venstre hånden opp og den høyre tar du tak i nedre beinet eller ankelen. Titt gjerne ned for en lettere versjon for nakken, om det føles bedre.

Herlige avslappende for deg og din baby, og pust ut alle spenninger i kroppen ved ut pust.

 


 

Få 4 flere fantastiske yoga-øvelser for gravide og enda 2 til for yoga-øvelser å bruke i fødsel. Dette er øvelser jeg selv brukte, som var super effektive. Så min personlige erfaring med disse var helt fantastisk. Du kan laste ned denne fantastiske og nyttige eboken for å bli en avslappet og angstfri mamma her. Eller trykk på bildet under.

 


 

Yoga for gravide og fødsel, fra egen erfaring. Med gratis ebok for avlappet og angstfri sensitiv mamma. Yoga er fantastisk som trening i graviditet + fødsel

 


Hvorfor er yoga så bra i fødsel:

 

Ulike yoga-øvelser i fødsel er bra fordi det styrker, roer ned, strekker, jorder og åpner opp bedre. Den dype pusten og øvelsene kan få deg til å slappe mer av. Jeg gjorde selv disse øvelsene i min fødsel og det gjorde virkelig underverker.

 

Vannet mitt gikk etter 1 time på sykehuset og hun kom ut etter 10 minutter, og jeg måtte ikke sy noe. Jeg tror det er fordi jeg har trent yoga regelmessig gjennom graviditeten og tok også i bruk både pusteteknikker og yoga i fødselen.

 

Jeg vil anbefale deg å trene og øve på disse øvelsene før selve fødselen. På den måten så er du best mulig forberedt og du vet hva du skal gjøre. Det gjorde også jeg.

 

Stol på deg selv og kroppen din. Stol på at du vil vite hvordan du vil ha det, gjøre det og at det kommer til å gå kjempe bra. Stol på denne visdommen sånn at du blir guidet på best mulig måte gjennom fødselen.

 


 

Yoga for gravide og fødsel, fra egen erfaring. Med gratis ebok for avlappet og angstfri sensitiv mamma. Yoga er fantastisk som trening i graviditet + fødsel

 

 


 

Last ned gratis fantastisk ebok med yoga øvelser jeg selv gjorde i fødsel + graviditet:

 

Du kan laste den ned her:

 

Yoga for gravide og fødsel, fra egen erfaring. Med gratis ebok for avlappet og angstfri sensitiv mamma. Yoga er fantastisk som trening i graviditet + fødsel

 

 


 

Tips til andre sider og bøker om graviditet, fødsel og yoga:

 

Yoga for gravide og yoga for alle, Vibeke Klemetsen

 

 


 

Intuitiv glede og hjerte coaching og hjelp rundt angst ved fødsel og tips rundt graviditet og fødsel:

 

Ønsker du flere tips rundt fødsel, graviditet og yoga? Eller har du angst rundt fødsel? Jeg prater gjerne med deg, og guider deg gjennom min egen erfaring med graviditet og fødsel. Ta gjerne kontakt med meg på epost nina(a)purejoybynina.no for en 20 minutters gratis førstegangs coaching time.

 


 

Dette innlegget står mitt hjertet nært, da det er en fantastisk opplevelse å bli mamma. Det er et øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme. Ja det er vondt, men som det er verdt det. Å få det lille miraklet av en uskyldig sjel på brystet.

 

Håper virkelig dette innlegget var til hjelp for deg. Del gjerne under dine erfaringer med graviditet, fødsel osv? Og del gjerne med andre som du tror kan ha nytte av dette.

 

Ønsker deg masse glede, lys og kjærlighet vakre sensitive sjel.

Du er bra nok akkurat som du er

Finn din indre ro og glede.

 

Stor hjerteklem, Nina

 


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.