Hvorfor mor og baby yoga?


 


 

Yoga kan være fantastisk beroligende både for babyer, barn, sensitive mammaer og pappaer. Det kan være med på å bygge et tettere bånd. Det gir også utrolig mange fantastiske helsefordeler til både din baby/ barn og deg selv. I dette innlegget så gir jeg deg en oversikt over alle fordeler det kan være for deg som sensitiv mamma eller pappa å trene yoga med din baby eller barn.

 

Personlig så elsker jeg yoga. Det har hjulpet meg gjennom så mye. Både angst, mye stress, depresjon, manipulerende forhold, forberedelse til fødsel og fødsel blandet annet. Jeg var også med på mor og baby yoga med minste jenta. Og det var utrolig koselig, gledesfylt og skapte så god kontakt.

 

Når jeg trener yoga nå, så er noen ganger en eller begge barna med på yoga trening med meg. Det kan være veldig gøy og skaper en unik kontakt.

 

Nedenfor kan du også lese om hva yoga er og hvorfor det er så bra. I tillegg så gir jeg deg tips til hele 3 ulike yoga-øvelser for deg og ditt barn. Og hele 3 til i den gratis eboken jeg har laget, altså 6 yoga-øvelser tilsammen. Du kan laste ned denne fine eboken nedenfor. Jeg trener noen ganger sammen med min største jente, men også min minste. I dette innlegget så gir jeg deg forslag til fine øvelser du kan trene sammen med ditt barn. Her har jeg brukt min datter i ulike øvelser som nå er 5 år.

 

Fantastisk gøy for begge to og kjempe bra trening. Dette er noe jeg virkelig kan anbefale. Og en fantastisk fin måte å få kontakt med hverandre på. Og skaper en god mestringsfølelse som både sensitiv mamma eller pappa. Jeg er ikke utdannet yoga-lærer selv ennå, men har praktisert yoga hver dag siden 2013, og itillegg så har jeg vært med på mange kurs med mange andre flinke instruktører.

 

God trening og lesing fine, vakre sensitive deg.

 

 


 

 

 

 


 

Hva er yoga? 

 

Ordet yoga har vist hatt mange oversettelser gjennom århundrene. Men den jeg velger å ha fokus på kommer fra The Heart Of Yoga, av T. K. V. Desikachar. Og meningen av ordet yoga står da for «å forene», «å komme sammen», «å knytte tråder av hjernen sammen» og «handle på en måte sånn at all vår oppmerksomhet er rettet mot den aktivitet som vi gjør i øyeblikket».

 

Yoga gir oss innsikt i oss selv, klarhet, glede og indre ro. Og å trene yoga med din baby eller barn, kan gjøre at dere får et sterke bånd mellom deg og barnet. I tillegg om du trener med din lille vakre baby, så kan det gjøre at du kan forstå babyen din bedre. Det kan gjøre at dere begge blir bedre skjent med hverandre på en unik og fantastisk måte.

 

Yoga kan også gjøre at du som mamma eller pappa kan forstå og støtte ditt barns behov, ønsker og lyster mye bedre. Gjennom yoga så merker også små babyer mammaen eller pappaen sin tillit og dype forpliktelse for å forstå og møte deres behov etter hvert som de utvikler seg.

 

 


 

 

 

 


 

Avslappende, enkel og deilige te for avslappende og angst-frie mammaer og papper, få denne deilige oppskriften her.

 


 

Hvorfor kan yoga hjelpe for deg og din baby eller barn?

 

Det er mange fantastiske fordeler å trene yoga sammen med babyer og småbarn.

 

Noen av tingene er at det skaper et nærmere bånd mellom mor/ far og barnet. Og man har det gøy og kost sammen. Og på den måten få en mestringsfølelse som å være en bra mamma eller pappa. Dette igjen letter på både stress og angst hos sensitive mammaer og pappaer.

 

Flere andre fordeler:

 

– Hjelper dem å sove lenger og bedre

– Forbedrer fordøyelsen og gass smerter

– Forbereder uroligheter og kolikk og gir mer glede

– Promoterer en sunn og aktiv livsstil

– Styrker mor/ far og barn båndet

– Skaper god selvfølelse og et positivt kropps bilde

– Forbedrer immunforsvaret

– Reduserer stress og utvikler avspenningsteknikker

– Redusere angst

– Øker kroppsbevissthet

– Gir bistand til den naturlige overgangen fra fødsel til å kunne gå

 

 


 

 

 

 

 

 


 

Yoga for sensitive mammaer og pappaer:

 

Om du er en vakker sensitiv sjel som mamma eller pappa, så kan det være at du blir fortere overstimulert. Det kan være at du trenger mer ro, egen-tid og avslapning. Og det å være en mamma eller pappa kan kreve veldig mye og være slitsomt til tider.

 

Derfor kan yoga være et fantastisk redskap å bruke for sensitive mammaer og pappaer. Både å praktisere på egenhånd, men også å praktisere sammen med din baby eller barn.

 

Det fine med å praktisere med din lille er at dere kan bygge et dypere bånd, og det kan som mamma eller pappa gi deg en mestringsfølelse. Og det igjen kan føles deilig, og lette på stress og angst om du måtte føle det.

 

I tillegg så er det en fantastisk måte å kunne trene for deg selv, for å kunne gi mer til de du er glad i. I tillegg så kan regelmessig yoga trening gi deg mer indre ro, fokus og glede. Og itillegg så får du egen-tid med stillhet og ro, noe som er fantastisk for vakre sensitive sjeler som mammaer og pappaer.

 


 

Få også deilige yoga-øvelser for å sove bedre og indre ro her.

 


 

Angst-fri og avslappet sensitiv mamma eller pappa med yoga:

 

Når du trener yoga med din baby eller barn så får dere en unik kontakt. Dere kan også ha det mye gøy sammen. I tillegg så kan barnet føle din gode oppmerksomhet.

 

Denne treningen sammen kan da skape en god mestringsfølelse som mamma eller pappa. Dette igjen letter på både angst og stress.

 


 

 

 

 


 

Yoga øvelser for mor/ far og småbarn:

 

1. Katte stilling (Marjaryasana):

 

 

Denne stillingen er fantastisk fordi den forlenger ryggraden, øker sirkulasjonen i ryggraden, som da igjen fjerner stress fra ryggen og roer ned tanker og hode. Denne øvelsen øker også fleksibiliteten i nakke, skuldre og ryggraden. Øvelsen stimulerer også indre organer. Øvelsen strekker også muskler i hofter, ryggen, mage, bryst og lunger. Fantastisk for både sensitive mammaer og pappaer, og for våre fine små barn.

 

Hvordan gjøre denne øvelsen:

 

1. Sørg for at armene er i skulder avstand fra hverandre, og fingrene er sprett jevnt utover. Og sørg for at håndledd, albue og skulder går i en linje.

2. Press magen nedover og sørg samtidig for å løfte halebeinet, sånn at du beholder en lang ryggrad uten noen kompresjoner.

3. Hold føttene og knær i hoftebredde avstand

4. Se oppover og ha det gøy med din lille sjarmør. Legg gjerne inn et herlig kyss også.

 

 


 

 

2. Cobra øvelse (Bhjunasana) og Armbalanse øvelse (Bakasana variasjon):

 

 

Cobra øvelsen:

1. Ligg rett på gulvet og ha tærne på føttene i gulvet. Spre armene dine foran deg på gulvet.

2. Press føtter forsiktig og bestemt ned.

3. Når du puster inn så løfter du oppover med rette armer eller albuer i gulvet. Løft halebeinet og press og stram magen. Sørg for å støtte opp ryggen og korsryggen.

4. Løft opp gjennom armene dine.

 

Arm-balanse øvelse:

Om du føler deg komfortabel så kan du teste denne øvelsen. Ha armene foran deg og stå på dine stå spisser. Bevege knærne dine mot dine armer, og skift balansen din fremover. Se så langt frem som du klarer og stram magemusklene så mye som du klarer. Når du føler at kroppsvekten din heller fremover så kan du forsiktig prøve å løfte det ene beinet opp fra gulvet, og se hvordan det føles. Så skifter du bein og strammer hele tiden magemusklene. Når du føler deg klar, så kan du teste med begge beina oppå.

 

Du kan laste ned den gratis eboken her med 3 deilige yoga-øvelser til for mor/ og barn, itillegg til de øvelsene i dette innlegget. Så last ned din gratis ebok med 6 yoga-øvelser her.

 


 

3. Garland øvelse:

 

 

Slik gjør du denne øvelsen:

1. Gjør en knebøy og beveg knærne dine utover, og hold føttene din så nærme hverandre som mulig. (hold helst hælene dine i gulvet, om du ikke klarer så bygg opp med matta under de.)

2. Når du puster ut så beveg brystpartiet ditt forsiktig fremover, og gjør fin plass mellom lårene.

3. Press albuene mot knærne dine mot dine indre knær og før håndflatene sammen.

 

Du kan også laste ned den super fine gratis eboken her med 3 ulike yoga-øvelser til for mor/ far og barn. Tilsammen 6 deilige yoga-øvelser, last den ned her. 

 


 

 

Håper dette var til hjelp for fine, vakre deg. Del gjerne om du tester ut øvelsene eller hva er din erfaring med baby og barne yoga? Kost å kunne høre fra deg. Og kanskje også dine tips kan hjelpe flere mammaer og pappaer. Håper dette kan hjelpe deg å bli en mer avslappet og angst fri mamma eller pappa.

 

Lys, glede og kjærlighet til fine vakre, sensitive deg.

Hjerteklem, Nina <3

 

 


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.