Hva er yin-yoga? 


Personlig så oppdaget jeg yoga i 2006, og har praktisert det daglig siden 2013. Det er helt fantastisk magisk.

I ca januar 2018, så var jeg på mitt første yoga kurs i yin-yoga. Og det var helt magisk. Det er en litt annerledes yoga enn det jeg var vant med å trene. Men fantastisk godt for kroppen og for å roe ekstra ned. Jeg tok også en online yinyoga lærerutdannelse, og var ferdig januar 2019 med denne.

Etter dette kurset så var jeg hekta og trena også en del hjemme selv. Jeg har tatt en yin-yoga lærerutdannelse på nett for å fordype meg enda mer i denne herlige yoga formen.

Så hva er egentlig yin-yoga? Og hva kan den gjøre for deg både mentalt, psykisk og fysisk i forhold til annen yoga? Det unike med yin-yoga er at stillingene blir holdt mye lenger, og at du skal slappe av i hele kroppen. Fokuset er å få strekt dypt inn i bindevev og komme lenger inn i både kroppen og sinnet.

Denne yoga-formen kan da være fantastisk for for eksempel angst, stress, overtenking, depresjon og rett og slett roe ned tankekjøret. Fordi yin-yoga ikke er en dynamisk yoga, men en mer meditativ yoga form. Helt magisk, og kan virkelig anbefales.

Les også enda mer under om hva yin-yoga er. Hva som gjør den annerledes fra dynamisk yoga. Hvorfor den er magisk for kropp, sinn og din mentale helse. Og hva den faktisk gjør med kroppen og sinnet ditt.

Jeg har også laget en unik glede og kjærlighets meditasjon, du finner link under. Det er flere hundre som har lastet den ned. Og er også fantastisk for emosjonell healing, og slippe på vonde følelser som sorg, tristhet og sinne blant annet.

God lesing, fine vakre deg <3


Få min unike gratis gledes meditasjon som forandret hele livet mitt HER.


Hva er yin-yoga?

Yin yoga er en litt annerledes yoga form enn det du kanskje er vant til eller tenker på. Når du tenker på yoga så tenker du kanskje på yoga former som vinyasa, ashtanga, virya eller lignende. Som er yoga former som er dynamiske og fysisk krevende. De krever også mye mentalt fokus.

Alle yoga former stammer fra tradisjonell indisk hatha yoga, men yin yoga stammer også fra kinesisk thaoist tradisjon. Thaoisme er yin og yang filosofien. Der yin er den kalde, feminine og rolige. Og ying er den aktive, maskuline og varme energien.

Yin yoga har da fokus på den feminine energien, roe ned og få balanse her.


 

Få mindre stress med disse yoga med meditasjons øvelsene for anspent nakke og skuldre, med nedlastbar gratis ebok.


 

Forskjellen på yin og yang yoga:

Den typiske yang yogaen er en dynamisk og aktiv yoga form. Det den mangler er det å fokuserer på å være helt rolig og å være i stillingene mye lenger. Yin yoga strekker mye dypere inn i vevet. De fleste yang yoga praksisene fokuserer på å bevege deg raskt og på muskler, men yin yoga fokuserer på å bevege deg sakte og strekker mye dypere inn i vevet.

Yin yoga blir også kalt yogaen for leddene. Siden de fleste andre yoga former fokuserer på å bygge muskel styrke og øke fleksibiliteten, så konsentrerer yin yoga seg om å strekke det dypere bindevevet, som leddbånd, sener og dyp facie (vev som omringer muskelen).

Yin yoga er en passiv praksis, der du oppmuntres til å slappe mest mulig av i hele kroppen og bruke minst mulig med muskelkraft.

 


 

Viktige prinsipper i yin yoga:

Finne hvor grensen din går: Betyr at du skal vite når du skal stoppe i en stilling. Fra en skala fra 1-10, så bør strekkingen ligge ca rundt 5. Du skal aldri presse deg helt ut i stillingen i yin yoga.

Vær stille: Når du finnet hvor grensen din går i stillingen, så er det viktig å være stille. Gjør minst mulig bevegelser som å ordne med hår og mentalt distrahere deg selv. På den måten er det lettere for deg å komme inn i et meditativt fokus, og det er lettere å lytte til kroppen din.

Hold stillingen: Du vil få maksimalt ut av yin yoga praksisen din ved å holde stillingene i en lengre periode. Er du nybegynner så er det fint å holde hver stilling fra 1-3 minutter. Er du mer erfaring så kan du holde fra 5-10 minutter i hver stilling.


 

Hvilke fordeler har yin-yoga? Og hvordan kan det påvirke angst og stress?

Yin yoga påvirker og tar for seg både din fysiske, mentale og emosjonelle kropp. Den er unik siden du holder stillingene i lengre tid. Dette gjør at du jobber mye dypere med kroppen, og trenger dypere inn i både kroppen og din mentale helse. Det kan blant annet forbedre fordøyelsen og bedre bevegelighet i kroppen.

Hva er yin-yoga?

 


Få flere tips om yoga og meditasjon for bedre søvn med gratis nedlastbar yoga ebok her.


 

Fysiske fordeler med yin-yoga:

Siden yin yoga fokuserer på din facie som er bindevev rundt muskler og organer, så får du med deg mye mer av kroppen i strekkene. Du kommer dypere inn i kroppen.

Forbedret ledd helse: Den primære fordelene med yin-yoga er at du strekker bindevevet rundt leddene.

Økt mobilitet: Når vi blir eldre så mister vi også mer ledd bevegelighet. Yin-yoga kan være med på å løse opp spenninger som setter seg i korsryggen, hofter og bekkenet.

Bedre organ funksjon: Yin yoga kan forbedre hjerte og lunge kapasiteten pga den dype pustingen.


 

Mentale og emosjonelle fordeler med yin-yoga:

Effekten av yin- yoga kan ha en stor effekt på din mentale og emosjonelle kropp. Stillheten og dybden av strekkene kan gjøre at stress og angst i kroppen kan slippe, om det trenes regelmessig. I tillegg så kan det også hjelpe deg med å sove bedre, og få mer ro i livet ditt.

Stillhet og ro: Om du sliter mye med angst, stress og sover dårlig så har du en overaktiv hjerne. Du overtenker og overanalyserer kanskje ofte og mye, noe som igjen skaper mer stress og angst i kroppen og hode. Det fine med yin-yoga er at den er så passiv og du går inn i en meditativ fokus. Noe som kan roe ned tanker og din mentale uro.

Slippe på stress: Om du er i høygir hele tiden og er hele tiden på «alerten», eller ikke føler deg trygg så kan det skape mye stress og angst i kroppen. Dette kan igjen skape høyt blodtrykk og hjerte problemer. Fordelen med yin-yoga er at noen stillinger kan være med på å minske blodtrykk, og også roe ned hjerterytmen i kroppen. Rett og slett slippe på stress, og roe ned.

Emosjonell healing: Når både kropp og hode er stille og du er i en meditativ fokus, så kan ulike følelser komme opp som sorg, sinne osv. Det kan komme i asanaen eller kort tid etter yin-praksisen. Det er helt normalt og det er viktig å slippe på disse følelsene og gi deg selv en emosjonell healing.


 

Hva trenger du i yin-yoga?

Blokker: Du trenger to blokker og de kan kjøpes i både tre, kork, skum og bamboo alt ettersom hva du liker og foretrekker. Du kan også bruke to store bøker eller store men faste puter. Blokker brukes for å fylle rommet som er mellom deg og gulvet og for å gi støtte.

Bolster: Dette er en stor pute som er formet som en rektangulær eller sylinder. Den er super å bruke som støtte i mer vanskelige stillinger i yin-yoga, og den er super deilig å ligge på. Bolster kommer også i andre fasonger, men anbefales i rektangulær eller sylinder formet.

Yoga-teppe: Gir ekstra støtte til hendene din og knærne.

Bånd: Hjelper deg å forlenge hvor langt du kan rekke i en stilling, hvis du ikke er myk nok. De gir også mer stabilitet og gjør liggende assaner lettere.

Yoga-matte: Fin å trene på, beskytter kroppen og hjelper deg å holde balansen. Vanlig tykkelse på yoga matte er 3 mm. Men sliter du ekstra med ledd så er det lurt å ha en tykkere matte, rund 6 mm. Du kan også bruke et teppe om du ikke har matte.


 

Hvordan trene yin-yoga?

Det er flere ting å tenke på når du skal praktisere, men sørg for å gjøre det enkelt for deg selv.

–  Sørg for å ha et rolig og stille sted å være, uten å blit avbrutt. Et sted eller rom du kan slappe helt av.

– Sett stemningen rundt deg. Spill for eksempel deilig avslappende musikk, tenn noen lys eller bruk deilige etersike oljer.

– Sørg for å ha alt utstyret klart foran deg, så du slipper å bli avbrutt midt i treningen.

– Praktiser med kalde muskler. Det gir den beste effekten i yin-yoga. Du trenger ikke å varme opp, men kan bare begynne rett med øvelsene.

– Ikke spis rett før du skal praktisere yin-yoga og heller ikke rett etterpå.

– Om du er helt ny med yin-yoga så holder det med 1-2 dager å praktisere i uken. Du kan øke om du føler at du er klar for det. Sørg for å ha minst en dag med full hvile hver uke.

– Start gjerne dagen med yin-yoga eller avslutt dagen med det. Fint for å myke opp hele kroppen etter en lang natt, eller også super for å få deg søvnig og sove bedre med å praktisere på kvelden.

– Planlegg treningene dine. Planlegg om du skal trene hver dag, annenhver dag eller bare 1-2 ganger i uken. Skjenn etter hva som er rett for deg og din kropp der du er nå. Du kan også øke etterhvert om du er nybegynner i yoga og yin-yoga.

– Avslutt alle yin-yoga treninger i Savasana (liggende stilling, cose pose)


 

Tips til bøker i yin-yoga:


 

Yin-yoga lærerutdannelse på nett:

Ønsker du å fordype deg enda mer i yin-yoga eller er du yoga-lærer fra før og ønsker å lære om yin-yoga?

Da kan jeg anbefale Kassandra sitt yin-yogalærerutdanning som er over nett. Hun er super dyktig. Jeg er også affiliate for dette kurset, da jeg har tatt det selv og syns det var magisk bra.

Du finner kurset HER.

 

>> Du kan få denne unike gledes meditasjonen her for emosjonell healing og balanse i livet ditt. << <<


Med det så ønsker jeg deg god yin-yoga trening og håper det falt i smak hos deg. Test det ut og skjenn hvordan det føles på kroppen din, anbefales virkelig <3

Del og kommentere gjerne dine tanker under. Hvordan var din erfaring med yin yoga i forhold til dynamisk yoga? Er du helt ny på yin-yoga?

Alt godt til deg.

Husk at, du er bra nok akkurat som du er.

Lys, glede og kjærlighet.

Stor gledesklem, Nina <3

 


 


Om nina

Bli den beste utgaven av deg selv. Yoga, meditasjon, personlig utvikling, sunn og ren mat. Fin LivsGlede og Magi i livet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.