Jeg har nå laget hjemmelaget gresk tzatziki, som er super godt og sunt. Dette er en typisk Tyrkisk eller Hellansk tilleggs rett. Denne herlige sausen passer å servere både til grillet kjøtt og fisk. Den passer også utmerket til friske salater og grillmat. Smaker friskt, lett og gir en god følelse i kroppen. Mmmmmmm…. Det er veldig enkelt å lage den og det vil ta ca 2o min. 🙂
Oppskrift, 1 porsjon:
1 agurk
2 hvitløkfedd
3 dl soyayoghurt
1/2 ts salt
1/4 ts hvit nykvernet pepper
Slik gjør du:
1. Riv agurk grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
2. Finhakk hvitløk og bland med soyayoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper.
3. Tzatzikien blir best om den får stå 1 time i kjøleskapet for å trekke før servering. Så er det bare å nyte og kose deg med de du er glad i! Lykke til 😉